Разлика между версии на „Лоис Лаури“

Направо към навигацията Направо към търсенето
 
През 1979 г. е издаден първият хумористичен роман „Анестейша Крупник“ от едноименната поредица за деца. Следват още няколко поредици за младите читатели.
 
През 1983 г. е издаден романът ѝ „Taking Care of Terrific“, който през 1987 г. е екранизиран в едноименния телевизионен филм с участието на [[Мелвин Ван Пийбълс]] и [[Джаки Бъроуз]].
 
През 1989 г. е издаден романът ѝ „Number the Stars“ (Число на звездите). Сюжетът е ситуиран в [[Дания]] окупирана от нацистите през [[Втората световна война]]. Младият Йохансен е приятел с еврейката Елън, която се крие със семейството си, и им помага да избягат. Книгата е наградена с медала „Нюбъри“.
 
През 1993 г. е издадена първият роман „Пазителят“ от фентъзи дистопичната поредица „Пазителите“. Той представя един утопичен свят, в който няма война и бедност, но животът на всеки един е строго контролиран и определен. Младият Джонас е определен да съхранява спомените на общстността, но сблъсъкът с истината разбива представите му за идеалния свят. За книгата е удостоена с медала „Нюбъри“. През 2014 г. романът е екранизиран в едноименния филм с участието на [[Брентън Туейти]], [[Джеф Бриджис]] и [[Мерил Стрийп]].

Навигация