Разлика между версии на „УНИЦЕФ“

Направо към навигацията Направо към търсенето
м
Добавяне на Категория:Организации в Ню Йорк, ползвайки HotCat
м (Добавяне на Категория:Организации в Ню Йорк, ползвайки HotCat)
 
 
{{нобелов медал}}
'''Детски фонд на обединените нации''' или '''УНИЦЕФ''' ({{lang-en|United Nations Children’s Fund, UNICEF}}) е създаден на [[11 декември]] [[1946]] г. от [[Общото събрание на ООН]], за да осигурява [[спешна помощ]], [[храна]] и [[здравни грижи]] за децата,пострадали от [[Втората световна война]].
 
'''Детски фонд на обединените нации''' или '''УНИЦЕФ''' ({{lang-en|United Nations Children’s Fund, UNICEF}}) е създаден на [[11 декември]] [[1946]] г. от [[Общото събрание на ООН]], за да осигурява [[спешна помощ]], [[храна]] и [[здравни грижи]] за децата,пострадали от [[Втората световна война]]. През 1953 г. УНИЦЕФ става неразделна част от системата на [[Организацията на обединените нации]] и името му бивае съкратено от ''United Nations International Children’s Emergency Fund'' на (съкращението ''UNICEF)''. След промяната на името, продължава да се използва възприетиявъзприетият [[акроним]] '''UNICEF''' (УНИЦЕФ). Седалището на УНИЦЕФ е в [[Ню Йорк]] ( САЩ).
 
Главна цел на УНИЦЕФ е да помага на децата на човечеството по отношение на изхранването им, [[здравеопазване|опазване на здравето им]], а също така по отношение на [[просвета]]та. Организацията действа в целия свят.
{{нобел мир}}
 
[[Категория:Специализирани агенции на ООН]]
[[Категория:Носители на Нобелова награда за мир|*]]
[[Категория:Специализирани агенции на ООН]]
[[Категория:Организации в Ню Йорк]]
[[Категория:Детство]]

Навигация