Джими Уайт: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
GURU (беседа | приноси)
Редакция без резюме
Редакция без резюме
Ред 12: Ред 12:
| ранкинг-брой = 10
| ранкинг-брой = 10
}}
}}
'''Джеймс Уорън Уайт''' или '''Джими Уайт''' (на [[анлглийски]] ''James Warren White'' или Jimmy White) е [[Англия|английски]] професионален играч по [[снукър]]. През [[1980]] той навлиза в професионалния снукър, а популярността му нараства, благодарение на вродения атакуващ и харесващ се на публиката стил на игра, който демонстрира. Смятан за един от най-известните играчи по снукър за всички времена, той бива наричан "Вихъра", а понякога и "Победителя на народа".
'''Джеймс Уорън Уайт''' или '''Джими Уайт''' (на [[анлглийски]] ''James Warren White'' или Jimmy White, роден на [[2 май]], [[1962]] година) е [[Англия|английски]] професионален играч по [[снукър]]. През [[1980]] той навлиза в професионалния снукър, а популярността му нараства, благодарение на вродения атакуващ и харесващ се на публиката стил на игра, който демонстрира. Смятан за един от най-известните играчи по снукър за всички времена, той бива наричан "Вихъра", а понякога и "Победителя на народа".

Версия от 02:30, 1 февруари 2007

Джими Уайт
Jimmy White
Джими_Уайт.jpg‎
Персонална информация
ПрякорВихъра
Роден2 май, 1962
Националностангличанин
Кариера
Професионалистот 1980 г.
Класиране за 2009/1035
Най-добро класиране2 (2 години)
Най-голям брейк147 (1992)
Спечелени ранкинг турнири (10)

Уебсайтwww.jimmywhitesnooker.com
Джими Уайт в Общомедия

Джеймс Уорън Уайт или Джими Уайт (на анлглийски James Warren White или Jimmy White, роден на 2 май, 1962 година) е английски професионален играч по снукър. През 1980 той навлиза в професионалния снукър, а популярността му нараства, благодарение на вродения атакуващ и харесващ се на публиката стил на игра, който демонстрира. Смятан за един от най-известните играчи по снукър за всички времена, той бива наричан "Вихъра", а понякога и "Победителя на народа".