Разлика между версии на „Медицина“

Направо към навигацията Направо към търсенето
м (Файлът „Aerial_of_Texas_Medical_Center_with_Downtown_Houston_in_the_background.jpg“ е изтрит от Общомедия от потребител Fastily поради: No permission since 6 Au...)
* [[Хиропрактика]]
* [[Хомеопатия]]
 
== Медицинско образование ==
: ''Основна: [[Медицинско образование]]''
[[File:Get lautrec 1901 examination at faculty of medicine.jpg|thumb|Преглед в парижкия факултет по медицина, [[Тулуз Лотрек]], 1901]]
 
Медицинското образование и подготовка варира според страна и регион, и все пак общото е, че то включва освен въвеждащо обучение по медицина, така и практика на студентите под наблюдението на техните преподаватели ([[супервизия]]), както и възможност за по-нататъшна специализация. Самото медицинско обучение е обект на активно научно изследване, чиято цел е да се определят по-добрите подходи и методи. Завършването на обучението дава степен и титла д-р (на английски напр. M.D. или Doctor of Medicine), като такива подобни титли в някои страни като Англия и Индия са давани и за хомеопатично (алтернативна медицина) обучение като CCH, RSHom и други. Тези титли се дават от държавно и световно признати университети и институции.
 
Тъй като знанието, техниките и медицинската технология продължава да евлюира с бърза скорост много регулаторни институции изискват продължаващо медицинско образование. Практикуващите медицина поддържат и осъвременяват своето знание по множество начини, включително медицински списания, семинари, конференции и онлайн програми.
 
== Медицинска етика ==
34 385

редакции

Навигация