Разлика между версии на „Съединение (град)“

Направо към навигацията Направо към търсенето
редакция без резюме
 
[[Файл:Saedinenie chitalishte.jpg|мини||д|250п|Читалището в Съединение]]
'''Съединение''' е [[град]] в [[Южна България]]. Той се намира в [[Пловдивска област]] и се намира на 27 км северозаподносеверозападно от [[Пловдив]]. Административен център на [[Община Съединение]].
 
== География ==
Градът е разположен в Горнотракийската низина, на 22 км. северозападно от град Пловдив и на 7 км. северно от автомагистрала „Тракия“. Той е център на община с обща територия 298 000 дка, която се равнява на 298 км<sup>2</sup>, от които 256 148 дка са обработваема земя, а поливната от нея е 177 683 дка. Населението на град Съединение е 6477 души. Основен отрасъл в общината е селското стопанство, заемащ приблизително около 90% от стопанската дейност.
 
Град Съединение е и административен център на община Съединение, обособена като самостоятелна административна единица на 26 декември 1978 г. с Указ № 2294 на ДържавниятДържавния съвет на НРБ.
 
Средната надморска височина е 280 метра. Общината включва в себе си следните населени места: град Съединение (общинския център) и селата Царимир, Церетелево, Неделево, Любен, Правище, Голям Чардак, Малък Чардак, Найден Герово и Драгомир. Селищата са сравнително равномерно разположени на територията на общината.
Анонимен потребител

Навигация