Сърфиране: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Редакция без резюме
Редакция без резюме
Ред 3: Ред 3:
{{commonscat|surfing}}
{{commonscat|surfing}}


'''Сърфирането''' (от термина {{lang-en|surfing}} - сърфинг) e воден спорт.
'''Сърфирането''' (от термина {{lang-en|surfing}} сърфинг) e воден спорт.


При него сърфиращият (сърфист), използвайки дъска-плъзгач (''[[сърфборд]]'') се хлъзга (пързаля) по склона на вълната (surf е различно от wave), която на някои места в някои сезони достига до височина повече от 3-етажна сграда. Има различна големина на вълните. Сърфистите се качват на сърфа и трябва да се задържат на него. Това е доста трудно. Този спорт не е за всеки. Много е трудно да се научи човек.
При него сърфиращият (сърфист), използвайки дъска-плъзгач (''[[сърфборд]]''), се хлъзга (пързаля) по склона на вълната (surf е различно от wave), която на някои места в някои сезони достига до височина повече от 3-етажна сграда. Има различна големина на вълните. Сърфистите се качват на сърфа и трябва да се задържат на него. Това е доста трудно. Този спорт не е за всеки. Много е трудно да се научи човек.
Той е един от най-трудните спортове и е опасен.
Той е един от най-трудните спортове и е опасен.
[[Категория:Сърфиране| ]]
[[Категория:Сърфиране| ]]

Версия от 19:17, 15 май 2017

Мазане на сърфборд с вакса
"Паркирани" сърфбордове

Сърфирането (от термина Шаблон:Lang-en – сърфинг) e воден спорт.

При него сърфиращият (сърфист), използвайки дъска-плъзгач (сърфборд), се хлъзга (пързаля) по склона на вълната (surf е различно от wave), която на някои места в някои сезони достига до височина повече от 3-етажна сграда. Има различна големина на вълните. Сърфистите се качват на сърфа и трябва да се задържат на него. Това е доста трудно. Този спорт не е за всеки. Много е трудно да се научи човек. Той е един от най-трудните спортове и е опасен.