Разлика между версии на „Петя Дубарова“

Направо към навигацията Направо към търсенето
111 байта изтрити ,  преди 2 години
Файлът „Petya_Dubarova_aged_16.tiff“ е изтрит от Общомедия от потребител Jcb поради: No permission since 12 January 2018.
(Премахната редакция 8263350 на 85.118.81.77 (б.))
(Файлът „Petya_Dubarova_aged_16.tiff“ е изтрит от Общомедия от потребител Jcb поради: No permission since 12 January 2018.)
 
Учи в [[английската езикова гимназия]] в Бургас (ПАГ Гео Милев), което е нейна мечта. Петя споделя, че обожава английския език. Многократно изнася литературни четения на свои творби пред съучениците си. Независимо от ранната слава, която я определя като ''„най-младата сред големите творци на България”'', Дубарова остава лоялна и добра приятелка, прилежна ученичка и палаво момиче. Тя е изключително общителна и лъчезарна и има много приятели, с които често излиза. Любимите ѝ места в родния Бургас са плажът, лунапаркът и морската градина, където свири на китара, пее и се забавлява заедно с връстниците си.
 
[[Image:Petya Dubarova aged 16.tiff|мини|160px|вдясно|Ученическа снимка на 16 г.]]
 
През [[1978]] година участва във филма на режисьора [[Георги Дюлгеров]] „[[Трампа]]“. По време на снимките в град Самоков, една вечер, докато се забавлява в дискотека в курорта [[Боровец]], Петя среща Пер, швед, в когото се влюбва. Той остава първата ѝ и единствена любов. В дневника си го описва като ''„далечния, светлия, чаровния, нежния”''. Водят активна кореспонденция известно време, след което той просто престава да ѝ пише. Преживява го много тежко.

Навигация