Бинарен файл: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Редакция без резюме
Редакция без резюме
Ред 1: Ред 1:
'''Бинарен''' или '''двоичен файл''' се нарича компютърен [[файл]], който съдържа информация, предназначена за компютърна обработка ([[машинно четене]]), като например контролни символи, [[метаданни]] и машинен код, и не е предназначен за разглеждане и редактиране като [[текстов файл|обикновен текст]]. Например, представянето на изображение, видео филм или аудио на компютър е чрез двоичен файл. Пикселите в изображението, както и звука са представени от данни, но тези данни нямат смисъл в текста.
{{редактирам}}
'''Бинарен файл''' се нарича компютърен [[файл]], който съдържа информация, предназначена за компютърна обработка ([[машинно четене]]), като например контролни символи, [[метаданни]] и машинен код, и не е предназначен за разглеждане и редактиране като [[текстов файл|обикновен текст]].


== Вижте също ==
== Вижте също ==

Версия от 21:21, 3 май 2016

Бинарен или двоичен файл се нарича компютърен файл, който съдържа информация, предназначена за компютърна обработка (машинно четене), като например контролни символи, метаданни и машинен код, и не е предназначен за разглеждане и редактиране като обикновен текст. Например, представянето на изображение, видео филм или аудио на компютър е чрез двоичен файл. Пикселите в изображението, както и звука са представени от данни, но тези данни нямат смисъл в текста.

Вижте също