Разлика между версии на „Национална гребна база „Средец““

Направо към навигацията Направо към търсенето
м
редакция без резюме
м
м
През [[1977]] става домакин на Световното първенство по кану-каяк в столицата, а три години по-късно, през 1981, на Световното първенство за младежи във водните спортове. През годините е била домакин на международни и национални регати по [[академично гребане|гребане]], европейски първенства по [[триатлон]], ветерански надпревари. Днес също се използва активно от големите спортни клубове по Кану-Каяк. Стопанисва се както от спортните клубове в столицата, така и от „[[Национална спортна база]]“ ЕАД.
 
Базата е притегателен център за множество спортни прояви и само с малко инвестиции би могла да се превърне в модерен спортно-възстановителен център крайв непосредствена близост до столицата. След реконструкция през 2010 г. наред с традиционните дисциплини потенциала на базата се експонира за практикуване на различни видове спорт на закрито. Изградени са модерен фитнес и СПА център, предлагащи квалифицирани инструктори, спа процедури и масажи. Организират се курсове по танци, бойни изкуства, туристически каяк за любители, както и здравословни програми с различен формат, съобразени с индивидуалните възможности на участниците. Бившият стол за спортистите е преустроен в уютен ресторант.
 
В бъдеще има проект за обособяване на нов кей откъдето да се наемат водни колела и лодки за разходки в езерото, както и изграждане на велотрасе за улесняване на достъпа до цялата зона за отдих.

Навигация