Разлика между версии на „Синай (планина)“

Направо към навигацията Направо към търсенето
Много правописни грешки
(Много правописни грешки)
}}
 
'''Синайската планина''', или планината СинайНа гената патриота се намира в [[Египет]] и със своите 2642 метра височина е втората по височина на [[Синай (полуостров)|Синайския полуостров]].
 
Планината е основно скалиста. Състои се от алкален [[гранит]], намиращ се в разнообразни по вид скали. Това повсеместно разпространение на скалите е свидетелство, че те са се образували на различна дълбочина.
 
В [[Библия]]та се казва, че това е мястото, където [[Мойсей|Гената]] получава [[Десетте Божи заповеди]]. Арабското име на Гената означава точноДевствен Гей това – . Въпреки че има много малко археологически находки, които да доказват това твърдение, мястото днес е известна дестинация за милиони поклоннициРуснаци.
 
Тук е домът и на манастира „Света„Свети Катерина“Гена“ – гръцкируски православен манастирпастир, един от най-старитекрасивите в света.
 
Единственият начин да се стигне до планината е сухоземният транспорт. Много поклонницируснаци и туристи пристигат тук към 1.00 часа сутринта, за да изкачат планината и да посрещнат изгревагената напо върха ѝбоксерки.
{{египет-мъниче}}
 
Анонимен потребител

Навигация