Скротална торба: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
→‎Източници: 124536478тъф
м Премахнати редакции на 185.32.150.196 (б.), към версия на Rumensz
Етикет: Отмяна
Ред 1: Ред 1:
[[File:Human_Scrotum_2.JPG|thumb|Скротална торба]]
[[File:Human_Scrotum_2.JPG|thumb|Скротална торба]]
'''Скротумът''' е [[кожа|кожна торбичка]], в която са разположени [[тестис]]ите при [[мъж]]а. Той обвива не само [[семенник]]а, но и [[надсеменник]]а и малка част от [[еякулаторен канал|семеотводния канал]]. Кожата му е по-тъмна в сравнение с другите части на тялото и богата на [[нервно окончание|нервни окончания]], [[кръв]]оносни и [[лимфа|лимфни]] съдове. Температурата в него е с 2 градуса по-ниска, отколкото в [[коремно кухина|коремната кухина]]. Това е необходимо условие за нормалното образуване и узряване на [[сперматозоид]]ите.
'''Скроталната турба е орган който в него има тестиди.Скроталната торба се допира до чершафите на леглото и земята както нас привли ча така и торбата.градосите са с 3 пъти повече от другите и тя непрекъснато се мърда.Докато мажът е в легнало състояние торба се малко размекват.Торбата помага на мъжа да му се развият сперматозоиди.Само мъжете имат скротална торба само те.И понякога мъжа кашля от скротума ако го стисне с краката а и може ако го допре с петата ама понякога,но и може да се задави,защо ли защото скротума е чувствителен и внимавайте жени ако го стиснете по скроталната тораба може да му излезе кръв от устата,за това уставете мъжете намира въпреки,че и те като са ами и спът най често и торбата се привлича от земята и е допряна в чершахите могат пак да покашлят.Пенисът им е допрян до турбата,но ако пенисът им е нагоре може като се свали да удари скротумната мъжка торба.Запомнете хермофродити или жени или 3 пол нямат такова САМО МЪЖЕТЕ.'''


== Източници ==
== Източници ==

Версия от 18:45, 10 март 2019

Скротална торба

Скротумът е кожна торбичка, в която са разположени тестисите при мъжа. Той обвива не само семенника, но и надсеменника и малка част от семеотводния канал. Кожата му е по-тъмна в сравнение с другите части на тялото и богата на нервни окончания, кръвоносни и лимфни съдове. Температурата в него е с 2 градуса по-ниска, отколкото в коремната кухина. Това е необходимо условие за нормалното образуване и узряване на сперматозоидите.

Източници


Шаблон:Анатомия-мъниче