Импровизация: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
BotNinja (беседа | приноси)
{{lang-it}} => {{lang|it}}
м Поправка на правописни грешки от списък в Уикипедия:AutoWikiBrowser/Typos
Ред 1: Ред 1:
{{без източници}}
{{без източници}}
'''Импровизация''' ({{lang|it|improvisazione}}, от [[латинско]]то ''improvisus'' – неочакван) е практика на театрална игра, пеене, разговор или реакция, на извършване на действие или на създаване (например композиране) на момента като израз на моментните усещания. При това могат да се създават нови модели и практики, символика и прочие.
'''Импровизация''' ({{lang|it|improvisazione}}, от [[латинско]]то ''improvisus'' – неочакван) е практика на театрална игра, пеене, разговор или реакция, на извършване на действие или на създаване (например композиране) на момента като израз на моментните усещания. При това могат да се създават нови модели и практики, символика и прочее.


Импровизацията възниква в древния тип [[музициране]], при който процесът на съчиняване на музиката произхожда непосредствено във времето на нейното изпълнение.
Импровизацията възниква в древния тип [[музициране]], при който процесът на съчиняване на музиката произхожда непосредствено във времето на нейното изпълнение.

Версия от 13:18, 8 февруари 2020

Импровизация (на италиански: improvisazione, от латинското improvisus – неочакван) е практика на театрална игра, пеене, разговор или реакция, на извършване на действие или на създаване (например композиране) на момента като израз на моментните усещания. При това могат да се създават нови модели и практики, символика и прочее.

Импровизацията възниква в древния тип музициране, при който процесът на съчиняване на музиката произхожда непосредствено във времето на нейното изпълнение.