Разлика между версии на „Заложна къща“

Направо към навигацията Направо към търсенето
154 байта изтрити ,  преди 5 години
Removing spam / irrelevant links
м
(Removing spam / irrelevant links)
[[Категория:Бизнес]]
 
{{Link GA|zh}}За да може една [http://www.zkselina.com/ заложна къща] да развива дейността кредитиране срещу залог тя трябва да отговаря на редица критерии, подробно регламентирани в приетата през 2009 година Наредба за дейността на заложните къщи. Според нея кредитиращата срещу залог институция следва да има следните регистрации:
 
1. Регистрация в Търговския регистър към Агенцията по вписванията на дружество съдържащо във фирмата си словосъчетанието "Заложна къща"
=== Какви вещи приемат за залог заложните къщи? ===
Практически всяка движима вещ намираща се в обръщение, с изключение на изрично изброените в наредбата и други специални закони може да бъде използвана в качеството на залог. Характерно обаче е, че всяка отделна заложна къща има собствена политика по отношение асортимента от вещи, които да приема. За това ако сте решили да използвате кредитните услуги на подобен род институции е абсолютно задължително да се информирате дали те приемат съответен вид движими вещи. Следва да се отбележи, че според българското законодателство залогът на недвижими вещи в заложна къща е абсолютно забранен.
=== Източници ===
[http://advokatbg.net/category/zalozhni-kashti/ Сайт на Адвокат Лазар Белев]
2

редакции

Навигация