Томас Ман (награда - Любек): Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
BotNinja (беседа | приноси)
{{lang-de}} => {{lang|de}}
Ред 1: Ред 1:
'''Международната литературна награда „Томас Ман“''' ({{lang-de|Thomas-Mann-Preis}}) на град [[Любек]] и на ''Баварската академия за изящни изкуства'' е учредена през 1975 г. по случай 100-годишнината от рождението на [[Томас Ман]]. Наградата получават личности, „които с литературното си дело са се отличили в духа на хуманизма, изпълващ творчеството на Томас Ман“.
'''Международната литературна награда „Томас Ман“''' ({{lang|de|Thomas-Mann-Preis}}) на град [[Любек]] и на ''Баварската академия за изящни изкуства'' е учредена през 1975 г. по случай 100-годишнината от рождението на [[Томас Ман]]. Наградата получават личности, „които с литературното си дело са се отличили в духа на хуманизма, изпълващ творчеството на Томас Ман“.


Наградата се присъжда на всеки три години и е в размер на 10 000 €.
Наградата се присъжда на всеки три години и е в размер на 10 000 €.

Версия от 04:01, 27 февруари 2019

Международната литературна награда „Томас Ман“ (на немски: Thomas-Mann-Preis) на град Любек и на Баварската академия за изящни изкуства е учредена през 1975 г. по случай 100-годишнината от рождението на Томас Ман. Наградата получават личности, „които с литературното си дело са се отличили в духа на хуманизма, изпълващ творчеството на Томас Ман“.

Наградата се присъжда на всеки три години и е в размер на 10 000 €.

През 2008 г. Баварската академия за изящни изкуства решава да преименува Голямата си литературна награда в награда „Томас Ман“. Под новото име отличието се присъжда от 2010 г., редувайки се в Любек и Мюнхен. Дава се „за цялостното творчество на писател или за изключителни заслуги в областта на литературното посредничество“.

Наградата се присъжда ежегодно и възлиза на 25 000 €.

Носители на наградата (подбор)

Източници

Шаблон:Награда-мъниче

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата Thomas-Mann-Preis в Уикипедия на немски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​