Парк Мол Стара Загора: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Редакция без резюме
м Премахнати редакции на 89.106.102.61 (б.), към версия на 149.62.204.188
Етикет: Отмяна
Ред 1: Ред 1:
„Парк Мол Стара Загора“ е търговски център, в град Стара Загора и има 30 000 m² разгърната (казва се разгъната) застроена площ, от които 23 000 кв. м търговска площ. Молът разполага с над 700 паркоместа. Той отваря врати на 31 октомври 2008 г. Комплексът се намира на бул. „Никола Петков“, до главния път за Бургас. С неговото изграждане и непосредствената близост на [[хипермаркет]]ите Технополис и [[Практикер]], се обособява и новия Търговски парк на Стара Загора.
'''„Парк Мол Стара Загора“''' е [[търговски център]], в град [[Стара Загора]] и има 30 000 m² разгърната застроена площ, от които 20 000 кв. м търговска площ. Молът разполага с над 700 паркоместа. Той отваря врати на [[31 октомври]] [[2008]] г.
Комплексът се намира на бул. „Никола Петков“, до главния път за [[Бургас]]. С неговото изграждане и непосредствената близост на [[хипермаркет]]ите Технополис и [[Практикер]], се обособява и новия Търговски парк на Стара Загора.


== Описание ==
== Описание ==
Ред 19: Ред 21:
== Факти ==
== Факти ==
* 30 000 кв. м обща застроена площ;
* 30 000 кв. м обща застроена площ;
* 23 000 кв. м търговски площи;
* 20 000 кв. м търговски площи;
* 700 паркоместа;
* 700 паркоместа;
* 2 етажа магазини за мода;
* 2 етажа магазини за мода;

Версия от 08:28, 7 ноември 2019

„Парк Мол Стара Загора“ е търговски център, в град Стара Загора и има 30 000 m² разгърната застроена площ, от които 20 000 кв. м търговска площ. Молът разполага с над 700 паркоместа. Той отваря врати на 31 октомври 2008 г.

Комплексът се намира на бул. „Никола Петков“, до главния път за Бургас. С неговото изграждане и непосредствената близост на хипермаркетите Технополис и Практикер, се обособява и новия Търговски парк на Стара Загора.

Описание

Общият брой на обектите надвишава 120, включващи специализирани магазини, кафенета и ресторанти. Световноизвестни марки в сферата на модата и ресторантьорството отварят свои обекти в Park Mall.

Инвеститор на Park Mall е „Александра Груп“, като размерът на инвестицията възлиза на 25 млн. евро. В мола са разкрити над 800 работни места. Архитектурната разработка е дело на „Артек дизайн“ с ръководител арх. Константин Антонов, а строително-монтажните дейности са извършени от „Балканстрой“ АД. Цялостното управление на Park Mall Стара Загора се осъществява от водещата международна консултантска компания Colliers International България.

Park Mall e иновативен със своята концепция и реализация търговски комплекс, разположен на две нива. Партерният етаж предлага разнообразен микс от стоки и услуги, докато местата за забавления, ресторантите и заведенията за бързо хранене са разположени на първия етаж.

Основен композиционен акцент на сградата е атриума, решен във форма на елипса и покрит със стъклен купол – характерен мотив за сградите на Александра груп. Вътрешните пространства имат покривни остъклявания, които осигуряват повече светлина. Модерният вътрешен дизайн на мола се съчетава хармонично с естествена зеленина и дървета, които са важен елемент от цялостната концепция на сградата като устойчива и енергийно-ефективна.

Пред основния вход има широко площадно пространство, което дава лесен достъп за пешеходците и отдалечава автомобилния трафик на безопасно разстояние. Всички елементи на архитектурния замисъл целят да създадат удобство и комфорт на клиентите и по този начин превръщат търговския център в предпочитано място за развлечение.

Известни марки и вериги

Сред известните марки станали наематели в мола на Стара Загора са: Beauty Zone, Adidas, Andrews fashion, Seven Seconds, Hot Spot, Levi’s, Tally Weill, Oxette, Swarovski, Coffee break, McDonald’s, книжарница Ciela, Leonardo Shoes, Reserved, XYZ, забавления и мода за най-малките в детския център и магазин Fancy Kids.

В Park Mall отвори врати кино АРЕНА с 6 зали и общо 950 места, като това е първият кино-комплекс от съвременен тип в целия регион, оборудван с дигитална и 3D кинотехника.

Факти

  • 30 000 кв. м обща застроена площ;
  • 20 000 кв. м търговски площи;
  • 700 паркоместа;
  • 2 етажа магазини за мода;
  • 6 зали с 950 места на Кинокомплекс Арена;
  • 3D кино „АРЕНА“, ресторанти, кафенета;
  • първите в град Стара Загора ресторанти за бързо хранене от веригата „Макдоналдс“ и „KFC“:

Външни препратки