Разлика между версии на „Венерина мухоловка“

Направо към навигацията Направо към търсенето
м
°C
(ну)
м (°C)
При стайни условия отглеждането на венерината мухоловка е по-трудно, но не невъзможно. Отглеждащите дионеи твърдят, че в стайни условия те имат кратък живот, но това е по причина на грешките, които допускат любителите на екзотични растения. Ако се отглежда правилно, може да живее много дълго и да се размножава. Най-важното е влажността. Почвата трябва да е мокра, а въздуха около нея – с висока влажност също. За целта е най-добре растението да се отглежда в палудариум, терариум или аквариум с по-голям размер. Водата трябва да е мека – дъждовна, преварена или в краен случай дестилирана. Може да се използва и само филтрирана, но в този случай живота на венерината мухоловка е много кратък. Важно е водата в съда, в който е растението, да не застоява дълго.Може да се полива и от долната страна и от горната от където излизат сълбчетата.
 
Дионеята предпочита умерените температури, не по-високи от 22 °СC, ако в помещението температурите достигнат 30 °СC, дионеята спира да расте и впоследствие много трудно се възстановява естественото и състояние. В нормални условия дионеята расте при температури от порядъка на 40 °СC, но въпреки високите температури на въздуха, почвата остава по-хладна.
 
През зимата настъпва период на покой, растенията преустановяват растеж, но е необходимо да се поддържа постоянна влажност.
43 645

редакции

Навигация