Списък с епизоди на „Наруто“

от Уикипедия, свободната енциклопедия
(пренасочване от Списък с епизоди на Наруто)

Това е списъкът с епизоди на анимето Наруто. Наруто е базирано по едноименнта манга на Масаши Кишимото. Сериалът е съставен от две части: първата приключва до 220 епизод; втората е продължение на първата и към дата 20 март 2008 г. са излезли 52 епизода. Към поредицата има и четири филма – 3 от I част и 1 от II част.

1 сезон: 2002 – 2003 (2007 в България)[редактиране | редактиране на кода]

Заглавие Първо излъчване в Япония Първо излъчване в България
1 Ентер: Наруто Узумаки! (参上!うずまきナルト) 3 октомври, 2002 3 декември, 2007
След като се проваля да завърши Нинджа академията за трета последователна година, към Наруто Узумаки подхожда Мизуки – инструктор в Академията, който го подвежда да открадне свитък със специална техника. Ирука Умино намира Наруто и го защитава от Мизуки. Използвайки Джутсу Сенчести Клонинги (специалната техника) от свитъка, Наруто побеждава Мизуки и Ирука му позволява да завърши.
2 Казвам се Конохамару! (木ノ葉丸だ コレ!) 10 октомври, 2002 4 декември, 2007
Наруто се сдружава с Конохамару, внукът на Третият Хокаге, и го научава една от техниките си. С влиянието на Наруто, Конахамару успява да приеме, че не може да следва стъпките на дядо си само заради високопоставеността си.
3 Саске и Сакура: Приятели или врагове? (宿敵!?サスケとサクラ) 17 октомври, 2002 4 декември, 2007
За да получи официално ранга си на Генин, Наруто е поставен в 7 група със Сакура Харуно и Саске Учиха. Докато тримата общуват се разбира, че: Наруто харесва Сакура, но мрази Саске; Сакура е полудяла по Саске, но не харесва Наруто; а Саске игнорира и двамата.
4 Кой ще вземе изпита за оцеляване? (試練!サバイバル演習) 24 октомври, 2002 5 декември, 2007
7 група се запознава с техния Джонин-сенсей на групата – Какаши Хатаке, който ръководи квалификационният тест за Генини. Тромавият директен удар на Наруто е лесно победен от Какаши. По-късно и Саске се присъединява към битката срещу Какаши.
5 Скъсан си! Последното решение на Какаши (失格?カカシの結論) 31 октомври, 2002 5 декември, 2007
Саске се опитва да се бие с Какаши и даже да се справя много по-добре от Наруто, той е победен. Тогава Какаши побеждава Сакура като я хваща в генджутсу капан, докато тя се опитва да се хареса на Саске. През това време Наруто се промъква до трите обяда, но е хванат от Какаши. Какаши мъмри тримата за неспособността им да работят заедно и им забранява да хранят Наруто. Въпреки това Саске казва, че трябва да хранят Наруто. Сакура го прави и тогава Какаши се появява отново и одобрява това, че те разбират, че да защитават един друг е по-важно, отколкото да следват правилата.
6 Опасна мисия! Пътешествие към Страната на Вълните! (重要任務!波の国へ超出発!) 7 ноември, 2002 6 декември, 2007
След като 7 група успешно изпълняват няколко разнообразни мисии, на тях им назначават да ескортират Тазуна обратно към Земята на Вълните. Групата е атакувана от двама Чуунин противници. Докато Наруто се паникьосва, Саске ефективно се разправя с двамата атакуващи и междувременно се подиграва на Наруто.
7 Убиецът на мъглата 14 декември, 2002 6 декември, 2007
След атаката Тазуна си признава, че мисията е по-опасна, отколкото първоначално определено. Но след като 7 група чу за желанието на Тазуна да построи мост, за да спаси разорената Страна на Вълните от злодея Гато, те се съгласяват да продължат мисията си. Скоро групата е спряна от Забуза Момочи – противник, достатъчно опасен, за да може Какаши да разкрие Шаринган окото си.
8 Клетвата на болката (痛みに誓う決意) 21 ноември, 2002 7 декември, 2007
Какаши в края на краищата е хванат неподготвен и е пленен в затвор от вода. Въпреки настойчивостта на Какаши да избягат, Саске и Наруто се опитват да го освободят. Използвайки трансформационните умения на Наруто и това, че Саске е експерт по шурикен джутсу, те успяват да измамят Забуза и да го накарат да отпусне затвора, за да избегне атаката.
9 Какаши: Шаринган войн! (写輪眼のカカシ) 28 ноември, 2002 7 декември, 2007
Какаши и Забуза продължават битката си. Благодарение на своят Шаринган Какаши успява да победи Забуза като копира собствените му атаки. Преди Какаши да може да го довърши маскиран нинджа-ловец от Земята на Водата очевидно го убива и си отива заедно с него. Тогава Какаши припада от умора.
10 Гората от Чакра (チャクラの森) 5 декември, 2002 8 декември, 2007
Какаши си почива и се възстановява в дома на Тазуна. Щом се събужда, той съобщава, че Забуза е жив, тъй като има множество налогичностти с действата на нинджата-ловец. Разбира се, че нинджата-ловец е Хаку – момче под закрилата на Забуза. За да се подготви групата за следващата си битка, те започват да тренират.
11 Страната на един герой (英雄のいた国) 12 декември, 2002 8 декември, 2007
Сакура, която лесно завършва упражнението с катереното по дърво, е отговорна за защитата на Тазуна докато Наруто и Саске продължават тренировката си. По време на вечеря една вечер Сакура пита за една разкъсана снимка, към която Инари – внукът на Тазуна, е гледал. Тазуна обяснява, че човекът на липсващата част от снимката е бил Кайза – идолът на Инари, и героят на селото, който бил убит от Гато. Смъртта на Кайза унищожила всяка надежда или щастие, което имало в селото. Наруто бърза да продължи тренирането си с подновена детерминация.
12 Битка на моста! Забуза се завръща! (橋上決戦!ザブザ再び!!) 19 декември, 2002 9 декември, 2007
В гората, Наруто се среща с Хаку. Двамата обсъждат мечтите си, а Хаку споделя, че истинската сила на един човек е най-велика, когато защитава обичан от него човек. Скоро Саске и Наруто усвояват катеренето по дървета, но Инари мисли тренировките им за ненужни, ядосвайки Наруто. Двамата се изпокарват, но биват спрени от Какаши, който разкрива на Инари, че Наруто е искал той да си възвърне надеждата и храбростта. На следващата сутрин Какаши, Саске и Сакура придружават Тазуна до неговата работа. Но когато пристигат на моста, намират работниците на Тазуна в безсъзнание, а времето се замъглява. Забуза и маскираният Хаку се разкриват.
13 Тайното джутсу на Хаку: Ледените огледала (白の秘術・魔鏡氷晶) 26 декември, 2002 9 декември, 2007
При къщата на Тазуна, двама от мутрите на Гато пристигат и отвличат майката на Инари. Инари се опитва да ги спре, но бива спасен от Наруто, който ги побеждава и тръгва към моста, за да се присъедини към другите. Междувременно, Сасаке се бие срещу Хаку с новопридобитата си бързина, която му помага. Но за да попречи на това, Хаку пленява Саске в клетка от ледени стъкла.
14 Номер 1 хиперактивен и твърдоглав нинджа се включва в боя! (意外性No.1、ナルト参戦!) 9 януари, 2003 10 декември, 2007
Наруто престига и успява да удари Хаку в гръб. Макар и Забуза да се опита да атакува Наруто, Хаку го моли той да е този, който да се бие с него, а Забуза се съгласява. Опитвайки се да помогне на Саске, Наруто влиза в клетката от огледала и така, и той попада в капан.
15 Нулева видимост: Ударът на Шаринган (視界ゼロの戦い・写輪眼崩し) 16 януари, 2003 10 декември, 2007
И Наруто, и Саске се опитват да унищожат огледалата, но и двамата не успяват, карайки Какаши да мисли, че Хаку има кейкей генкай. Той още веднъж разкрива своя Шаринган. Забуза му казва, че знае как да противодейства на неговия Шаринган като се крие в мъглата и тогава атакува Какаши.
16 Счупеният печат (解放された封印) 23 януари, 2003 11 декември, 2007
Наруто и Саске са тежко ранени от продължаващата им битка с Хаку. Но както винаги, Саске като член на кланът Учиха, събужда своя собствен Шаринган. Хаку, разбирайки опасността, атакува Наруто, а Саске блокира атаката със собственото си тяло. Когато Саске припада, Наруто се изпълва с ярост, освобождавайки чакрата на лисицата демон.
17 Бяло минало: Скритата амбиция (白い過去・秘めた想い) 30 януари, 2003 11 декември, 2007
Какаши чувства, че Наруто е освободил чакрата на лисицата демон и решава бързо да приключва битката. С новата си сила, Наруто съкрушава Хаку. Маската на Хаку се разчупва, разкривайки момчето, с което Наруто по-рано си говори. Хаку моли Наруто да го убие, тъй като вече не може да бъде от нужда на Забуза. Забуза е вече прикован, а Какаши приготвя своето Гръмотевично острие.
18 Оръжията, известни като шиноби (忍という名の道具) 6 февруари, 2003 12 декември, 2007
В селото, Инари се опитва да настрои селяните против Гато. На моста, Наруто се съгласява да убие Хаку, а вместо това той спира Наруто и спасява Забуза, поемайки атаката на Какаши, на цената на живота си. Забуза се опитва да среже Хаку, за да достигне Какаши, но той го спира. Преди битката да спре, гато пристига с мъжете си и казва, че ще убие всички присъстващи.
19 Демонът в снега (ザブザ雪に散る…) 13 февруари, 2003 12 декември, 2007
След като научава за смъртта на Хаку, Наруто сгълчава Забуза за неговата безразличие, а той се разплаква, признавайки победа. За да си отмъсти, Забуза убива Гато, макар и да получава няколко фатални рани в процеса. Когато Забуза пада, Саске се събужда, тъй като Хаку не е искал да го убие. Мостът е завършен, а Отбор 7 напуска. Тазуна обявява на селото, че мостът ще се казва „Великият мост Наруто“, за да покаже силата, която Наруто даде на Инари, който я даде на цялото градче.
20 Започва ново изпитание: Изпитът за Чуунин! (新章突入!中忍試験だってばよ) 20 февруари, 2003 13 декември, 2007
Сакура и Наруто се запознават с Конахамару и новите му приятели. След като обижда Сакура, Конахамару е принуден да бяга, за да се спаси, но се озовава при Канкуро. Въпреки съветът на сестра му – Темари, Канкуро заплашва Конахамару. Но той е спасен от Саске, който удря Канкуро с камък. Канкуро се приготвя да контраатакува, но е спрян от команда на брат си – Гаара.
21 Кой си ти: Нови силни противници (名乗れ!現れた強敵たち!!) 27 февруари, 2003 13 декември, 2007
-
22 Предизвикателството Чуунин: Рок Лий срещу Саске! (気合い120% ナウでロックな挑戦状!) 6 март, 2003 14 декември, 2007
-
23 Напрежение между Генините! Девет новобранци спорят! (蹴散らせライバル!新人9人全員集合) 13 март, 2003 14 декември, 2007
-
24 Запалете двигателите: Чуунинският изпит започва (いきなり失格?超難関の第一試験) 20 март, 2003 15 декември, 2007
-
25 Десетият въпрос: Всичко или нищо (出たとこ勝負!踏ん張りどころの10問目) 27 март, 2003 15 декември, 2007
-
26[1] Специално съобщение: На живо от Гората на смъртта (絶対必見!死の森直前ルポ!木ノ葉の学級新聞だコレ!) 2 април, 2003 -
Преди вторият етап да започне, Конохамару и приятелите му интервюират 7 група (Наруто, Саске и Сакура), които припомнят случилото се дотогава.
27 Изпитът за Чуунин – Втори етап: Гората на смъртта (第二試験スタート!周りはみんな敵だらけ!) 2 април, 2003 1 октомври, 2007
-
28 Изяж, за да не бъдеш изяден: Паника в гората (喰うか喰われるか!エサになったナルト) 9 април, 2003 1 октомври, 2007
-
29 Наруто контраатакува: Никога не се предавай! (ナルト反撃!逃げねーんだってばよ!) 16 април, 2003 1 октомври, 2007
-
30 Шаринганът възроден: Джутсу драконов пламък! (蘇れ写輪眼!必殺・火遁龍火の術!) 23 април, 2003 2 октомври, 2007
-
31 Клетвата на Големите Вежди: Неумираща любов и защита (激まゆプラトニック!僕は死ぬまでアナタを守る!!) 30 април, 2003 2 октомври, 2007
-
32 Сакура разцъфва! (サクラ咲く!決意の後ろ姿) 7 май, 2003 3 октомври, 2007
-
33 Бойна формация: Ино-Шика-Чо! (無敵のフォーメーション!いのシカチョウ!!) 14 май, 2003 3 октомври, 2007
-
34 Акамару се разтреперва: Жестоката сила на Гаара (赤丸ビックリ!我愛羅、驚異の実力) 21 май, 2003 4 октомври, 2007
-
35 Тайната на свитъка: Гледането забранено (のぞき見厳禁!巻き物の秘密) 28 май, 2003 4 октомври, 2007
-

2 сезон: 2003 (2007 в България)[редактиране | редактиране на кода]

Заглавие Първо излъчване в Япония Първо излъчване в България
36 Клонинг срещу клонинг: Моят е по-добър от твоят (分身対決!オレが主役だってばよ!) 4 юни, 2003 5 октомври, 2007
-
37 Оцелявайки елеминацията: Новобранската деветка отново заедно! (第二試験突破!勢ぞろいルーキーナイン!) 11 юни, 2003 5 октомври, 2007
-
38 Изравняване на полето: Внезапна елиминация (合格者二分の一!?イキナリ試合だってばよ!!) 18 юни, 2003 6 октомври, 2007
-
39 Завистта на Големите Вежди: Лъвска атака! (ゲジまゆジェラシー!『獅子連弾』誕生!) 2 юли, 2003 6 октомври, 2007
-
40 Какаши и Орочимару: Лице в лице! (一触即発!!カカシVS大蛇丸) 9 юли, 2003 7 октомври, 2007
-
41 Куноичи двубоят: Съперниците стават сериозни (ライバル激突!オトメ心は本気モード) 16 юли, 2003 7 октомври, 2007
-
42 Решаващата битка: Ча! (ベストバトルはしゃーんなろー!!) 23 юли, 2003 8 октомври, 2007
-
43 Убийственият Куноичи и един безнадежден Шикамару (シカマルタジタジ!?くの一達の熱き戦い) 30 юли, 2003 8 октомври, 2007
-
44 Акамару е отпуснат: Кой е първо куче сега? (赤丸参戦!!負け犬はどっちだ?) 6 август, 2003 9 октомври, 2007
-
45 Изненадваща атака! Тайното оръжие на Наруто! (ヒナタ赤面! 観客あんぐり、ナルトの奥の手) 13 август, 2003 9 октомври, 2007
-
46 Бякуган битка: Хината става самоуверена! (白眼開眼!!内気なヒナタの大胆決意!) 20 август, 2003 10 октомври, 2007
-
47 Предстоящ провал! (憧れの人の目の前で!!) 27 август, 2003 10 октомври, 2007
-
48 Гаара срещу Рок Лий: Силата на младостта експлодира! (我愛羅粉砕!!若さだ!パワーだ!爆発だ!) 3 септември, 2003 11 октомври, 2007
-
49 Скритата сила на Рок Лий: Забранено тайно джутсу (熱血落ちこぼれ!遂に炸裂、禁断の奥義!) 10 септември, 2003 11 октомври, 2007
-
50 Петата врата: Велик нинджа се роди! (嗚呼ロック・リー!これが男の生き様よ!!) 17 септември, 2003 12 октомври, 2007
-
51 Сянка в тъмното: Опасност настига Саске (闇にうごめく影 サスケに迫る危機!) 24 септември, 2003 12 октомври, 2007
-
52 Ебису се завръща: Най-трудната тренировка на Наруто! (エビス再び!ハレンチは私が許しませんぞ!) 1 октомври, 2003 13 октомври, 2007
Наруто без желание се съгласява да тренира с Ебису, който се опитва да го научи да ходи по вода. Докато Наруто тренира, Ебису хваща стар човек (по-късно е разкрито, че е Джирая) да шпионира женската баня. Ебису бърза да го спре, но Джирая го зашеметява и така оставя Наруто без треньор.
53 Отдавна не сме се виждали: Джирая се завръща! (あいやしばらく!エロ仙人登場!) 8 октомври, 2003 -
След като Джирая зашеметява Ебису, Наруто Узумаки остава без треньор. Наруто успява да убеди Джирая да го тренира. Докато го наглежда как тренира, Джирая бързо осъзнава, че Наруто съдържа в себе си лисицата-демон. Джирая маха печатът, който бе поставил Орочимару на Наруто в гората. Тогава той бързо усвоява ходенето на вода. След това, Джирая говори с него за двата му вида чакра.
54 Призоваващо Джутсу: Мъдростта на Жабешкия Мъдрец! (エロ仙人直伝 口寄せの術だってばよ!!) 15 октомври, 2003 -
Онази нощ, Досу Кинута – финалист на Чуунинския изпит, се опитва да убие Гаара, но става точно обратното. Наблюдавайки отдалече, Баки и Кабуто Якуши обсъждат планираната инвазия на Селото скрито в Листата (Коноха) от Селата скрити в Пясъка и Звука; разговорът им е дочут от Хаяте Геко. Макар фехтовалните му умения и ловкостта му, той е бързо довършен от Баки. На следващия ден, Наруто продължава тренирането си с Джирая. Той подписва договор, който ще му позволи да призовава жаби. Опитвайки се да го направи, той успява да призове само попови лъжички.
55 Чувство на копнеж, цветя изпълнен с надежда (切ない想い 願いを込めた一輪) 22 октомври, 2003 -
-
56 Живот или смърт? Запознанството с тайните е смъртоносно! (生か死か!?免許皆伝は命懸け!) 29 октомври, 2003 -
-
57 Той лети! Той скача! Той дебне! Появява се шефът крастава жаба! (飛んだ!跳ねた!潜った!ガマ親分登場!!) 5 ноември, 2003 -
-
58 Злата ръка е близо! Болницата е в опасност! (しのび寄る魔の手!狙われた病室) 12 ноември, 2003 -
-
59 Ярост, напрегната гонитба и финален спринт! Начало на турнира! (モー烈 モー追 モーダッシュ 本選開始だってばよ) 19 ноември, 2003 -
-
60 Бякуган срещу Сенчесто джуцу клониране!! (白眼VS影分身!オレはゼってー勝つ!!) 26 ноември, 2003 -
-
61 Съвършената защита: Максимално полезрение (死角ゼロ!もうひとつの絶対防御) 3 декември, 2003 -
-
62 Истинската сила на некадърника (落ちこぼれの底力!) 10 декември, 2003 -
-
63 Удари или се откажи: Финалният изпит се обърква (失格!?キケン!前倒し!波乱含みの大本戦) 17 декември, 2003 -
-
64 Пълна липса на мотивация... Момчето, което витае в облаците (雲はいいなあ...やる気ゼロの男) 24 декември, 2003 -
-
65 Листата танцуват, Пясъка се гърчи (激突!木ノ葉舞い砂うごめく瞬間) 31 декември, 2003 -
-
66 Джуцото на Веждльото: Стилът на Саске (嵐を呼ぶ男!!サスケのゲジマユ流体術!) 14 януари, 2004 -
-
67 Закъсня за шоуто, но вече е тук! Роди се съвършена техника! (だてに遅れたわけじゃない!究極奥義·千鳥誕生!!) 14 януари, 2004 -
-
68 Време е унищожението на Селото в листата да започне (「木ノ葉崩し」始動!)) 28 януари, 2004 -
-
69 Селото е в беда: Мисия ниво А! (待ってました!Aランク任務だってばよ!!) 4 февруари, 2004 -
-
70 Кръшкачът призовава към действия: Стига сме бягали! (逃げ腰NO.1 めんどくせーがやろっきゃねえ!!) 11 февруари, 2004 -
-
71 Уникална среща: Битката на Големите (古今無双!「火影」というレベルの戦い) 18 февруари, 2004 -
-
72 Грешка от миналото: Разкрива се едно лице (火影の過ち 仮面の下の素顔) 25 февруари, 2004 -
-
73 Забранена тайна техника: Печатът на смъртта (禁術奥義!「屍鬼封印」) 3 март, 2004 -
-
74 Удивление! Истинската същност на Гаара (驚愕!我愛羅の正体) 10 март, 2004 -
-
75 Превишавайки предела.... Решението на Саске! (限界を越えて... サスケの決断!!) 17 март, 2004 -
-
76 Убиец в лунна нощ (月夜の暗殺者) 24 март, 2004 -
-
77 Светлина срещу тъмнина: Двете лица на Гаара (光と闇 我愛羅という名) 31 март, 2004 -
-
78 Нинджа наръчникът на Наруто (爆発!これぞナルト忍法帖〜〜っ!!) 7 април, 2004 -
-
79 Отвъд границите на Светлината и Тъмнината (リミットぶっちぎり! 〜光と闇〜) 14 април, 2004 -
-
80 Третият Хокаге Завинаги....! (三代目よ, 永久に......!!) 21 април, 2004 -
-
81 Завръщането на сутрешната мъгла (朝霧の帰郷) 28 април, 2004 -
-
82 Око срещу око: Шаринган срещу шаринган! (写輪眼VS写輪眼!!) 5 май, 2004 -
-
83 Джирая: Бедствие за Наруто (おお, のォ〜っ!自来也の女難, ナルトの災難) 12 май, 2004 -
-

3 сезон: 2004 – 2005[редактиране | редактиране на кода]

Заглавие Първо излъчване в Япония Първо излъчване в България
84 Тътен на Чидори! Брат срещу брат! (唸れ千鳥 吠えろサスケ!) 19 май, 2004 -
-
85 Глупаво малко братче, мрази и презирай! (愚かなる弟よ 恨め, 憎め!) 26 май, 2004 -
-
86 Обучението започва: Ще стана силен! (修行開始 オレはぜってー強くなる!) 2 юни, 2004 -
-
87 Продължавай да тренираш: Балонът ще се спука (根性!!!割れろ水風船) 9 юни, 2004 -
-
88 Съсредоточи се: Знакът на листата (木ノ葉マークと額当て) 16 юни, 2004 -
-
89 Труден избор: Болката в сърцето на Тсунаде (波紋) 23 юни, 2004 -
-
90 Непростимо! Пълна липса на уважение! (怒りバクハツ!許さねーってばよ) 7 юли, 2004 -
-
91 Наследството: Огърлицата на смъртта (初代火影の遺産 死を呼ぶ首飾り) 14 юли, 2004 -
-
92 Предложението на злото! Изборът на Тсунаде! (YESかNOか!ツナデの回答) 21 юли, 2004 -
-
93 Договорът е развален! (交渉決裂!!) 28 юли, 2004 -
-
94 Атака! Гневът на Расенган! (くらえ!怒りの螺旋丸) 4 август, 2004 -
-
95 Петият Хокаге! Живот на ръба! (五代目火影 命を賭けた戦い) 11 август, 2004 -
-
96 Без изход! Картите са открити! (三すくみの戦い) 11 август, 2004 -
-
97 Отвличането! Приключение по време на почивка! (ナルトの湯けむり珍道中) 18 август, 2004 -
-
98 Предупреждението на Тсунаде: Краят на един нинджа (忍者を辞めろ!ツナデの通告) 25 август, 2004 -
-
99 Волята на Огъня още гори (火の意志を継ぐもの) 1 септември, 2004 -
-
100 Сенсей и ученик: Връзката на шиноби (熱血師弟の絆〜男が忍法貫くとき〜) 8 септември, 2004 -
-
101 На всяка цена трябва да видя истинското лице на Какаши-сенсей (見たい, 知りたい, 確かめたい カカシ先生の素顔) 15 септември, 2004 -
-
102 Мисия: Да помогнем на стар приятел от Страната на Чая (いざ新任務 義理と人情と茶国を救え!) 22 септември, 2004 -
-
103 Състезанието започна! Проблеми в открито море! (ナルト撃沈!?陰謀うずまく大海原) 29 септември, 2004 -
-
104 Тичай Идате, тичай! Остров Наги те очаква! (走れイダテ!嵐を呼ぶ波乱のナギ島!!) 13 октомври, 2004 -
-
105 На финалната права! Попаднали в жестока битка! (ゴール直前!雷鳴とどろく大激闘) 20 октомври, 2004 -
-
106 Достигна ли те, Идате? Непримиримост до край! (届くかイダテ!執念のラストスパート!!)) 27 октомври, 2004 -
-
107 Искам да се бия с теб! Саске срещу Наруто (オマエと戦いたい!ついに激突 サスケVSナルト)) 3 ноември, 2004 -
-
108 Невидимата пукнатина (見えない亀裂)) 10 ноември, 2004 -
-
109 Покана от Звука (音の誘い) 17 ноември, 2004 -
-
110 Петте нинджи + 1! Перфектната формация! (結成!鉄壁のフォーメーション) 24 ноември, 2004 -
-
111 Звука срещу Листата (接触〜音四人衆の実力〜) 24 ноември, 2004 -
-
112 Спор между членовете?! Групата Шикамару е в критичен момент (イキナリ仲間割れ!?シカマル小隊大ピンチ) 1 декември, 2004 -
-
113 С пълна сила! Стихията Чоуджи! (パワー全開!燃えろチョウジ) 8 декември, 2004 -
-
114 Сбогом, приятелю! Аз още вярвам в теб! (さらば友よ...!それでもオレは信じてる) 15 декември, 2004 -
-
115 Твоят противник съм аз! (お前の相手はこのオレだ!) 22 декември 2004 -
-
116 360-градосово зрение: Сляпата точка на Бякуган (視界360度 白眼の死角) 5 януари 2005 -
-
117 Загубата не е вариант! (負けられない理由) 5 януари 2005 -
-
118 Приемника пристига твърде късно! (奪還〜間に合わなかった器) 12 януари 2005 -
-
119 Изненада: Нов враг (失策!新たなる敵) 19 януари 2005 -
-
120 Расти! Как! Краен удър! (唸れ!吠えろ!究極のタッグ) 2 февруари 2005 -
-
121 Битката на всички (それぞれの闘い) 9 февруари 2005 -
-
122 Лъжлив ход: Шикамару – мъжът, който залага всичко на една карта (フェイク!男シカマル起死回生の賭け) 16 февруари 2005 -
-
123 Появата на Зеления звяр на Коноха! (木ノ葉の碧き野獣見参!) 23 февруари, 2005 -
-
124 Дивият звяр излиза като куршум, изстрелян да прониже! (野獣炸裂!弾けろ吹っ飛べ突き抜けろ!) 2 март 2005 -
-
125 Съюзниците на Коноха – шинобитата от Пясъка (木ノ葉同盟国砂の忍) 9 март 2005 -
-
126 Сблъсък! Гаара срещу Кимимаро! (最強対決!我愛羅VS君麻呂!!) 16 март 2005 -
-
127 Чакай, Саске! Ще те догоня! (執念の一撃!早蕨の舞) 30 март 2005 -
-
128 (届かない叫び) 30 март 2005 -
-
129 Итачи и Саске: Поглед в миналото (兄と弟 遠すぎる存在) 6 април, 2005 -
-
130 Баща и син, пропукания семеен герб (父と子 ひび割れた家紋) 13 април, 2005 -
-
131 Тайната на Макенгю Шаринган (開眼 万華鏡写輪眼の秘密) 20 април, 2005 -
-

4 сезон: 2005 – 2006[редактиране | редактиране на кода]

Заглавие Първо излъчване в Япония Първо излъчване в България
132 За приятел! (親友よ!) 27 април, 2005 -
-
133 Изблик на мъка! Ти си мой приятел! (涙の咆哮!オマエはオレの友達だ) 4 май, 2005 -
-
134 Край на сълзите (涙雨の結末) 11 май, 2005 -
-
135 Обещанието, което няма да бъде спазено (守れなかった約束) 18 май, 2005 -
-
136 Под прикритие?! Супер S-клас мисия (潜入捜査!? 遂にきたきた超S級任務) 25 май, 2005 -
-
137 Град на разбойници, сянката на клана Фума (無法者の街 ふうま一族の影) 1 юни, 2005 -
-
138 Предателство! Това е краткотрайно желание (清き裏切り はかなき願い) 8 юни, 2005 -
-
139 Страх! Замъкът на Орочимару (恐怖!大蛇丸の館) 15 юни, 2005 -
-
140 Два удара на сърцето: Капана на Кабуто (二つの鼓動 カブトの罠) 15 юни, 2005 -
-
141 Предназначението на Сакура (サクラの決意) 29 юни, 2005 -
-
142 Трима злодеи от затвор с максимална сигурност (厳戒施設の三悪人) 6 юли, 2005 -
-
143 Тонтон! Разчитам на теб (走れトントン!お前の鼻が頼りだってばよ) 13 юли, 2005 -
-
144 Нова група: Двама души и куче (新生三人一組 二人と一匹!) 20 юли, 2005 -
-
145 Нова формация: Ино-Шика-Чо (炸裂!ニューフォーメーションいのシカチョウ) 27 юли, 2005 -
-
146 Сянката на Орочимару (残された野望 大蛇丸の影) 10 август, 2005 -
-
147 Сблъсък на съдбата! Няма да ме победите (因縁の対決!オマエにオレは倒せねえ) 17 август, 2005 -
-
148 Дори Акамару му завижда за следотърсачеството (超追尾力に赤丸も嫉妬!幻の微香虫を探せ) 17 август, 2005 -
-
149 Каква е разликата? Не всички насекоми си приличат? (どこが違うのさ!? 虫って同じに見えないか) 24 август, 2005 -
-
150 Мами, обърквай и бъди заблуждаван! Голямата битка на буболечките! (だまして化かしてだまされて! 壮絶ムシムシ大バトル) 31 август, 2005 -
-
151 Бляскавия Бякуган! Това е моят нинджа път! (燃えよ白眼! これが私の忍道よ) 14 септември, 2005 -
-
152 Погребален марш за живите (生あるものへの葬送曲) 21 септември, 2005 -
-
153 В самото сърце! Любовни юмруци (心に届け!愛の鉄拳) 28 септември, 2005 -
-
154 Врагът на Бякуган (白眼の天敵) 5 октомври, 2005 -
-
155 Зловещата тъмна мъгла (忍び寄る暗雲) 12 октомври, 2005 -
-
156 Контраатаката на Райга (逆襲の雷牙) 19 октомври, 2005 -
-
157 Бягай! Къри на живота (走れ!!!生命のカレー) 26 октомври, 2005 -
-
158 Следвайте ме! Голямото предизвикателство за оцеляване (みんなオレについて来い!汗と涙のタクラミ大サバイバル) 2 ноември, 2005 -
-
159 Ловец на глави от пустинята (敵か味方か!?荒野の賞金稼ぎ) 9 ноември, 2005 -
-
160 Преследвай или ще бъдеш преследван?! Конфронтация в храма О.К (獲るか獲られるか!?オッケー寺の決斗) 16 ноември, 2005 -
-
161 Появата на странен посетител (珍客見参 碧の野獣?猛獣?...珍獣?) 23 ноември, 2005 -
-
162 Прокълнатия войн (白き呪いの武者) 30 ноември, 2005 -
-
163 Съветника: Интригите на Коумей (策士·紅明の思惑) 7 декември, 2005 -
-
164 Късно е за помощ (遅すぎた助っ人) 14 декември, 2005 -
-
165 Смъртта на Наруто (ナルト死す) 21 декември, 2005 -
-
166 Когато времето е спряло (止まったままの時間) 4 януари, 2006 -
-
167 Когато бели чапли махат с крила (白鷺のはばたく時間) 4 януари, 2006 -
-
168 Врящия казан! Смеси го, разбъркай го и го загрей! (燃えろ寸胴!混ぜて伸ばして茹で上げろ!) 18 януари, 2006 -
-
169 Възпоменание: Изгубената страница (記憶 失われた頁) 25 януари, 2006 -
-
170 Затворената врата (衝撃 閉ざされた扉) 1 февруари, 2006 -
-
171 Натрапване: Подготвеният капан (潜入 仕組まれた罠) 8 февруари, 2006 -
-
172 Отчаянието: Разбито сърце (絶望 引き裂かれた心) 15 февруари, 2006 -
-
173 Морска битка: Силата в действие (海戦 解き放たれた力) 22 февруари, 2006 -
-
174 Не мога да повярвам! Звездният път на нинджата: Кинтон но джутсу (ありえねーってばよ! セレブ忍法·金遁の術) 1 март, 2006 -
-
175 Търсач на съкровища! (ここ掘れワンワン! 埋蔵金を探せ) 8 март, 2006 -
-
176 Спринт, разсейване и криволичене! Преследват, преследват ги и грешат (疾走, 迷走, ジグザグ走!追って追われて間違えて) 15 март, 2006 -
-
177 О?! Моля ви, Господин Пощальон (OH!?ぷりーず♥みすたーぽすとまん) 22 март, 2006 -
-
178 Среща! Момчето с име на звезда (出会い 「星」の名を持つ少年) 29 март, 2006 -
-
179 Лятната звезда: Споменът за приспивната песен (ナツヒボシ 思い出の子守唄) 5 април, 2006 -
-
180 Секретната техника: Мистериозния „Куджаку Мюхоу“ (秘術 孔雀妙法の代償) 12 април, 2006 -
-
181 Хошикаге, погребаната истина" (星影 葬り去られた真実) 19 април, 2006 -
-
182 Семейна среща: Оставащото време" (再会 残された時間) 26 април, 2006 -
-
183 Звезден блясък" (星は輝きを増して) 3 май, 2006 -
-
184 Дългия ден на Киба" (犬塚キバのなが〜い一日) 10 май, 2006 -
-
185 Легендата на Селото скрито в листата: Онбу (木ノ葉隠れの伝説 オンバアは実在した!!) 17 май, 2006 -
-

5 сезон: 2006 – 2007[редактиране | редактиране на кода]

Заглавие Първо излъчване в Япония Първо излъчване в България
186 Смеещият се Шино (笑うシノ) 24 май, 2006 -
-
187 Практика! Движещият се център на Коноха (開業!!木ノ葉引越センター) 31 май, 2006 -
-
188 Мистерията на преследваните търговци (不可解 狙われた行商人) 7 юни, 2006 -
-
189 Неограничена доставка на нинджа инструменти (地下水 無尽蔵の忍具) 14 юни, 2006 -
-
190 Разкритието на Бякуган! Сляпото петно на магнита (白眼は見た!磁気使いの死角) 21 юни, 2006 -
-
191 Прогноза: Смърт!Облачно, с шанс за Слънце (死の宣告“くもり時々晴れ) 28 юни, 2006 -
-
192 Писъкът на Ино! Рай за дебеланковци (いの絶叫! ポッチャリ♥パラダイス) 5 юли, 2006 -
-
193 Доджо предизвикателство! Експлозивна младост (ビバ道場破り! 青春はバクハツだ) 12 юли, 2006 -
-
194 Мистерия: Обитавания от духове замък (怪奇 呪われた幽霊城) 19 юли, 2006 -
-
195 Третият супер звяр (第三の超獣 最大のライバル) 26 юли, 2006 -
-
196 Горещ кървав сблъсък! Ученик срещу Сенсей (涙の激突! 熱血師弟対決) 9 август, 2006 -
-
197 Голям проблем! Събирането на 11-те от Коноха (大ピンチ! 木の葉の11人全員集合) 16 август, 2006 -
-
198 АНБУ са безпомощни! Паметта на Наруто! (暗部もお手上げ ナルトの記憶) 23 август, 2006 -
-
199 Пропуснатата цел (的外れ 見えてきた標的) 30 август, 2006 -
-
200 Най-добрият помощник (現役バリバリ 最強の助っ人) 13 септември, 2006 -
-
201 Множество капани! Оставащото време до унищожението (多重トラップ 崩壊のカウントダウン) 20 септември, 2006 -
-
202 Сълзите и потта на нинджите, петте най-добри битки (本日発表!「忍者たちの汗と涙の名勝負ベスト5! お楽しみの番外編もあるってばよ」スペシャル) 27 септември, 2006 -
-
203 Решението на Куренай, отряд 8 бива изоставен (紅の決断 とり残された第8班) 5 октомври, 2006 -
-
204 Запечатаната способност на Якумо (狙われた八雲 封印された能力) 5 октомври, 2006 -
-
205 Топ секретната мисия на Куренай: Обещанието на Третия Хокаге (紅の極秘任務〜三代目との約束〜) 5 октомври, 2006 -
-
206 Генджуцу или реалност? (幻術か現実か 五感を制するもの) 19 октомври, 2006 -
-
207 Запечатаната способност (封じられたはずの能力) 26 октомври, 2006 -
-
208 Теглото на ценните артефакти (名器 花鳥風月の重さ) 2 ноември, 2006 -
-
209 Враговете на Шинобазута (敵は「不忍」) 9 ноември, 2006 -
-
210 Объркващата гора (迷いの森) 16 ноември, 2006 -
-
211 Спомени от пожара (炎の記憶) 30 ноември, 2006 -
-
212 Към всеки свой ​​собствен път (それぞれの道) 7 декември, 2006 -
-
213 Изчезналите спомени (失われた記憶) 14 декември, 2006 -
-
214 Завръщане към реалността (取り戻した現実) 21 декември, 2006 -
-
215 Миналото ще се заличи (消し去りたい過去) 21 декември, 2006 -
-
216 Изчезналите занаятчии – Шукаку набелязан! (消えた匠 狙われた守鶴) 11 януари, 2007 -
-
217 Съюзниците на Пясъка, нинджите на Коноха (砂の同盟国 木ノ葉の忍) 18 януари, 2007 -
-
218 Запечатаният пясък! Водната контраатаката (封じられた砂 水虎の反撃) 25 януари, 2007 -
-
219 Съживеното върховно оръжие (よみがえった究極兵器) 1 февруари, 2007 -
-
220 Заминаване (旅立ち) 8 февруари, 2007 -
-

Филми[редактиране | редактиране на кода]

Заглавие Първо излъчване в Япония Първо излъчване в България
1 Наруто Филмът: Нинджа сблъсък в Земята на Снега (大活劇! 雪姫忍法帖だってばよ!!) 21 август, 2004 -
-
2 Наруто Филмът 2: Легенда за Камъкът на Джелел (大激突!幻の地底遺跡だってばよ) 6 август, 2005 -
-
3 Наруто Филмът 3: Пазачи на Царството на Пълнолунието (大興奮!みかづき島のアニマル騒動だってばよ!) 5 август, 2006 -
-

Бележки[редактиране | редактиране на кода]

  1. Този епизод не е излъчван в България. Оригинално е излъчван заедно с епизод №27 в Япония.