Разлика между версии на „Николай Урумов“

Направо към навигацията Направо към търсенето
* Носител на „Наградата на НЕТА“ за „Най-добро актьорско превъплъщение“ за ролята на Поприщин в „Дневникът на един луд“ от Н. В. Гогол, реж. Л. Абаджиева в Драматичен театър „Иван Димов“ Хасково на Фестивала на камерните театри ([[Струмица]], [[Северна Македония]], 2014).
* Носител на Наградите за „Най-добър комедиен актьор“ и за „Най-добър комедиен спектакъл“ за „Мнимият болен“ от Молиер, реж. Н. Урумов в Драматичен театър „Рачо Стоянов“ Габрово, на Фестивала на комедийния спектакъл – Габрово, 2017.
* Носител на Наградата на публиката за „Най-добър спектакъл“, за „Женитба“ от Н. В. Гогол, реж. Н. Урумов в Драматичен театър „Иван Радоев“ Плевен, на Зимния фестивал на изкуствата „Сцена, палитра, слово“ – Пловдив, 2018.
*Номинация за „Златен Кукерикон“ (2018) за „Най-добра комедийна главна мъжка роля“ – за ролята на Арган в пиесата „Мнимият болен“ от Молиер в Драматичен театър „Рачо Стоянов“ Габрово.
*Носител на Наградата на публиката за „Най-добър спектакъл“, за „Мнимият болен“ от Молиер, реж. Н. Урумов в Драматичен театър„Рачо Стоянов“ Габрово , на Зимния фестивал на изкуствата „Сцена, палитра, слово“ – Пловдив, 2019.
*Номинация за „Златен Кукерикон“ (2019) за „Най-добър комедиен спектакъл", за "Двама съвсем голи мъже" от С.Тиери ,реж.Н.Урумов,в [[Драматичен театър „Сава Огнянов“]] [[Русе]].
*Номинация за „Златен Кукерикон“ (2019) за „Най-добра режисура", за "Двама съвсем голи мъже" от С.Тиери,в [[Драматичен театър „Сава Огнянов“]] [[Русе]].
 
Една от емблематичните му роли, която играе цели 12 години, с над 150 представления, е на Бай Ганьо в „Бай Ганьо“ от [[Георги Данаилов (писател)|Г. Данаилов]], по Алеко Константинов, реж. Петър Кауков, в Пловдивския театър, за която получава много номинации и награди.
Анонимен потребител

Навигация