Кенет Стар: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Sherpa (беседа | приноси)
м Замяна на Шаблон:Биография инфо с Шаблон:Личност
Редакция без резюме
Ред 22: Ред 22:
| повлиял = }}
| повлиял = }}
}}
}}
'''Кенет Стар Уинстън''' (на [[английски език]] - ''Kenneth W. Starr'') е [[Съединени американски щати|американски]] [[адвокат]] и бивш [[съд]]ия, който е назначен на служба като независим [[прокурор]], за да разследва самоубийството на съветника в [[Белия дом]] [[Винс Фостър]] и аферата около сделките на президента [[Бил Клинтън]] със земя - „Уайтуотър“ (на английски - „Whitewater“).
По-късно представя пред Конгреса на САЩ доклад за Клинтън, който дава началото разследване, започнало от разкритията около скандала със стажантката в Белият дом [[Моника Люински]].


'''Кенет Стар Уинстън''' ({{lang-en|Kenneth W. Starr}}) е [[американски]] университетски преподавател, юрист ([[адвокат]], бивш [[съдия]], [[прокурор]]).
Понастоящем ([[2009]]) работи като [[Декан (длъжност)|декан]] на Университета „Pepperdine“, и преподава право в [[Малибу]], [[Калифорния]].


Той е назначен за независим [[прокурор]], за да разследва самоубийството на съветника [[Винс Фостър]] в [[Белия дом]] и аферата „Уайтуотър“ (''Whitewater'') около сделките на президента [[Бил Клинтън]] със земя.
== Вижте също ==

* [[Бил Клинтън]]
По-късно представя пред Конгреса на САЩ доклад за Клинтън, който дава началото на разследване, започнало от разкритията около скандала със стажантката в Белият дом [[Моника Люински]].
* [[Моника Люински]]

Понастоящем (2009) работи като [[Декан (длъжност)|декан]] в университета ''Pepperdine'' и преподава право в [[Малибу]], [[Калифорния]].


{{Личности на годината на Тайм|76-00}}
{{Личности на годината на Тайм|76-00}}

Версия от 14:43, 6 ноември 2015

Кенет Стар
Ken Starr
американски юрист

Роден
Починал

Учил вБраун
Университет „Джордж Вашингтон“
Университет Дюк
ПартияДемократическа партия (1975 г.)
Републиканска партия (1975 г.)
Семейство
Деца3

Уебсайт
Кенет Стар в Общомедия

Кенет Стар Уинстън (Шаблон:Lang-en) е американски университетски преподавател, юрист (адвокат, бивш съдия, прокурор).

Той е назначен за независим прокурор, за да разследва самоубийството на съветника Винс Фостър в Белия дом и аферата „Уайтуотър“ (Whitewater) около сделките на президента Бил Клинтън със земя.

По-късно представя пред Конгреса на САЩ доклад за Клинтън, който дава началото на разследване, започнало от разкритията около скандала със стажантката в Белият дом Моника Люински.

Понастоящем (2009) работи като декан в университета Pepperdine и преподава право в Малибу, Калифорния.