Момчил Колев: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Редакция без резюме
Етикети: Редакция чрез мобилно устройство Редакция чрез мобилно приложение
м -90те +90-те
Ред 21: Ред 21:


'''Момчил Колев''' е български музикант и композитор. Пише музиката за изпълнители като [[Ирина Флорин]], [[Светла Иванова]] и [[Антибиотика]].
'''Момчил Колев''' е български музикант и композитор. Пише музиката за изпълнители като [[Ирина Флорин]], [[Светла Иванова]] и [[Антибиотика]].
Първата група, в която участва е "Швепс". От 1989 г. работи с група "Клас" като композитор и пианист, докато групата не се разпада в средата на 90те години. През 1993 г. заедно с [[Добрин Векилов]] - Дони създават дуета [[Дони и Момчил]]. Сред най-големите хитове на дуета са "Уморени крила", "Червило", "Мания" и други. Двамата печелят награда за цялостно творчество на БГ Радио. През 2000 г. дуетът се разпада. От 2013 г. Момчил отново свири в "Клас".
Първата група, в която участва е "Швепс". От 1989 г. работи с група "Клас" като композитор и пианист, докато групата не се разпада в средата на 90-те години. През 1993 г. заедно с [[Добрин Векилов]] - Дони създават дуета [[Дони и Момчил]]. Сред най-големите хитове на дуета са "Уморени крила", "Червило", "Мания" и други. Двамата печелят награда за цялостно творчество на БГ Радио. През 2000 г. дуетът се разпада. От 2013 г. Момчил отново свири в "Клас".


== Източници ==
== Източници ==

Версия от 22:15, 21 декември 2015

Момчил Колев
19 април 2013 г.
Информация
Роден
Стилпоп рок
ню уейв
поп
Инструментипиано
Активностот 1989 г.
Музикален издателUnion Media Records
Stars Records
Свързани изпълнителиКлас
Медикус
Дони и Момчил

Момчил Колев е български музикант и композитор. Пише музиката за изпълнители като Ирина Флорин, Светла Иванова и Антибиотика. Първата група, в която участва е "Швепс". От 1989 г. работи с група "Клас" като композитор и пианист, докато групата не се разпада в средата на 90-те години. През 1993 г. заедно с Добрин Векилов - Дони създават дуета Дони и Момчил. Сред най-големите хитове на дуета са "Уморени крила", "Червило", "Мания" и други. Двамата печелят награда за цялостно творчество на БГ Радио. През 2000 г. дуетът се разпада. От 2013 г. Момчил отново свири в "Клас".

Източници