Уили Диксън: Разлика между версии

Направо към навигацията Направо към търсенето
Няма промяна в размера ,  преди 5 години
→‎Биография: Fix: грешен интервал в препратка редактирано с AWB
м (Уикипедия:Пояснителни страници: оправени препратки)
(→‎Биография: Fix: грешен интервал в препратка редактирано с AWB)
През [[1953]] Диксън прави няколко самостоятелни записа, но Ленърд Чес не е очарован от тези му опити – той иска да задържи Диксън като движеща сила в композирането, продуцирането и аранжирането на песните на изпълнителите, работещи за „Чес Рекърдс“, както и в издирването на нови таланти.
 
Когато братята Чес отказват да привлекат [[Отис Ръш]], когото Диксън счита за бъдеща звезда, той ги напуска и се премества в „Кобра Рекърдс“ (Cobra Records). В периода 1957 – 59 г., там той си сътрудничи с [[Отис Ръш ]] (Otis Rush), [[Меджик Сам]] (Magic Sam) и [[Бъди Гай]] (Buddy Guy). След като „Кобра Рекърдс“ фалира, той отново се завръща в „[[Чес Рекърдс]]“и остава там през по-голямата част от 60-те години.
 
През 60-те години Уили Диксън организира за гастроли в Европа American Folk Blues Festival, в който участват редица блус-звезди като [[Джон Лий Хукър]] (John Lee Hooker), [[Т-Боун Уокър]](T-Bone Walker) и мн. др. По това време той сформира групата The Chicago Blues All Stars, която в различни състави съществува и в наши дни.

Навигация