Разлика между версии на „Предизборна кампания“

Направо към навигацията Направо към търсенето
м
замяна с n-тире
м (Премахване на Категория:Избори; Добавяне на Категория:Предизборни кампании, ползвайки HotCat)
м (замяна с n-тире)
Този етап обикновено започва няколко месеца преди началото на избирателната кампания и завършва максимум две седмици след нейното начало. За реализирането му се планират редица PR-стъпки: изяви на бъдещия кандидат или кандидати на дадена политическа сила по телевизията и другите електронни медии в популярни програми, в които те се разкриват като компетентни специалисти по едни или други въпроси; общуване с видни политици или обществени дейци; обсъждане на проблемни въпроси на региона с проявяване на лична загриженост по повод създалата се ситуация; даване на интервю във връзка с намерението им да се кандидатират от името на дадена политическа партия и/или коалиция.
 
Бъдещите кандидати се появяват все по-често и в печата – изказват мнение по различни въпроси; разказват спомени; поздравяват за празници и юбилеи; известяват избирателите за своето намерение за участие в изборите; благодарят на всички, които са подкрепили издигането на тяхната кандидатура по един или друг начин; правят публично достояние фрагменти от своята биографията и т.н. Забелязва се и участието им по централните и местни радиа - дават интервюта и т.н.
 
След регистрацията на политическите партии и/или коалиции и техните кандидати за различно представителство се появяват и първите печатни материали с опознавателен характер, плакати с фотографии, билбордове и др. Започва провеждането на всякакви политически акции, презентации, изложби и други мероприятия с участието на кандидатите на различните политически партии и/или коалиции. Организират се срещи и се водят преговори. В тях се включват доверени лица с делигирани от политическите субекти правомощия.

Навигация