Разлика между версии на „Уикипедия:Политика за блокиране“

Направо към навигацията Направо към търсенето
→‎Блокирания от проверяващи: малко по-ясно, също омбудсманите са релевантни за отделни редактори, които не могат да получат справедливост
(информация за блокиранията от проверяващи по правилата в английската Уикипедия)
(→‎Блокирания от проверяващи: малко по-ясно, също омбудсманите са релевантни за отделни редактори, които не могат да получат справедливост)
=== Блокирания от проверяващи ===
 
Специален случай са блокиранията, наложени от [[Уикипедия:Проверяващи|проверяващи]], отбелязани от тях като такива. ТезиПроверяващите налагат блокирания на базата на достъпната от предоставените им инструменти техническа информация, която може да разкрие иначе незабележими злоупотреби. По тази причина, администраторите не бива самостоятелно да бъдатотменят отменянитакива отблокирания администраторитеили да променят параметрите им. Ако администратор смята, че блокиранетоподобно блокиране е наложено погрешно, той или тя следва първо да обсъди въпроса съсс съответниянякой проверяващот проверяващите. Ако не се постигне съгласие между двамата, въпросът може да бъде отнесен към [[Уикипедия:Арбитражен комитет|Арбитражния комитет]], ако такъв е избран, към общността за взимане на общо решениеили, в отсъствието на Арбитражен комитетму, или към [[:m:Ombudsmanобщността commission|Комисиятаза взимане на омбудсманите]]общо решение.
 
== Вижте също ==

Навигация