Разлика между версии на „Компютърно-базирано обучение“

Направо към навигацията Направо към търсенето
редакция без резюме
'''Компютърно-базирано обучение''' (КБО, {{lang-en|Computer-based learning}}, {{lang-en|Computer-aided instruction}} или {{lang-en|Technology-enhanced learning}}) е форма на обучение, организирано и управлявано с помощта на [[компютър]].
== Techno Studio ==
Techno Studio е сайт който има за цел да помогне на хората да се научат да работят правилно със своя компютър сайта е изготвен и се управлява изцяло под контрола на Мартин Александров специалист по компютърни науки
 
При компютърно-базираното обучение (КБО) компютрите са ключов компонент от средата, в която се провежда обучението. Освен употребата на компютри в класната стая, този термин в по-широк смисъл означава структурирана среда, в която компютрите се използват за постигането на целите на обучението. Концепцията на този вид обучение е различна от простата употреба на компютър в случаите, в които обучението е само страничен ефект от извършеното (например при компютърните игри и браузването в [[Интернет]]).
Сайт http://techno-studio.tk/
Форум http://techno-studio.tk/forum
Блог http://urocipc.freeserver.me/
 
Преимуществата на КБО системите се виждат няй-явно при сравняването с традиционната система за тестове на хартия по определени показатели: по-ефикасно администриране и оценяване, по-ниска себестойност на много от елементите на жизненият цикъл на изпита, повишена сигурност поради електронното предаване и кодиране на теста, постоянство и стабилност, по-бързи и по-контролирани промени на изпитното съдържание, обективност на оценката, изпитът е по-разбираем и по-лесен за провеждане. Като цяло КБО системите са смятани за бъдещето на методите за оценяване.
за въпроси ни пишете на
admin@techno-studio.tk или на скайп live:technostudiotk
 
От зората на своето съществуване, КБО е обект на критично изследване и дебатиране с множество аргументи за и против.
потребителско име в oovoo: technostudio001
Сред аргументите на неговите защитници е възможността му да предлага измерима и незабавна обратна връзка на тези, които го използват. Освен това, то позволява на обучаващите да следят и измерват напредъка в среда, която често е доста по-добре структурирана от типичната класна стая, като същевременно намалява стреса и позволява фокусиране върху нетехническите елементи на педагогиката.
==Вижте също==
Facebook страница: https://www.facebook.com/TechnoStudioBG
 
В частност, КБО често е най-ефикасният и най-ефективният начин за провеждане на [[дистанционно обучение]], тъй като може да се създаде учебна програма, която позволява хората да учат у дома чрез [[Интернет]] или чрез [[софтуер]], инсталиран на техните компютри. Някои от защитниците на КБО твърдят, че най-добрата му употреба е заедно с традиционните учебни планове, като те играят съществената роля, а КБО се използва, като помощно средство, например за да задържа интереса към темата.
Twitter: https://twitter.com/webprograming1
Скептично настроените към достойнствата на КБО смятат, че този вид обучение е ограничено в сравнение с [[традиционното обучение]], както и че не е толкова добро, колкото последното, защото то може да отговори само на въпросите, за които е [[програмирано]].
Освен горното, критици като [[Нийл Поустмън]] (Neil Postman) твърдят, че КБО учи на „технократична ценностна система“. Тези критици смятат, че постоянната употреба на компютри в класната стая по-скоро учи как да се манипулира технологията, така че да извлича желаният отговор по начин, в който няма сътрудничество и рационалност. Обратно, защитниците на компютърно базираното обучение като [[Джонатан Бишоп]] (Jonathan Bishop) вярват, че употребата на компютри в обучението може да доведе до социална справедливост.
 
==Вижте също==
Google+: https://plus.google.com/b/114954294511440951155/+Magic-studioTk
* [[Обучение, подпомогнато от компютър]]
 
* [[Обучение посредством компютър]]
Ask.fm: http://ask.fm/TechnoStudio
 
vbox7: http://vbox7.com/user:techno_studio
 
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCt3Zu2FNWo7Ue1EK630rsRQ
==Външни препратки==
* [http://www.k12academics.com/computer_based_learning.htm Статия за КБО на сайт с множество образователни ресурси за средното образование в САЩ]
гласувайте за нас помогнете ни да се развием в интернет
* [http://it.coe.uga.edu/itforum/paper30/paper30.html Задържане на вниманието на учащите при КБО]
* [http://www.education-world.com/a_tech/columnists/poole/poole003.shtml Статия за приложението на КБО при обучението на деца]
* [http://www-jime.open.ac.uk/2002/5/ Ролята на диалога в КБО]
 
http://bgtop.net/vote/1395264967[[Категория:Електронно обучение]]
http://bgtop.net/vote/1392060884
http://bgtop.net/vote/1383419465
http://bgtop.net/vote/1392062401
http://x-top100.com/?in=103
http://sait1.com/in/230542
http://bgchart.net/in/29632
http://bgtop.net/vote/1395008709
http://bgtop.net/vote/1393757982
http://bgtop.net/vote/1395008481
http://bgtop.net/vote/1395264967[[Категория:Електронно обучение]]
47

редакции

Навигация