Разлика между версии на „Младост 5“

Направо към навигацията Направо към търсенето
форматиране: 13x тире, 5x кавички, 2x нов ред, 2x число+г., заглавие-стил (ползвайки Advisor)
м (Шаблон:Сериал → Шаблон:ТВ продукция)
(форматиране: 13x тире, 5x кавички, 2x нов ред, 2x число+г., заглавие-стил (ползвайки Advisor))
| Език = [[Български]]
| ТВ Канал = [[bTV]]
| Излъчване = [[15 март]] [[2013]] - – [[31 май]] [[2013]]
| Сезони = 1
| Епизоди = 12
}}
 
'''Младост 5''' е българската версия на немското комедийно шоу "Stillestraße"„Stillestraße“.
 
Предаването започва да се излъчва през пролетта на [[2013]] г. в ефира на [[bTV]]. Излъчва се от [[15 март]] [[2013]] г.<ref>[http://www.тв-програма.bg/tv-novini/Импровизационното-комедийно-шоу-Младост-5-в-ефира-на-bTV-на-15-март-от-20-00-часа-,2588/ „Младост 5” в ефира на bTV на 15 март от 20.00 часа]</ref><ref>[http://btvnews.bg/video/tazi-sutrin/mladost-5.html Венета Харизанова и Иво Сиромахов от 20 часа по bTV]</ref> всеки петък от 20:00 до 21:00 часа. Главните актьори в предаването са [[Краси Радков]] и [[Иво Сиромахов]]. Изпълнителен продуцент е bTV Studios (MediaPRO Entertainment), а творчески продуцент е [[Седем-осми]].
 
== Формат и идея ==
Действието в предаването се развива в квартирата на главните актьори [[Краси Радков]] и [[Иво Сиромахов]] (играят със собствените си имена) в квартала "Младост„Младост 5"5“. Те са посещавани от техни гости и приятели. Участниците в съответния епизод знаят предварително единствено темата на епизода. Всеки от актьорите има слушалка в едното си ухо. Модераторът ([[Тошко Йорданов]]) е човекът, който говори по микрофон и съответния актьор чува задачата. Задачите на модератора може да са от типа "Току„Току-що си видял призрак"призрак“, "Говори като свещеник”, “Дръж се като ескимос“ и други. Задачите трябва да бъдат изпълнени веднага, но нито един от актьорите не знае каква е задачата на другия. В студиото има публика, която единствена знае и вижда задачите на всички актьори на голям екран "над"„над“ апартамента на съквартирантите. В шоуто се излъчват немонтирани кадри, а нещата които се объркват, обикновено също се излъчват в ефир.<ref>[http://www.slavishow.com/какво-ще-се-случва-в-младост-5-информац/ Какво ще се случва в “Младост 5″ – информация от кухнята]</ref>
 
Действието в предаването се развива в квартирата на главните актьори [[Краси Радков]] и [[Иво Сиромахов]] (играят със собствените си имена) в квартала "Младост 5". Те са посещавани от техни гости и приятели. Участниците в съответния епизод знаят предварително единствено темата на епизода. Всеки от актьорите има слушалка в едното си ухо. Модераторът ([[Тошко Йорданов]]) е човекът, който говори по микрофон и съответния актьор чува задачата. Задачите на модератора може да са от типа "Току-що си видял призрак", "Говори като свещеник”, “Дръж се като ескимос“ и други. Задачите трябва да бъдат изпълнени веднага, но нито един от актьорите не знае каква е задачата на другия. В студиото има публика, която единствена знае и вижда задачите на всички актьори на голям екран "над" апартамента на съквартирантите. В шоуто се излъчват немонтирани кадри, а нещата които се объркват, обикновено също се излъчват в ефир.<ref>[http://www.slavishow.com/какво-ще-се-случва-в-младост-5-информац/ Какво ще се случва в “Младост 5″ – информация от кухнята]</ref>
 
== Развитие и реализация ==
 
Шоуто е създадено през [[2004]] г. и за първи път се излъчва по немската телевизия “Sat 1“. Още от самото начало предаването се превръща в хит, като през [[2011]] г. има над 100 излъчени епизода и над 24% аудиторен дял. Интересът към импровизационния формат расте и той започва да се разпространява в други държави. Форматът е продаден за реализиране във [[Франция]], [[Италия]], [[Испания]], [[Белгия]], [[Холандия]], [[Финландия]], [[Естония]], [[Русия]], [[Румъния]], [[Унгария]], [[Турция]], [[Израел]] и [[България]]. В различните страни предаването се реализира под различно име. Stillestraße съчетава импровизираната комедия с елементите на [[ситком]].
 
В [[България]] предаването се осъществява под името "Младост„Младост 5"5“ и се реализира от bTV Media Group, bTV Studios (MediaPRO Entertainment) и [[Седем-осми]].
 
== Епизоди ==
{{основна|Списък с епизоди на Младост 5}}
{| class="wikitable" width="40%" style="text-align:center"
|'''1'''
|12
|15 март 2013&nbsp; г.
|31 май 2013&nbsp; г.
|-
|}
== Актьорски състав ==
'''Основни актьори:'''
*[[Краси Радков]] - – всички епизоди
*[[Иво Сиромахов]] - – всички епизоди
*[[Мариан Бачев]] - – всички епизоди, без епизод 3 и истории 18 и 23
*[[Венета Харизанова]] - – всички епизоди
'''Епизодични актьори:'''
*[[Иван Стоянов]]- истории 1, 4, 6, 7, 8, 14, 15, 16, 17, 18, 23 и 24
*[[Емануела]] - – истории 2, 5, 9, 10 и 19
*[[Памбос Агапиу]] - – истории 6 и 11
*[[Цветелина Грахич]] - – история 12
*[[Митьо Пищова]] - – история 12
*[[Карла Рахал]] - – истории 16 и 23
*[[Милко Калайджиев]] - – история 18
*[[Деян Неделчев]] - – история 22
*[[Елена Петрова]] - – история 22
 
== Източници ==
 
{{bTV Media Group}}
 
[[Категория:Предавания на БТВ]]
[[Категория:2013 година в България]]

Навигация