Разлика между версии на „ГКПП Лесово - Хамзабейли“

Направо към навигацията Направо към търсенето
редакция без резюме
м (интервал; козметични промени)
{{без източници}}
[[Файл:KppLesovo.jpg|мини|300px|[[ГКПП]] "[[Лесово]] - [[Хамзабейли]]]]
 
'''Граничният контролно-пропускателен пункт [[Лесово]] - [[Хамзабейли]]''' е [[граничен контролно-пропускателен пункт]], разположен на [[Граница между България и Турция|българско]]-[[Турция|турската граница]] граница. Пунктът свързва гр. [[Елхово]], [[област Ямбол]] с турския гр.град [[Лалапаша]].
 
Официалното откриване на Лесово – Хамзабейли е на 19 юни 2005 г. С откриването на новия контролно-пропускателен пункт се облекчава натовареността на основната сухопътна връзка между двете държави [[ГКПП Капитан Андреево - Капъкуле]] и се създават по-благоприятни условия за обслужване на пътниците и товарните автомобили.
 
От турска страна приключва строителството на пътна връзка [[Одрин]] – Хамзабейли, както и на сградите за граничния пункт. Приоритетна задача е доизграждането и разширяването на съществуващата пътна мрежа с цел подобряване на транспортните комуникации по [[ГКПП]]. За строителни работи по ГКПП към момента на откриването Турция е изразходвала около 1 млн. щат. долара, като общите ѝ разходи ще възлязат за над 2,5 млн. долара.
 
== Вижте също ==
* [[Гранични контролно-пропускателни пунктове на България]]
 
[[Категория:Община Елхово]]

Навигация