Разлика между версии на „Нуно Гонсалвиш“

Направо към навигацията Направо към търсенето
м
замяна с n-тире
м (без изпуснат интервал преди точка)
м (замяна с n-тире)
От дясната страна е Педру, херцог Коимбра, който е принц-регент по време на малолетието на Афонсу V; той е облечен с колан на [[Ордена на жартиерата]].
В ляво е Жуау, конетабъл на Португалия, в червен цвят и представлява типичен вид за „Ордена на Свети Джеймс на Меча“, от които той е капитанът.
Над тях отгоре, с шлем и Брада в черно, е Фердинанд Светия принц, който умира, след като прекара много години като заложник в марокански затвор. Неговата брада, дълга коса и измършавяло лице може да отразява дългия плен. Възможно е, че лицевата част на шлема му има за цел да представи прозореца на мавритански затвор, а кръст - знака на Ордена Авис, от които той е капитанът.
По-долу, на колене в лилаво, е принц Енрике Мореплавателя, магистър на Ордена на Христос, с това, което изглежда като кръст-висулка, която е на врата му и незакопчаният колан от Ордена на жартиерата. На лицето на Енрике е посивяло и е много различен от традиционните портрети.
Налице са също така много дискусии около възможните политически значения на този панел. <ref>António Salvador Marques, 1998, Painéis de S. Vicente de Fora </ref> Изглежда, по-специално, че от позите видни в този панел има за цел да унижи Енрике Мореплавателя, вероятно заради съюзяването му с Афонсу Браганса срещу брат му Педру, херцог на Коимбра, в битката при Алфаробейра през 1449 година. Това налага чрез позите на портретите:

Навигация