Разлика между версии на „Петдесет нюанса сиво“

Направо към навигацията Направо към търсенето
copy/paste от bard.bg
мNo edit summary
(copy/paste от bard.bg)
 
'''"Петдесет нюанса сиво"''' е [[еротика|еротична]] [[книга]] от британската авторка [[Е. Л. Джеймс]], първа книга от поредицата „Петдесет нюанса“, която проследява отношенията между Анастейжа Стийл и Крисчън Грей. Книгата е смятана за [[бестселър]] из целия свят, продавайки над 100 милиона копия в световен мащаб. Преведена е на над 52 езика и поставя рекорд за най-продавана книга във Великобритания. Въпреки това, има различни мнения относно поредицата.
 
== Сюжет ==
[[Файл:Dakota Johnson 2014.jpg|thumb|Дакота Джонсън в ролята на Анастейжа]]
Когато студентката литература Анастейжа Стийл отива да вземе интервю от успелия предприемач Крисчън Грей, тя е силно привлечена, но и смутена от властното му присъствие. Неопитната Ана е стъписана, когато осъзнава, че желае точно него. А предупреждението му да стои далеч от него я кара да го желае още по-силно.
 
Когато обаче разбира за ексцентричните му еротични предпочитания и [[Фантазия (психология)|фантазии]], тя се колебае – независимо от успеха и чара си, Грей е мъж, измъчван от собствени демони и всепоглъщаща нужда от контрол. Двамата се впускат в страстна и дръзка афера.
 
== Екранизации ==

Навигация