Архитект: Разлика между версии

Направо към навигацията Направо към търсенето
1676 байтове добавени ,  преди 5 години
Редакция без резюме
 
==Архитектура==
[[Файл:Masaccio, cappella brancacci, san pietro in cattedra. ritratto di filippo brunelleschi.jpg|мини|дясно|[[Филипо Брунелески]] е почитан като един от най-изобретателните и надарени архитекти в историята<ref>[http://totallyhistory.com/filippo-brunelleschi/ Filippo Brunelleschi, Totally History]</ref>. ]]
В повечето развити страни само квалифицирани хора с подходящ лиценз, сертификат и регистрация в съответния компетентен правителствен орган могат законно да практикуват архитектура. Издаването на лиценз изисква акредитирана университетска степен, успешно завършени изпити и период на обучение. Специалността архитект е ограничена до лицензирани лица по закон, а производни специалности като архитектурен дизайнер не са защитени от закона.
 
Да практикуваш архитектура е способността да се практикуваш архитектура независимо. Строителния дизайн е специалност, която в много по-широк план включва хора, които практикуват алтернативна професия като инженерни и такива, които съдействат в процеса на създаване на сградата под надзора на лицензиран архитект - архитектурни технолози и стажанти по архитектура. На много места, независими, нелицензирани частни лица могат да извършват услуги по проектиране извън професионалните ограничения като дизайнерски къщи и други по-малки структури.
 
== Източници ==
<references />
3140

редакции

Навигация