Направо към съдържанието

Ернст Рьом: Разлика между версии

323 байта добавени ,  преди 5 години
редакция без резюме
Редакция без резюме
Редакция без резюме
 
Хитлер е знаел за хомосексуалността Рьом. В този момент те са толкова близки, че помежду си се обръщат с ''du'' (немскaта формата на "ти"). Рьом е единственият нацистки лидер, който се осмява да се отправи към Хитлер с първото му име - Адолф или с прякора му "Ади", вместо с "''mein Führer''." Никой друг топ нацистки лидер няма тази привилегия.Тясно сътрудничество води до слухове, че самият Хитлер е бил хомосексуалист.
[[Файл:Bundesarchiv Bild 146-1982-159-21A, Nürnberg, Reichsparteitag, Hitler und Röhm.jpg|ляво|мини|Рьом и Хитлер, 1933 г.]]
 
Когато Хитлер стига до националната власт с назначаването му за канцлер на 30 януари 1933 г., членовете СА са назначени като допълнителни полицаи и маршируват в правителствени учреждения, принуждават служители да се откажат от своята власт и да я дадат на нацистите.
 
 
Всичко, което е заплаха за бизнес общността като цяло, както и за корпоративните финансови поддръжници на Хитлер по-специално, в това число много германски индустриални лидери (които се надяват да извлекат огромни печалби от идещото нацисткото военно производство), така че Хитлер бързо ги уверява, че няма да има "втора революция." Много щурмоваци са от работническата класа и очакват радикална програма. Те са разочаровани от липсата на социалистическата посока на новия режим и неговата липса на пищното покровителство, което очаквали. Освен това, Рьом и неговите колеги в СА смятат силилите си за ядрото на бъдещата немската армия като замяна на Райхсвера, доказаните професионалист и офицерите. В този момент СА наброява до над три милиона мъже. Въпреки, че Рьом е бил член на офицерския корпус на Райхсвера, той ги разглежда като "старчоци", на им които липсва "революционен дух". Той вярвал, че Райхсвера трябва да се слее с СА, за да образуват истинска "армия" под негово командване. На заседание на кабинета февруари 1934 г., Рьом желае да се направи обединяването под негово ръководство и да бъде обявен за Министър на отбраната.
[[Файл:Bundesarchiv Bild 102-14886, Kurt Daluege, Heinrich Himmler, Ernst Röhm.jpg|мини|[[Курт Далюге]], Химлер и Рьом, август 1933 г.]]
 
Това ужасява армията, с нейните традиции, датиращи от [[Фридрих II (Прусия)|Фридрих Велики]]. Армейските офицери смятат СА за "недисциплинирана тълпа" на "свадливи" улични бойци, а също така е засегната от широко разпространен "корумпиран морал" в редиците си. Доклади на огромен запас от оръжия в ръцете на членовете СА водят до допълнителна загриженост от страна на ръководството на Райхсвера. Не е изненадващо, че всички офицери са против Рьомовото предложение. Те смятат, че дисциплината и честта ще изчезнат ако СА придобие контрол, но Рьом и СА не желаят да оттеглят предложението. Военните и президентът [[Паул фон Хинденбург|Хинденбург]] притискат Хитлер да се справи с проблемните "кафяви", защото те са част от неговите редици. Ако не се ли случи, то Хитлер би загубил позицията си на канцлер (която се бори да получи над десетилетие).
 
133

редакции