Разлика между версии на „Фетишизъм към дамски чорапи“

Направо към навигацията Направо към търсенето
м
replaced: финн → фин (3) редактирано с AWB
м (интервал след запетая)
м (replaced: финн → фин (3) редактирано с AWB)
* фокусиране върху определени части от тялото при носене на чорапогащник – колена, глезени, ходила (които сами по себе си са самостоятелна форма на фетишизъм). Възбуждане от начина, по който коляното опъва материята, от бръчка в материята в сгънката на коляното или около глезена, как материята обгръща и очертава релефа на женския крак
* носене на чорапи/чорапогащи с определени артикули на облекло – обувки с висок ток, ботуши, поли от различен вид, шорти, жартиери и т.н.
* носене на определен вид чорапогащи – фини прозрачни, плътни, фигурални, с отворена чатална област, с ръб или без никакви шевове, определен цвят, финностфиност и лъскавина, определена кройка, модел или производител
 
== Женската привлекателност ==
Мъжете, подобно на жените имат силно изградена чувствително към начина по който биват възприети от околните – това се изразява с непрекъснатите им опити да се впишат в очакванията, които обществото налага към определен пол, включително и чрез облеклото. „Мъжествеността“ е характеристика, която жените очакват да видят, а мъжете да демонстрират заради женския и мъжкия пол – мъж приет за по-малко „мъжествен“ губи по два фронта – пред жените и пред „конкуренцията“ – другите мъже. Поради този факт, всеки малък детайл, който може да внесе „съмнения“ за качеството на „мъжественост“ бива разглеждан „под лупа“ и от двата пола. Другите мъже с удоволствие биха подчертали факти които внасят съмнения за „мъжествеността“ или „сексуалната ориентация“ на друг мъж пред женската част – като опит (съзнателен или несъзнателен) да намалят чуждата „конкурентоспособност“ и респективно да засилят собствените си достойства.
 
Това поставя желанието на мъжете за носене на облекло, което е тясно свързано с женския пол в очите на обществото във т.нар. „табу“ зона. Много мъже имат проблем да признаят дори пред себе си че им е приятно да носят или усещат върху тялото си „женствена“ текстилна материя – като коприна или найлон. Проблема е още по-сериозен, когато облеклото е не само е изработено от „женствена материя“, но и в очите на обществото принадлежи само на женския пол. Пример са финнитефините дълги прозрачни чорапи и чорапогащници.
 
Мъже с фетишизъм към дамски чорапи/чорапогащници и изпитващи желание да носят такива, често го правят ежедневно (особено при намерено разбиране от партньорката си или при липсата на постоянна партньорка) или когато обстоятелствата позволяват (живеещи самостоятелно или по време на бизнес пътувания) но тайно от останалите. Те носят чорапогащници и дамски чорапи под панталоните си на обществени места, на работа, в дома си, спят нощно време обути в тях, експериментират с различни комбинации от цветове, материи, видове, модели и кройки и т.н. (пример: носенето на дамски чорапи върху чорапогащник или носенето на мрежест чорапогащник върху фин лъскав, няколко чорапогащника с различни цветове и т.н.). Не са редки случаи на мъже носещи дамски чорапи и чорапогащници ежедневно и целогодишно, в редки случаи дори 24/7/365.
Еякулация върху женски крака обути в чорапи/чорапогащник и вида им, покрити със семенна течност е често-прилагана и силно еротична фантазия и практика.
 
В последно време зачестиха и случаите на мъже, носещи чорапогащници от чиста практична гледна точка и без всякакъв сексуален наклон. Тези мъже също биват посрещани от обществеността като „странни“, но те самите не изпитват притеснение (поради липсата на сексуална връзка между тях и носенето на „дамски“ чорапогащник). Причини за носене са хладно/студено време като по-добра и удобна алтернатива на наполеонки, за подобряване на циркулацията на краката и лекуване на варикозни вени, умора при продължително седене или стоене. При гмъркачите се носят под неопренови костюми за подобряване на изолацията и затопляне. Американската армия ги препоръчва на войнци разпределени в студени райони. Поради компактност, полицейски служители съшо ги ползват по униформите си. Стегнатите чорапогащници намаляват умората и масажират краката при ходене. Дървосекачи в блатисти местности ползват финнитефините чорапогащници като зашита от насекоми и пиявици. В тези случаи не става дума за фетиш, а за чисто практични приложения на функционално облекло.
 
Производителите на чорапогащници са осъзнали че мъжете представляват значителна пазарна ниша. Интернет магазини, специализирани в продажбата на чорапогащници и дамски чорапи отчитат голям подем в продажбите си (стигащи до 85%) на мъже. Прозиводителите всяка година изваждат нарастващ брой продукти предназначени специално за мъже, отразявайки особености в мъжката анатомия (напр. http://www.glieberman.com/). Престижният американски вестни „The Wall Street Journal“ публикува статия за нарастващото носене на чорапогащници от мъже, в която цитира производителя на една от известните марки за чорапогащници – „No Nosense“, потвърждаващ наличието на забележим процент от мъже закупуваши и носещи техните „дамски“ чорапогащници.

Навигация