Разлика между версии на „Стефан Попов (плувец)“

Направо към навигацията Направо към търсенето
редакция без резюме
м (Робот Добавяне {{без източници}})
}}
 
'''Стефан Попов (Замората)''' някогашене елитенбългарски плувец, един от първите български състезатели.
 
Роден е на [[14 март]], [[1930]] г. в [[София]]. Сърцето на всеки професионален плувец, който чуе името на този титан се изпълва с гордост. Замората е специалист по [[кроул]], а дисциплината, в която е най-добър е 1500 метра свободен стил. Стефан Попов е бил трикратен шампион на [[България]] на 200, 400 и 1500 метра свободен стил през [[1951]]. Плува за клубовете "Раковски"„Раковски“ и "Спартак"„Спартак“. КактоСъстезава се вижда състезателната му кариера е изтекла много отдавна. Той се състезава от [[1946]] до [[1958]] г. Очевидно между младото поколение плувци и "неговото време" съществува огромна пропаст, която става все по-дълбока. Малко хора съзнават какво е направил той по простата причина, че не са могли да го видят как плува. Един млад плувец може да знае неговото име и съвкупност от "голи" факти за делото му.
 
След края на състезателната си кариера Стефан Попов - Замората става треньор и подготвя наистина огромен брой български плувци,състезатели плувципо с именаплуване. Замората може да бъде описан с една дума - той е легенда.
 
Човекът, който е запознат най-много с историята на плуването, и с "ерата"„ерата“ на Замората ие носиедин паметтаот занеговите тях е г-нученици, [[Иван Цанов]].
 
{{СОРТКАТ:Попов, Стефан}}

Навигация