Разлика между версии на „Мъдрост“

Направо към навигацията Направо към търсенето
6992 байта изтрити ,  преди 6 години
Премахната редакция 6308721 на 79.100.122.160 (б.)
(Премахната редакция 6308721 на 79.100.122.160 (б.))
 
В Християнството божията мъдрост е над и дори различна от светската [http://www.biblegateway.com/passage/?search=1%20corinthians%201:17-1:31&version=BULG 1 Коринтяни 1:17].
БОГ е най Мъдър и Библията е най мъдрата и истинна книга ! В цялата Вселена и живота на земята ,микрокосмоса ,макрокосмоса, екосистемата ,перфектната симбийоза и взаимната хармония в цялата жива и нежива природа , виждаме ,че всичко работи като един перфектен часовник ! Достатачно е да се запознаем с откритите до сега природни закони и ще видим ,че всички са изключително ефективни и мъдри,тоест БОГ Е постигнал:
‘‘ Най добрият резултат по най краткият , ефективен и правилен път‘‘
И както дори най обикновеният часвник е невъзможно да се сглоби и да заработи точно, сам, без часовникар, независимо колко еволюционно време му се даде,така и тази перфектна Космическа Хармония в Универсума и хармонията на Земята не би могла да се създаде и да работи в такъв невероятен баланс,от каквато и да е случайна еволюция,без Висш Премъдър Разум !
( Някои го отричат , но и те подсъзнателно го знаят, че е така , ... защото една истина си остава истина ,независимо дали я приемаме или я отхвърляме ! )
 
По отношение на Библията , само които я чете старателно, задълбочено и многократно,(защото има толкова невероятна житейска мъдрост в нея,че от едно прочитане не бихме могли да я схванем ), може да разбере защо е Най Мъдрата Книга, а мненията на хора които я отхвърлят и твърдят,че Библията е ‘‘кодирана‘‘ и не може да бъде разбрана,Не са верни ! Можете сами да се убедите,че е така !
Още един мит е ,че различните версии на Билията,през вековете и в настоящето,са различни книги. Не, просто когато една книга е преведена от многобрийни преводача и на почти всички езици на Земята,съдържанието е същото само са използвани различни изразни средства.Вземете някоя конкретна книга преведена от няколко различни преводача в различни години и сами ще се убедите ,че ‘‘звучи различно‘‘, но смисъла е същият .
Твърди се също,че отделните версии на Библията, православна, католическа и др. Не съвпадат, това е съвсем разбирамемо, ще ви дам друг пример (който важи и за почти всички издадени книги ) и всеки може да си направи извода. Ако погледем отделните издания през годините,например на книгата ‘‘Граф Монте Кристо‘‘ ще видим доста версии : по томове, първи,втори, общо цялата книга в един том, съкратено издание, поместени допълнително рецензии на преводачите или на издателството която я издава и др...и преводите на преводачите не са идентични ! Което не променя, по никаъв начин, смисъла и съдържанието на книгата и не е имало мнение (поне аз не см попадал на такова ),че отделните версии на ‘‘Граф Монте Кристо‘‘ не са една и съща книга, същото е и с Библията!
В православната Библия има включени житиета на православни светци,които не са включени в католическата,по разбираеми причини. Има съкратени издания , тоест само паслмите, или само притчите, отделно Новият Завет или Старият Завет и други, но основното съдържание е било и винаги ще бъде такова каквото е от Бога !
Нека се запитаме : дали Създателят на Цялата Вселена и на Всички хора по Земята,не би могъл да си опази Неговата Едиственна Истинна Книга ?! При условие,че Бог може да вижда дори в сърцата ни и знае Всичко! Както е написано в :
1 Йоаново 3:20 : Относно всичко, в което нашето сърце ни осъжда; защото Бог е по-голям от сърцето ни и знае всичко.
 
Правени са и много проучвания на предсказанията , които са били записани в Библията от преди векове и е неоспорим,доказан научно факт ,че Всичко се е сбъдвало и ще се сбъдне на своето време ! Този факт може да го прочетем и в Библията в:
Матей 5:18 : Защото истина ви казвам: Докле премине небето и земята, ни една йота, ни една точка от закона няма да премине, докато всичко не се сбъдне.
 
N.B. Предстоят много Важни, Велики и Съдбоностни събития,които предстои да се случат с хората на Земята,предсказани и написани в Библията !
... Всеки може да реши за себе си дали иска да ги знае и да се спаси или не !
 
=== Хиндуизъм ===
* [[Сократ]]
 
== Източници ==
<references/>

Навигация