Разлика между версии на „Биография“

Направо към навигацията Направо към търсенето
788 байта изтрити ,  преди 5 години
редакция без резюме
м (Премахнати редакции на Novinimm (б.), към версия на BotNinja)
'''БиографияСимона Антонова''' родена на 13 октомври 1995г. В ранното си детство живее в Испания, където специалисти в музикалния бранш откриват огромния й талант. Едва 6 годишна за първи път се качва на музикалната сцена като солов изпълнител и записва песента " Аве Мария" <s>В</s>Малко по- късно се връща в България, където взема участие в конкурс за пеене. Успява да плени хората със своя невероятен глас и печели конкурса "Младите таланти на Бургас" през 2006г. И макар на 10, тя влиза в професионално студио за запис на първата си авторска песен.
'''Биография''' (от [[гръцки]] βίος - живот и γράφω - пиша) е записаната повече или по- малко детайлно [[история]] на [[живот]]а на определена личност. Когато авторът описва собствения си живот се говори за [[автобиография]]. Биографията дава [[информация]] в социален, национален, исторически, художествен или научен и т.н. аспект. В [[Богословие|богословието]] се използва термина [[Агиография|агиография]] за биографиите на светците.
 
* Симона Антонова / Simona Antonova
Отделен вид автобиография е т. нар. "[[CV]]" която лаконично описва личния професионален и образователен опит и най- често се използва при кандидатстване за работа. В този случай нейни основни части са:
* 13 октомври 1995 г.
* пълно име и снимка
* Български модел и поп изпълнител
* дата и място на раждане
* Средно музикално училище със специалност поп и джаз изпълнител
* звания, титли
* Журналистика
* образование, професия
* основни етапи в кариерата
 
* Като малка свири на пиано и флейта
а в някои случаи също:
* основни етапи в личния живот
* философски възгледи
* участие в политическия живот
* основни достижения и изобретения
 
Първите биографии датират още от древността - [[Египет]], [[Вавилон]], [[Асирия]], [[Месопотамия]]. Биографиите традиционно са във формата на [[книга|книги]] или [[есе]]та, но напоследък с развитието на технологиите, се появяват мултимедийни форми на биографиите - в интернет, на CD, или документални филми.
 
== Видове ==
5

редакции

Навигация