Разлика между версии на „Союз 33“

Направо към навигацията Направо към търсенето
No change in size ,  преди 13 години
м
редакция без резюме
(актуализиране на кат.)
м
След рутинния успешен [[старт]] капсулата се приближава към станцията Салют-6. На разстояние 4 км от станцията капсулата минава на собствен [[двигател]]. Двигателят е трябвало да работи 6 сек., но се самоизключва след 3 сек. Изключва се, също така, системата ''[[Игла (система)|Игла]]''. Екипажът в станцията, който наблюдава опита за [[скачване]], вижда искра в двигателя по посока на резервния двигател и препоръчва прекратяване на скачването.
 
Екипажът на Союз-33 започва да се приготвя за връщане на [[Земя]]та. Резервният двигател заработва, но се самоизключва след 188 сек. Командирът Рукавишников не е бил сигурен, че това време е достатъчно за презимяването и решава да удължи работата на двигателя с 25 сек. В резултат на това капсулата навлиза в [[атмосфератаатмосфера]]та под много [[остър ъгъл]], което учеличава [[налягане]]то в капсулата десетократно.
 
За щастие космонавтите издържат това налягане. Причината за аварията, обаче, остава неизвестна, тъй като капсулата изхвърля ''[[черна кутия|черната кутия]]'' при навлизане в атмосферата.
5229

редакции

Навигация