Кипърска футболна федерация: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
м интервал; козметични промени
BotNinja (беседа | приноси)
{{lang-el}} => {{lang|el}}
Ред 1: Ред 1:
'''Кипърската футболна федерация''' ({{lang-el|Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου}}) е асоциация на [[футбол]]ните клубове в [[Кипър]]. Основана е през септември [[1934]] г. в [[Никозия]]. Настоящ президент е Костакис Куцокумнис. Федерацията е обществена организация, която ръководи развитието на [[футбол]]а в страната и носи непосредствена отговорност за дейността на футболните клубове. Член е на [[ФИФА]] от [[1948]] г. и на [[УЕФА]] от [[1962]] г.
'''Кипърската футболна федерация''' ({{lang|el|Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου}}) е асоциация на [[футбол]]ните клубове в [[Кипър]]. Основана е през септември [[1934]] г. в [[Никозия]]. Настоящ президент е Костакис Куцокумнис. Федерацията е обществена организация, която ръководи развитието на [[футбол]]а в страната и носи непосредствена отговорност за дейността на футболните клубове. Член е на [[ФИФА]] от [[1948]] г. и на [[УЕФА]] от [[1962]] г.


== Вижте също ==
== Вижте също ==

Версия от 03:13, 27 февруари 2019

Кипърската футболна федерация (на гръцки: Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου) е асоциация на футболните клубове в Кипър. Основана е през септември 1934 г. в Никозия. Настоящ президент е Костакис Куцокумнис. Федерацията е обществена организация, която ръководи развитието на футбола в страната и носи непосредствена отговорност за дейността на футболните клубове. Член е на ФИФА от 1948 г. и на УЕФА от 1962 г.

Вижте също

Външни препратки