Прогноза за времето: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Нова страница: Прогнозата за времето се базира и се изготвя по различни данни и измервания ,правени от мете...
 
+кат
Ред 1: Ред 1:
{{мъниче}}
Прогнозата за времето се базира и се изготвя по различни данни и измервания ,правени от метеоролозите.Тя има за цел да представя на обществото възможно най-точна информация за времето в най-близко бъдеще. Прогнозите за времето са:краткосрочни и дългосрочни. Могат да се правят за следващия ден, за седмица или за по-дълъг период (най-често за половин месец.

Прогнозите за времето включват: максимална и минимална температура за деня, явление през деня, вятър, влажност и др.
Прогнозата за времето се базира и се изготвя по различни данни и измервания, правени от метеоролозите. Тя има за цел да представя на обществото възможно най-точна информация за времето в най-близко бъдеще. Прогнозите за времето са: краткосрочни и дългосрочни. Могат да се правят за следващия ден, за седмица или за по-дълъг период (най-често за половин месец.
Колкото за по-дълъг период са прогнозите толкова са по- малко вероятни.
Прогнозите за времето включват: максимална и минимална температура за деня, явление през деня, вятър, влажност и др.
Колкото за по-дълъг период са прогнозите толкова са по-малко вероятни.

[[Категория:Синоптична метеорология]]

Версия от 16:20, 5 юни 2007

Прогнозата за времето се базира и се изготвя по различни данни и измервания, правени от метеоролозите. Тя има за цел да представя на обществото възможно най-точна информация за времето в най-близко бъдеще. Прогнозите за времето са: краткосрочни и дългосрочни. Могат да се правят за следващия ден, за седмица или за по-дълъг период (най-често за половин месец. Прогнозите за времето включват: максимална и минимална температура за деня, явление през деня, вятър, влажност и др. Колкото за по-дълъг период са прогнозите толкова са по-малко вероятни.