Разлика между версии на „Лидице“

Направо към навигацията Направо към търсенето
42 байта изтрити ,  преди 11 месеца
→‎Пропаганда по случая: Уикипедия представя информацията по най-безпристрастния начин и не оценява коя информация доколко е пристрастна или не, самото едно такова оценяване е вече вземане на страна.
м (Св.св. -> Св. св.)
(→‎Пропаганда по случая: Уикипедия представя информацията по най-безпристрастния начин и не оценява коя информация доколко е пристрастна или не, самото едно такова оценяване е вече вземане на страна.)
 
=== Пропаганда по случая ===
{{без източници}}
Някои сравнително неутрални изследователи по случая Лидице, като германския следвоенен разследващ журналист Хайнц Хьоне, не изключват възможността нацистите да са използвали психологически трик, с който поради липсващата оперативна информация да опитат да запълнят пропуска на [[контраразузнаване]]то им. Към онзи момент Германия печели войната, а и има нужда от работна ръка, така че не се изключва възможността селяните да са репатрирани в трудови лагери и умишлено да е представена невярна информация пред обществеността с цел разкриване на извършителите, което и става. В случая това обстоятелство е добро дошло и раздухано след войната като доказателство за людоедството на нацисткия режим и съответно за военните престъпления и тези срещу човечеството. Такива интерпретации продължават да присъстват като коментари и до днес в масмедиите.
 
=== Разправа с извършителите ===
Анонимен потребител

Навигация