Питър Фонда: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
мРедакция без резюме
мРедакция без резюме
Ред 27: Ред 27:
}}
}}


'''Пѝтър Фо̀нда''' ({{lang-en|Peter Fonda}}) е американски актьор, кинорежисьор, сценарист и продуцент. Той е син на актьора [[Хенри Фонда]], брат на актрисата [[Джейн Фонда]] и баща на актрисата [[Бриджит Фонда]]. Когато е на 11 години, по погрешка се прострелва в стомаха, вследствие на което едва не умира. По-късно става близък с [[Бийтълс]]. През 1968 година става продуцент и участва заедно с [[Денис Хопър]] и [[Джак Никълсън]] във филма, който става емблематичен и получава международна слава още с премиерата си през 1969 г. - ''Easy Rider''.
'''Пѝтър Фо̀нда''' ({{lang-en|Peter Fonda}}) е американски актьор, кинорежисьор, сценарист и продуцент. Той е син на актьора [[Хенри Фонда]], брат на актрисата [[Джейн Фонда]] и баща на актрисата [[Бриджит Фонда]].
Когато е на 11 години, по погрешка се прострелва в стомаха, вследствие на което едва не умира. По-късно става близък с [[Бийтълс]].
През 1968 година става продуцент и участва заедно с [[Денис Хопър]] и [[Джак Никълсън]] във филма, който става емблематичен и получава международна слава още с премиерата си през 1969 г. - ''Easy Rider''.


== Външни препратки ==
== Външни препратки ==
{{Commonscat|Peter Fonda}}
* {{imdb name|0001228}}
* {{imdb name|0001228}}


Ред 37: Ред 40:
{{Br}}
{{Br}}
{{Златен глобус за най-добър актьор в драматичен филм}}
{{Златен глобус за най-добър актьор в драматичен филм}}
{{Нормативен контрол}}

{{СОРТКАТ:Фонда, Питър}}
{{СОРТКАТ:Фонда, Питър}}
[[Категория:Американски актьори и актриси]]
[[Категория:Американски актьори и актриси]]

Версия от 13:39, 21 октомври 2015

Питър Фонда
Peter Fonda
Питър Фонда през 2009 година
Питър Фонда през 2009 година
РоденПитър Хенри Фонда
Активност1962 - досега
Награди Златен глобусНай-добър актьор в драма:
1997 — Златото на Ули
Най-добър поддържащ телевизионен актьор:
1999 — Страстта на Айн Ранд
Уебсайт
Питър Фонда в Общомедия

Пѝтър Фо̀нда (Шаблон:Lang-en) е американски актьор, кинорежисьор, сценарист и продуцент. Той е син на актьора Хенри Фонда, брат на актрисата Джейн Фонда и баща на актрисата Бриджит Фонда.

Когато е на 11 години, по погрешка се прострелва в стомаха, вследствие на което едва не умира. По-късно става близък с Бийтълс.

През 1968 година става продуцент и участва заедно с Денис Хопър и Джак Никълсън във филма, който става емблематичен и получава международна слава още с премиерата си през 1969 г. - Easy Rider.

Външни препратки

Шаблон:Актьор-мъниче Шаблон:Американци-мъниче