Филип Синапов: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Редакция без резюме
Редакция без резюме
Ред 41: Ред 41:


== Биография ==
== Биография ==
Филип е роден в град Момчилград на 3 ноември 1997 година. Израства в музикален род, в който повечето пеят. Запява още на четиригодишна възраст. Първите му спомени с музиката в ранното детство са свързани с малък касетофон, от който постоянно слушал аудиокасети с народни песни - предимно на певците [[Веселин Джигов]] и [[Росица Пейчева]], солисти на известния оркестър - [[Виевска фолк група]], на които той е огромен почитател и счита за свои идоли сред останалите изпълнители на български фолклор. Още от малък се включва във фолклорните групи на читалището в града и е неразделна част от концертната му сцена. Като солист на тези групи няколко пъти посещава Република Турция. Обирал е аплодисментите на фестивали в [[Истанбул]], [[Измир]], [[Чанаккале]], [[Ялова]], [[Бурса]], Чинарджик и много други. Участва в десетки конкурси за народно пеене и фолклор като цяло.
Филип е роден в град Момчилград на 3 ноември 1997 година. Израства в музикален род, в който повечето пеят. Запява още на четиригодишна възраст. Първите му спомени с музиката в ранното детство са свързани с малък касетофон, от който постоянно слушал аудиокасети с народни песни - предимно на певците [[Веселин Джигов]] и [[Росица Пейчева]], солисти на известния оркестър - [[Виевска фолк група]], на които той е огромен почитател и счита за свои идоли сред останалите изпълнители на български фолклор. Още от малък се включва във фолклорните групи на читалището в града и е неразделна част от концертната му сцена. Като солист на тези групи няколко пъти посещава Турция, Македония и Гърция. Обирал е аплодисментите на фестивали в [[Истанбул]], [[Измир]], [[Чанаккале]], [[Охрид]], [[Комотини]], [[Ялова]], [[Солун]], [[Бурса]], Чинарджик и много други. Участва в десетки конкурси за народно пеене и фолклор като цяло.


Изявява се на много местни и национални надпявания, фестивали и събори. Започва да взима участие също така и в медийното пространство, а именно в музикалните формати като: [[Пей с мен]] (Нова тв) през 2009 година, [[Мюзик айдъл]] ([[БТВ]]), два пъти-през 2010 и 2011 година и в [[Гласът на България]] ([[БТВ]]) през 2013 година.
Изявява се на много местни и национални надпявания, фестивали и събори. Започва да взима участие също така и в медийното пространство, а именно в музикалните формати като: [[Пей с мен]] (Нова тв) през 2009 година, [[Мюзик айдъл]] ([[БТВ]]), два пъти-през 2010 и 2011 година и в [[Гласът на България]] ([[БТВ]]) през 2013 година.

Версия от 21:31, 21 ноември 2018

Филип Синапов
български певец на народни песни

Роден
Филип Янков Синапов
3 ноември 1997 г. (21 г.)

Националност България
Музикална кариера
Стилнародна музика
Инструментивокал
Гласбаритон
НаправлениеБългарски фолклор
Активностот 2015 г.
ЛейбълДиапазон Рекърдс и телевизиите Фен ТВ и Фен фолк тв!
Свързани изпълнителиВеселин Джигов, Росица Пейчева, Надка Караджова и др.
Награди"Фолклорна песен на 2017" за „Хранила майка, кутила“, носител на звание „Талант на Момчилград“, Първо място от „Орфееви таланти 2017“, Първо място от „Фолклорна магия 2018“ и др.
Семейство

УебсайтFilipsinapovofficial
Филип Синапов в Общомедия

Филип Синапов е български народен певец, изявен млад изпълнител на песни от Родопската фолклорна област. От 2016 година е част от музикална компания Диапазон Рекърдс, както и артист-изпълнител на телевизиите Фен и Фен фолк.

С традиционна родопска носия
Филип Синапов с танцова формация и бенд
Филип
Филип Синапов на сцената в град Неделино

Биография

Филип е роден в град Момчилград на 3 ноември 1997 година. Израства в музикален род, в който повечето пеят. Запява още на четиригодишна възраст. Първите му спомени с музиката в ранното детство са свързани с малък касетофон, от който постоянно слушал аудиокасети с народни песни - предимно на певците Веселин Джигов и Росица Пейчева, солисти на известния оркестър - Виевска фолк група, на които той е огромен почитател и счита за свои идоли сред останалите изпълнители на български фолклор. Още от малък се включва във фолклорните групи на читалището в града и е неразделна част от концертната му сцена. Като солист на тези групи няколко пъти посещава Турция, Македония и Гърция. Обирал е аплодисментите на фестивали в Истанбул, Измир, Чанаккале, Охрид, Комотини, Ялова, Солун, Бурса, Чинарджик и много други. Участва в десетки конкурси за народно пеене и фолклор като цяло.

Изявява се на много местни и национални надпявания, фестивали и събори. Започва да взима участие също така и в медийното пространство, а именно в музикалните формати като: Пей с мен (Нова тв) през 2009 година, Мюзик айдъл (БТВ), два пъти-през 2010 и 2011 година и в Гласът на България (БТВ) през 2013 година.

През 2016 година той сбъдва една своя мечта - след петгодишно обучение, Филип завършва отлично "Националното училище за фолклорни изкуства - Широка лъка“. Към 2018-та той е студент в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в град Пловдив със специалност "Изпълнителско изкуство-народно пеене" и "Музикална педагогика". Негови преподаватели са гл.ас.д-р Данка Цветкова и д-р Николай Гурбанов.

В годините до сега, Филип Синапов е завоювал доста отличия и награди: златни медали от Националния фолклорен събор “Рожен“, от Националния събор на българското народно творчество “Копривщица“, от Фолклорния фестивал на певческото изкуство "Лозен", от Международния фестивал за автентичен фолклор "Дорково", от Националния фолклорен фестивал за двугласно пеене и народна песен с международно участие „Неделино“, от Националния детско-юношески конкурс за музикално изкуство „Орфеева дарба“ – гр.София и още други.

Също така той е седемкратен носител на златни лири и статуетки от Националния детски фолклорен конкурс "Орфеево изворче" през годините 2006, 2008,2009,2010,2011,2013 и 2014 . Носител е и на златен медал от Националния музикален и танцов фестивал „Пиленце пее – 2014“, посветен на народната певица Надка Караджова, на златна лира от НМФК “Орфееви таланти“-град Калофер през 2015 година, на златна лира от конкурса „Малешево пее и танцува", на златна лира и почетен знак от Националния старопланински шампионат по фолклор „Евро фолк 2015“, лауреат и носител на първа награда от Националния младежки фолклорен конкурс „Орфееви таланти“ 2017 година–град Пловдив (поради което през 2018-та е гост-изпълнител на неговото откриване), носител на първа награда и златна статуетка от първия Национален фестивал за народно творчество „Фолклорна магия“ 2018 в град Банско и други.

През 2014 реализира шест записа в Българско национално радио . В края на същата година е обявен за „Талант на Момчилград“. Освен, че е изпълнител, Филип издирва и записва автентичен фолклор от своето село Гърнати, Смолянско. Притежава баритонов глас, с топъл и мек тембър. Изпълнява песни от Родопската, Тракийската и Пиринската фолклорна област. Последовател е на предимно традиционното и силно автентично звучене, с изразен собствен стил, музикален почерк и начин на пеене.

Външни препратки

Галерия

Източници