Хакери (филм): Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
мРедакция без резюме
Ред 41: Ред 41:


[[Категория:Филми от 1995 година]]
[[Категория:Филми от 1995 година]]
[[Категория:Американски филми]]
[[Категория:Американски комедийни филми]]
[[Категория:Филми за гимназии]]
[[Категория:Филми за гимназии]]
[[Категория:Американски криминални филми]]

Версия от 16:38, 31 януари 2015

Хакери
Hackers
РежисьориИън Софтли
ПродуцентиРалф Уинтър
В ролитеДжони Лий Милър
Анджелина Джоли
Матю Лилард
Лорейн Брако
Марк Антъни
МузикаСаймън Бозуел
Премиера1995 г.
(Германия)
Времетраене107 минути
Езиканглийски език
Външни препратки
IMDb Allmovie

Хакери (оригинално заглавие: Hackers) е американски трилър-филм от 1995, с режисьор Йън Софтли и с участието на Анджелина Джоли, Джони Лий Милър, Реноли Сантяго, Матю Лилард, Лорейн Брако и Фишър Стивънс. Филмът проследява експлойтите на група от гимназиални хакери и тяхното забъркване в конспирация за изнудване в рамките на корпорация.

Сюжет

Zero Cool (Дейд Мърфи) през 1988 г., тогава на 11 години, е арестуван и обвинен в разбиването на 1 507 системи в един ден и причиняване на спиране на електричеството в Нюйоркската фондова борса. Неговото семейство е глобено с 45 000 долара и той няма право да притежава или да работи с компютър или тонален телефон до 18-тия му рожден ден. Седем години по-късно Дейд (играе се от Джони Лий Милър) се обажда в местна телевизионна станция, убеждава охраната да му дадат номера на модема и успешно се хаква в компютърната мрежа на станцията, сменяйки текущата телевизионна програма с епизод на The Outer Limits. Но в същото време Дейд е "атакуван" от хакер с никнейм Acid Burn в същата мрежа. Те провеждат онлайн разговор по време на който Дейд се идентифицира с нов ник Crash Override, с който да скрие всъщност кой е.

Дейд записва по това време в Гимназия Стантън в Ню Йорк, където среща Кейт Либи (Анджелина Джоли), която има за задача да го разведе из училището. Дейд научава по-късно, че Кейт е Acid Burn, те спорят кой е по-добрият хакер. Проблемите започват, когато хакера новобранец Джоуи Пардела (Джеси Брадфорд), успява да пробие защитите на суперкомпютъра на Компанията за минерали Елингтън, за да докаже на останалите че е елитен хакер.

Източници


Външни препратки

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата Hackers (film) в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​