Мендоса: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
м {{lang-es}}
мРедакция без резюме
Ред 24: Ред 24:
}}
}}


'''Мендо̀са''' ({{lang-es|Mendoza}}) е [[град]] в [[Аржентина]]. Разположен е в Западна Аржентина, в полите на [[Анди]]те. Главен град е на едноименната провинция [[Мендоса (провинция)|Мендоса]]. Има [[жп гара]] на трансконтиненталната линия [[Буенос Айрес]]-[[Валпараисо]]. Богат селскостопански район и винарски център. Консервна и [[цимент]]ова промишленост. Население 110 993 жители от преброяването през [[2001]] г.
'''Мендо̀са''' ({{lang-es|Mendoza}}) е [[град]] в [[Аржентина]]. Разположен е в Западна Аржентина, в полите на [[Анди]]те. Главен град е на едноименната провинция [[Мендоса (провинция)|Мендоса]]. Има [[жп гара]] на трансконтиненталната линия [[Буенос Айрес]]-[[Валпараисо]]. Богат селскостопански район и винарски център. Консервна и [[циментова промишленост]]. Население 110 993 жители от преброяването през [[2001]] г.


==Външни препратки==
==Външни препратки==

Версия от 12:43, 8 юни 2018

Тази статия е за града в Аржентина. За провинцията вижте Мендоса (провинция).

Мендоса
Mendoza
— Град —
      
Герб
-32.8897° с. ш. -68.8444° и. д.
Мендоса
Страна Аржентина
ПровинцияМендоса
Площ54 km²
Надм. височина769 m
Население114 822 души (2010 г.)
Официален сайтciudaddemendoza.gob.ar
Мендоса в Общомедия

Мендо̀са (Шаблон:Lang-es) е град в Аржентина. Разположен е в Западна Аржентина, в полите на Андите. Главен град е на едноименната провинция Мендоса. Има жп гара на трансконтиненталната линия Буенос Айрес-Валпараисо. Богат селскостопански район и винарски център. Консервна и циментова промишленост. Население 110 993 жители от преброяването през 2001 г.

Външни препратки

Шаблон:Гео-мъниче Шаблон:Аржентина-мъниче