Разлика между версии на „Добро утро (филм, 1959)“

Направо към навигацията Направо към търсенето
м
Bot: Automated text replacement (-безмислен +безсмислен); козметични промени
м (Bot: Automated text replacement (-по- +по-))
м (Bot: Automated text replacement (-безмислен +безсмислен); козметични промени)
Момчетата са привлечени от дома на един жител на квартала, защото той има [[телевизор]], на който могат да гледат двубоите по [[сумо]]. Консервативните им родители обаче не са склонни да им позволяват да посещават съседа, защото съпругата му е кабаретна певица.
 
В резултат на това двете момчета от фамилията Хаяши, Минору ([[Шитара Коджи]]) и Исаму ([[Масахихо Шимадзу]]) увещават майка си да им купи телевизор, но тя отказва. Когато господин Хаяши ([[Чишу Рю]]) разбира за това, в изблик на гняв набива момчетата. Минору отдава гнева на баща си на факта, че възрастните винаги се занимават с безмисленибезсмислени дребнавости, като „добро утро“, но отказват да обяснят какво точно означават те. Минору и Исаму се затварят в стаята си и решават да обявят мълчалива стачка на всички възрастни. Първият потърпевш от тяхното решение е съседката, госпожа Харагучи.
 
Разгневена от мълчаливото отношение на момчетата към нея, госпожа Харагучи решава, че това е отмъщение от страна на госпожа Хаяши за предишното им неразбирателство. Тя споделя всичко с госпожа Томидзава ([[Теруко Нагаока]]), която е „на всяка манджа мерудия“ и скоро всички смятат госпожа Хаяши за дребнав и отмъстителен човек и се редят на опашка пред дома и за да си получат обратно дадените и на заем продукти.
<references />
{{Превод от|en|Good Morning (film)|640433854}}
 
[[Категория:Японски филми]]
[[Категория:Филми от 1959 година]]

Навигация