Разлика между версии на „Джузепе Де Сантис“

Направо към навигацията Направо към търсенето
м
 
== Биография ==
Джузепе Де Сантис е роден във [[Фонди]], в провинция Латина (но по това време в провинция Касерта) на 11 февруари 1917 г. Баща му Оресте де Сантис е геодезист и Тереза ​​Годути. Още в годините на обучението той проявява силен интерес към литературата, композирането и публикуването на преплетени истории за селския живот и семейния живот. Брат на един от най-великите италиански оператори [[Паскуалино Де Сантис]].
 
Между 1935 г. и 1940 г. живеее в [[Рим]], като студент по литература и философия (които той скоро изоставя да следва призванието си като режисьор). Той посещава „Osteria Fratelli Menghi“ известен център за срещи на художници, режисьори, писатели, и поети през 40-те и 70-те години.
 
По това време положението на италианското кино е трудно поради факта, че фашиското управление е забранило вноса на чуждестранни филми. Група от интелектуалци, събрани около списание „Кино“ (водена от Виторио Мусолини, син на [[Бенито Мусолини]]) реагира на тази ситуация. От 1940 г. Де Сантис редактира редовна колона: обсъждане и сътрудничество с талантливи млади хора като [[Карло Лидзани]], Джани Пучини и [[Антонио Пиетранджели]] допринасят за списание „Кино“.
 
Освен това през 1940 и 1941 г. Де Сантис посещава „Centro Sperimentale di Cinematografia“ в Рим, където завършва брилянтно и е готов да направи първите опити за режисура. През тези години той също влиза в контакт с група млади римляни антифашисти, по-специално Марио Аликата, Гиайме Пинтор, Антонело Тромбадори и земляка Пиетро Инграо.
 
== Избрана филмография ==

Навигация