Разлика между версии на „Мечето Йоги“

Направо към навигацията Направо към търсенето
редакция без резюме
м (Робот: Преместване на 1 междуезикови препратки към Уикиданни, в d:q949916)
Йоги дебютира през [[1958]] г. като второстепенен герой в шоуто на [[Хъкълбери Хаунд]]. Той добива голяма популярност и през [[1961]] г. получава свое собствено шоу. През годините той се появява и в много други [[Анимационен сериал|анимационни сериали]], между които [[Бандата на Йоги]] (1973), [[Космическото състезание на Йоги]] (1978), [[Съкровищният лов на Йоги]] (1985) и [[Йо! Йоги]] (1991).
 
От 1958 до смъртта си през 1988 легендарният озвучаващ актьор [[Доус Бътлър]] играе Йоги. Както при много от героите на „Хана-Барбара“, личността и маниерите на Йоги са заимствани от известна личност от времето, в което е създаден. Героят на [[Арт Карни]] от ''[[Младоженците]]'' се счита за първообраз на Йоги. Името на Йоги очевидно е заето от известната звезда в [[бейзбол]]а [[Йоги Бера]].
 
Действието в повечето от [[анимационен филм|анимационните филми]] за Йоги се състои около дома му в измисления '''парк Джелистоун''' (наречен така по името на известния [[Йелоустоун|Национален парк Йелоустоун]]). Йоги, придружен от своя най-добър приятел '''Бу-Бу''', често се опитва да краде кошници за [[пикник]] от посетителите на парка, което води до разочарованието на '''Лесничей Смит'''.

Навигация