Разлика между версии на „2009 Голяма награда на Малайзия“

Направо към навигацията Направо към търсенето
м
замяна с n-тире
м (интервал)
м (замяна с n-тире)
Във второто състезание за сезона, продължава доброто представяне на екипите на [[Браун ГП|Браун]], [[Уилямс]] и [[Тойота Ф1|Тойота]] (трите тима са обвинени от другите екипи, че използват незаконни [[дифузьор]]и, но ФИА отхвърля контестацията).
 
[[Дженсън Бътън]] спечелва първа позиция на старта, във второ поредно състезание, и започва състезанието като лидер. На старта е изпреварен от отлично стартиралия [[пилот]] на [[Уилямс]] - [[Нико Розберг]], но Бътън се залепя зад него. При първото влизане в бокса, Бътън вече е начело. Това продължава дори при екстремално влошените атмосферни условия.
 
Един час след началото на състезанието започва проливен [[дъжд]], което кара екипите последователно да сменят своите гуми от такива за полу-суха писта, до такива за много наводнена. След като на пистата настъпва хаос, породен от дъжда, екипите правят по 3-4 влизания в бокса, а много пилоти отпадат, поради невъзможност да се задържат на хлъзгавата писта.
Организаторите от ФИА решават да спрат състезанието, докато не се оправят условията и не се подобри видимостта на пистата. Първо в 31-та обиколка колоната е поведе от [[сейфти кар]], а в 32-та състезанието е спряно. Екипите чакат на старт-финала в продължение на 50 минути, преди организаторите да обявят края на състезанието и да определят призовата тройка.
 
След преизчисление на времената, за победител е обявен [[Дженсън Бътън]], втори е [[Ник Хайдфелд]] а трети - [[Тимо Глок]].
 
На пилотите са разпределени половината от полагащите им се точки.

Навигация