Крис Дженър: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
BotNinja (беседа | приноси)
{{lang-en}} => {{lang|en}}
Редакция без резюме
Ред 22: Ред 22:
| общомедия =
| общомедия =
}}
}}
'''Кристин Мери Дженър''' ({{lang|en|Kristen Mary „Kris“ Jenner}}) е американска реалити-звезда, известна с участието си в реалити-шоуто „Keeping Up with the Kardashians“, посветено на семейството ѝ.
'''Кристин Мери Дженър''' ({{lang|en|Kristen Mary „Kris“ Jenner}}) е американска реалити-звезда, известна с участието си в реалити-шоуто „[[Keeping Up With The Kardashians|Keeping Up with the Kardashians]]“, посветено на семейството ѝ.


Била е женена два пъти. Първо, за адвоката Робърт Кардашян, а по-късно – за бившия Олимпийски шампион [[Брус Дженър]] (сега познат като Кейтлин). Тя има четири деца от Робърт ([[Ким Кардашян|Ким]], Клои, Кортни и Робърт) и две от Дженър (Кендал и Кайли).
Била е женена два пъти. Първо, за адвоката Робърт Кардашян, а по-късно – за бившия Олимпийски шампион [[Брус Дженър]] (сега познат като Кейтлин). Тя има четири деца от Робърт ([[Ким Кардашян|Ким]], Клои, Кортни и Робърт) и две от Дженър (Кендал и Кайли).

Версия от 20:17, 19 март 2019

Крис Дженър
Kris Houghton
американска реалити-звезда

Родена
5 ноември 1955 г. (68 г.)

Етносанглоамериканци[1]
Националност САЩ
Семейство
СъпругКейтлин Дженър (21 април 1991 – 30 март 2015)
ДецаКим Кардашян
Кортни Кардашиян
Клои Кардашян
Роб Кардашиян
Кендъл Дженър
Кайли Дженър

Уебсайт
Крис Дженър в Общомедия

Кристин Мери Дженър (на английски: Kristen Mary „Kris“ Jenner) е американска реалити-звезда, известна с участието си в реалити-шоуто „Keeping Up with the Kardashians“, посветено на семейството ѝ.

Била е женена два пъти. Първо, за адвоката Робърт Кардашян, а по-късно – за бившия Олимпийски шампион Брус Дженър (сега познат като Кейтлин). Тя има четири деца от Робърт (Ким, Клои, Кортни и Робърт) и две от Дженър (Кендал и Кайли).

Ранен живот

Дженър е родена в Сан Диего, Калифорния. Тя е дъщеря на Мери Джо Шанън и Робърт Хютън. Когато Дженър е на 7 години, родителите ѝ се развеждат и, заедно със сестра си, Карън, са отгледани от майка им. През 1976 г., работи като стюардеса за една година.

Кариера

Дженър е собственик на продуцентската компания „Дженър Къмюникейшънс“, чиято централа се намира в Лос Анджелис. Освен това, тя е мениджър на дъщеря си, Ким Кардашян.

Писателска

Автобиографията на Дженър, „Крис Дженър... и нещата с Кардашян“, е издадена през 2011 г. По-късно, тя пише и готварска книга, „В кухнята с Крис: Колекция от любимите рецепти на Кардашян-Дженър“, която е издадена през 2014 г.

Телевизионна

Дженър е водеща на свое дневно ток шоу, на име „Крис“. Предаването е излъчвано през лятото на 2014 г. по няколко канала на Фокс.

Крис Дженър през 2010 г.

Личен живот

Бракове, връзки и деца

На 8 юли 1978 г., Дженър се омъжва за адвоката Робърт Кардашян, известен като представител на О Джей Симпсън. Те имат четири деца, но се развеждат през 1991 г. Въпреки това, те остават близки приятели до смъртта му от рак на хранопровода през 2003 г. През 2012 г., Крис признава, че е имала афера с бившия футболист, Тод Уотърман, по време на брака си с Робърт. В автобиографията си, тя разказва за него, чрез псевдонима „Раян“, но по-късно, самият той признава, че става въпрос за него.

През април 1991 г., само месец след развода си с Кардашян, Крис се омъжва за бившия Олимпийски шампион, Кейтлин Дженър (тогава Брус), който сменя пола си през 2015 г. Те имат две деца, но обявяват, че са разделени в края на 2013 г. През септември 2014 г., Крис подава молба за развод. След дело, продължило цели шест месеца, на 23 март 2015 г., те официално са разведени.

Църква

През 2012 г., Дженър и пасторът Брад Джонсън основават църква в Агура Хилс, Калифорния.

Пластични операции

В автобиографията си, Дженър споделя, че два пъти се е подлагала на процедури за уголемяване на гърдите. Освен това, тя е оперирала носа си и няколко пъти, е инжектирала ботокс в лицето си.

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата Kris Jenner в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​

  1. Monuments And Momentous Times In Monte Carlo // 11 юни 2008 г. Архивиран от оригинала.