Мутала: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
мРедакция без резюме
Ред 1: Ред 1:
'''Мутала''' (на [[шведски език|шведски]] ''Motala'') е град в [[Швеция]].
'''Мутала''' (на [[шведски език|шведски]] ''Motala'') е град в [[Швеция]].
==География==
==География==
Градът е разположен на източния бряг на езерото [[Ветерн]] в областта [[Йостерийотланд]]. Той е главен административен център на едноименната община [[Мутала (община)|Мутала]]. Източната част на града е на езерото Ветерн, а западната е разположена на брега на по-малкото езеро [[Бурен (езеро)|Бурен]]. Има жп гара и летище. На 17 км южно от него е град [[Вадстена]], а на 41 км на изток е град [[Линшьопинг]]. Население 30 136 жители ([[2000 ]]г.).
Градът е разположен на източния бряг на езерото [[Ветерн]] в лен [[Йостерйотланд (лен)|Йостерйотланд]]. Той е главен административен център на едноименната община [[Мутала (община)|Мутала]]. Източната част на града е на езерото Ветерн, а западната е разположена на брега на по-малкото езеро [[Бурен (езеро)|Бурен]]. Има жп гара и летище. На 17 км южно от него е град [[Вадстена]], а на 41 км на изток е град [[Линшьопинг]]. Население 30 136 жители ([[2000 ]]г.).

==История==
==История==
Град Мутала получава статут на град на [[1 април]] [[1881 ]]г.
Град Мутала получава статут на град на [[1 април]] [[1881 ]]г.

Версия от 19:48, 20 април 2007

Мутала (на шведски Motala) е град в Швеция.

География

Градът е разположен на източния бряг на езерото Ветерн в лен Йостерйотланд. Той е главен административен център на едноименната община Мутала. Източната част на града е на езерото Ветерн, а западната е разположена на брега на по-малкото езеро Бурен. Има жп гара и летище. На 17 км южно от него е град Вадстена, а на 41 км на изток е град Линшьопинг. Население 30 136 жители (2000 г.).

История

Град Мутала получава статут на град на 1 април 1881 г.

Побратимени градове

Външни препратки

Шаблон:Швеция-мъниче