Списък с епизоди на Наруто: Ураганни хроники

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Това е списъкът с епизоди на анимето Naruto: Shippuden (Наруто: Шипууден; Наруто: Ураганни Хроники). Naruto: Shippuden (Наруто: Шипууден) е базирано по едноименната манга на Масаши Кишимото. Сериалът е продължение на Наруто – първата част на анимето, приключила до 220 епизод. Към първата част има създадени три филма, а към тази – седем.

Сезон 1: 2007[редактиране | редактиране на кода]

ЕП# Заглавие Първо излъчване
1 „Връщане у дома“ „Kikyō“ 15 февруари 2007
Наруто Узумаки се завръща в Коноха след 2 и половина години тренировъчно пътуване с Джирая. Той се вижда със своите приятели – всички, от които са достигнали до ранг Чуунин и дори по-висок, за разлика от Наруто, който все още си е Генин. През това време, двама членове на Акатски се насочват към Сунагакуре, за да заловят Гаара, който е станал Казекагето на селото.
2 „Акатски правят своя ход“ „Akatsuki, shidō“ 15 февруари 2007
Джирая казва на Какаши Хатаке, че планът на Акатски да съберат опашатите демони е в действие. Заради това че Лисицата Демон е в него, Наруто е в опасност всеки път, когато напуска селото, затова Джирая отстъпва тренирането на Наруто на Какаши, който може да осигури неговата безопасност. Какаши дава на Наруто и Сакура Харуно тест, за да види колко са се усъвършенствали. Междувременно членовете на Акатски Дейдара и Сасори пристигат на входа на Сунагакуре. Там те откриват, че Юра, техният „спящ агент“, вече е изчистил пазачите.
3 „Тренировъчни резултати“ „Shugyō no seika“ 22 февруари 2007
Какаши предизвиква Наруто и Сакура с теста с камбанките, в който те трябва на сила да вземат две звънчета, използвайки всякакви нужни средства. И двамата, Сакура и Наруто демонстрират ново-придобитите се умения. В Сунагакуре, Дейдара разкрива способността си да манипулира експлодираща глина. Запътвайки се към небесата на гърба на огромна глинена птица, започва въздушно нападение, хвърляйки експлодираща глина под формата на паяци върху пазачите, убивайки ги мигновено. Стигайки до сградата на Казекагето, Дейдара намира Гаара, който вече го очаква.
4 „Джинчуурики от Пясъка“ „Suna no Jinchūriki“ 1 март 2007
Наруто и Сакура осъзнават, че дори да са се усъвършенствали значително, все още нямат шанс срещу превъзхождащите ги техники на Какаши, тъй като и той е станал по-силен, затова решават да прибегнат към по-нестандартни средства. Те печелят предизвикателството, като заплашват да разкрият края на новия роман на Какаши, принуждавайки го да си запуши ушите и да си затвори очите, заради способността на Шарингана да чете по устните. Междувременно Дейдара и Гаара започват тяхната си битка. Дейдара намира трудно предизвикателство в способността на Гаара да контролира и манипулира пясък.
5 „Като Казекаге...!“ „Kazekage to shite…!“ 15 март 2007
Дейдара вижда, че да усмири Казекагето не е толкова лесно колкото си е мислел. Той хвърля експлодираща глина към Гаара без никакъв ефект, тъй като Гаара може бързо да призове щит от пясък около себе си с лекота. Тогава Гаара контролира пясъка да атакува Дейдара, който няма друг избор освен да се опита да избегне атаката. Пясъкът на Гаара хваща Дейдара и му размазва ръката.
6 „Покрита квота“ "Norumakuriā" 29 март 2007
Дейдара е твърдо решен да хване Казекагето. Не развълнуван от загубата на ръката си, той праща масивна глинена бомба към селището. Гаара успява да отклони бомбата като използва пясъка си, за да създаде огромен щит над селището. Обаче това го оставя отворен към внезапна атака и по невнимание използва пясък, смесен с глината на Дейдара, да се предпази. Тогава Дейдара детонира пълния с глина пясък, което кара Гаара да изгуби съзнание. Дейдара го залавя и отлита.
7 „Бягай, Канкуро“ "Hashire Kankurō" 29 март 2007
Докато Дейдара принася неподвижния Гаара извън селището, Канкуро, по-големият брат на Гаара, ги преследва. На входа на селището той открива, че всички пазачи са убити. Когато настига Дейдара и Сасори, Канкуро започва неговата Куклена техника, като призовава куклите Карасу, Куроари и Саншоу. Сасори вижда това като възможност да демонстрира уменията си и позволява на Дейдара да тръгва, за да може да се бие с Канкуро сам.
8 „Отбор Какаши тръгва“ "Shutsugeki, Kakashi han" 12 април 2007
Всички атаки на Канкуро биват блокирани от Скоприонската опашка на Сасори. Той успява да прониже Канкуро с опашката си, заразявайки го с бавнодействаща отрова. Канкуро е учуден от това колко лесно Сасори контрира бойния му стил. Сасори разкрива, че той самият е от Сунагакуре и че куклите, които Какнуро използва, са негово творение. В резултат от нападението на Акатски, Сунагакуре изпраща зов за помощ към Коноха.
9 „Сълзите на Джинчуурикито“ "Jinchūriki no namida" 12 април 2007
Канкуро е върнат обратно в селището, но вече усеща ефектите от смъртоносната отрова на Сасори. Медиците от селището са оказват безпомощни в откриването на лек. Баки решава да търси помощ от старейшините на селището, Чийо и Ебизо. Междувременно Коноха получава спешното съобщение от Сунагакуре. Тсунаде решава да изпрати Какаши, Наруто и Сакура да помогнат на селището на Пясъка. По пътя Сакура научава за първи път, че в тялото на Наруто се намира лисицата демон.
10 "Запечатваща техника: Деветте фантомни дракона" "Fūin Jutsu: Genryū Kyū Fūjin" 19 април 2007
Дейдара и Сасори пристигат в тайното леговище на Акатски. Лидерът на Акатски събира всичките си последователи, използвайки холограмна проекция и започват ритуала да извлекат Едноопашатото Шукаку от Гаара. Междувременно в Сунагакуре състоянието на Канкуро се влошава и Чийо твърди, че дори и нейните знания не са достатъчни да открие лек за отровата на Сасори. В Коноха, Тсунаде предвижда трудността на мисията на Отбор Какаши и нарежда на Отбор Гай да ги подкрепи.
11 „Ученикът на медицинската нинджа“ "Iryō ninja no deshi" 26 април 2007
Докато стигат Сунагакуре, Отбор Какаши и Темари разбират за атаката над Канкуро. Използвайки медицинското нинджутсу, което е научила от Тсунаде, Сакура успява да отдели отровата от Канкуро като създава антидот. След това Канкуро дава на Какаши парче от дрехата на Сасори, която е успял да откъсне, позволявайки на Нинджа Хрътките на Какаши да открият убежището на Акатски. Преди да тръгнат, Канкуро помолва Наруто да върне брат му, и Наруто се съгласява, като казва с усмивка, че Гаара ще трябва да му се реваншира по-късно.
12 „Решителността на пенсиониралата се стара дама“ "Inkyo babaa no ketsui" 3 май 2007
Отбор Какаши тръгва към убежището на Акатски, заедно с Чийо. По пътя Чийо им разказва за деветте опашати чудовища, две от който са запечатани в Гаара и Наруто. През това време, призовавката на Какаши, Паккун разбира, че Отбор Гай се приближава и ги информира за убежището на Акатски, разположено в Страната на Реките. Зетсу, шпионинът на Акатски, забелязва двата отбора от Коноха да приближават и информира другите. Лидерът на Акатски изпраща Кисаме Хошигаке и Итачи Учиха да забавят Отбор Гай и Отбор Какаши съответно, за да се получи време за запечатването на Едноопашатия Шукаку.
13 „Среща със съдбата“ "Innen aimamieru" 10 май 2007
Битката между Отбор Гай и Кисаме започва, докато Отбор Какаши се сблъсква с Итачи. Какаши предупреждава неговия отбор за опасния Мангекю Шаринган на Итачи и обяснява за слабото му място. Отборът на Гай е хванат от силните Джутсу Воден Стил на Кисаме, оставяйки Гай да се бие с Кисаме сам. Какаши повежда атаката си срещу Итачи, като Наруто го прикрива, но Наруто е шокиран, когато истинският Итачи изчезва в облак, и неговите другари се превръщат в клонинги на Итачи.
14 „Развитието на Наруто“ "Naruto no seichō" 17 май 2007
Битката между Гай и Кисаме се нагорещява. Гай изважда своя нунчако, за да навакса с меча на Кисаме, но е удрян от Джутсуто Воден Стил на Кисаме. След като е потопен от атаките на Кисаме, Гай прибягва към отварянето на неговите Вътрешни Порти, и побеждава Кисаме с неговата техника Сутрешен Паун. През това време Наруто разбира, че е хванат в генджутсу под контрола на Итачи, и си спомня тренирането си с Джирая, за да се опита да премахне илюзията на Итачи собственоръчно.
15 „Тайното Оръжие се Нарича...“ "Kakushi dama – Nazukete" 24 май 2007
След ужасните картини, които Итачи го принуждава да види, Наруто е освободен от генджутсуто с помощта на Чийо и Сакура. Разсеян и неподвижен от сенчестия клонинг на Какаши, Итачи поема директен удар от Разенгана на Наруто. През това време, Гай освобождава Неджи, Рок Лий и Тентен, след като побеждава Кисаме. По-късно двата отбора от Коноха разбират, за тяхна изненада, че двамата, които са победили, не са нито Итачи, нито Кисаме, а двама напълно различни хора, които са били използвани от лидера на Акатски, за да задържат отборите от Коноха, използвайки образите на Итачи и Кисаме.
16 „Тайната на Джинчуурики“ "Jinchūriki no himitsu" 31 май 2007
Отборите на Какаши и на Гай разбират, че техните битки са били, само за да ги задържат достатъчно дълго и да не спасят Гаара. Чийо продължава да обяснява, че приемниците на Опашатите чудовища са индивидуални хора, натоварени със задачата да носят Чудовищата в тях, както Гаара и Наруто, и това че ако тяхното Чудовище е премахнато, те ще умрат. Докато двата отбора си почиват от битките, лидерът на Акатски изпраща Зетсу да се отърве от телата на клонираните Итачи и Кисаме.
17 "Смъртта на Гаара!" "Gaara shisu!" 7 юни 2007
Отбор Какаши и Отбор Гай свършват почивките си и продължават към убежището на Акатски. След като забелязва тревогата на Наруто за Гаара, Какаши обяснява на Чийо, че самият Наруто е джинчурики. Чийо тогава казва, че тя е този който е запечатал Едноопашатия Шукаку в Гаара, за да защити Сунагакуре, През това време, Акатски свършват със запечатването на Опашатото Чудовище на Гаара, като го убиват. Извън базата Отбор Гай и Какаши пристигат, подготвени да влязат в пещерата и да вземат Гаара обратно с тях.
18 " Пробив! Бутон Хук влизане" "Totsunyū! Botan fukku entorī" 21 юни 2007
Отборите на Какаши и Гай разбират че има бариера, която защитава убежището на Акатски, генерирана от пет забранени бележки в близката зона. Неджи обяснява местата на бележките с неговия Бакуган, и Отбор Гай тръгва да премахне бележките и да деактивира бариерата, позволявайки на Отбор Какаши да влезе. През това време, членовете от Акатски свършват с тяхната техника духовна връзка и напускат убежището, с изключение на Дейдара и Сасори, на които им е наредено от лидера да се отърват от нарушителите.
19 "Задействани капани! Враговете на отбор Гай" "Torappu sadō! Gai han no teki" 5 юли 2007
След като премахват бележките за отварянето на входа на убежището на Акатски, Отбор Гай попада в засада от точни клонинги на тях самите. Вътре в убежището Дейдара раздразва Наруто като обявява смъртта на Гаара. Какаши казва на Наруто да се успокои. След като Дейдара и Сасори започват да спорят за това какво е истинското изкуство, Дейдара взима тялото на Гаара с глинена птица за стръв, карайки Наруто и Какаши да го последват. Сакура и Чийо остават назад, за да се бият с внука на Чийо, Сасори.
20 „Хируко срещу две Куноичи“ "Hiruko vs. futari no kunoichi" 19 юли 2007
Чийо обяснява на Сакура, че Сасори е бил един от най-добрите кукловоди от Сунагакуре, но е напуснал селото след като е започнал да прави кукли от хора. Чийо също разкрива, че истинското тяло на Сасори се крие в неговата любима кукла, Хируко, и че единственият начин да убият Сасори е първо да унищожат неговата кукла. Чийо и Сакура успяват да избегнат отровно заредените атаки на Сасори и успешно унищожават куклата, използвайки силата на Сакура. Сасори тогава се показва изпод останките на куклата. Отвън Дейдара казва на Наруто и Какаши колко много по-силен е Сасори в сравнение с него.
21 „Истинското лице на Сасори“ "Sasori no sugao" 26 юли 2007
След като неговата кукла е унищожена, Сасори се показва пред Чийо и Сакура, изглеждащ не по-стар оттогава когато е напуснал селото си преди двадесет години. През това време отборът на Темари заедно с Канкуро и Ебизо продължават да се отправят към Страната на Реките, където Ебизо разказва на другите за най-силния нинджа от историята на Сунагакуре, Третия Казекаге, и за неговото мистериозно изчезване. Обратно в убежището на Акатски, Сасори призовава куклата Трети Казекаге, който е бил отвлякъл и превърнал в Човешка Кукла преди много години. Използвайки неговите оръжия, коото са дори по-опасни и от тези на Хируко, Сасори успява да хване Сакура в облак от отровен газ.
22 „Тайните умения на Чийо“ "Chiyo no oku no te" 2 август 2007
Сакура успява да избегне отровния газ като използва експлозивен свитък върху себе си. Чийо призовава куклите Майка и Татко, които Сасори е изработил от неговите мъртви родители като дете, и ги използва да се бие с него. Успяват да се справят с Третия Казекаге, докато Сасори не използва тайната техника на Третия: Железен Пясък. През това време на Отбор Гай им е трудно да се бият с клонингите си и показват умора от битката. Другаде, Наруто и Какаши успяват да избегнат глинените бомби на Дейдара и да го преследват.
23 „Баща и майка“ ""Chichi" to "Haha"" 2 август 2007
Третият Казекаге, като Човешка Кукла, е построена да държи чакрата на тялото, което я е имало, докато е било живо, позовлявайки на Третия да използва специални техники Железен Пясък. Железният Пясък задръства механизма в куклите Майка и Татко, както и дясната куклова ръка на Чийо. Чийо си спомня, когато Сасори е бил дете и е създал куклите Майка и Татко, опитвайки се да получи родителска любов. Чийо използва настойчивата Сакура като кукла, за да избегне техниките Железен Пясък и да може да се приближи до Сасори.
24 „Третият Казекаге“ "Sandaime Kazekage" 9 август 2007
Сасори атакува с пирамида и призма от Железен Пясък, но Сакура ги отбива, причинявайки дупки в пещерата. Сасори използва Железния Пясък да направи огромни игли от желязо, от който една наранява Сакура и я парализира със своята отрова. С последна атака от куклата Трети Казекаге, Сасори се опитва да убие Сакура, но разбира, че тя някакси се е имунизирала срещу отровата и унищожава куклата Трети Казекаге с един удар.
25 „Три минути между живота и смъртта“ "Sei to shi no san bun kan" 16 август 2007
Сакура разкрива на Сасори, че е взела противоотрова срещу отровата му, която е взела със себе си. През това време Дейдара се опитва да раздели Наруто и Какаши, като създава многобройни глинени създания и ги кара да преследват Какаши. Какаши ги примамва със Сенчест Клонинг и мислейки, че това е истинския Какаши, те се детонират на клонинга. Какаши настига Наруто и започва да прави план. Сакура и Чийо се подготвят за битката си с Сасори, който разкрива причината за вечната си младост: превърнал се е в човешка кукла.
26 "Битката на Куклите: 10 срещу 100" "Jukki vs hyakki" 23 август 2007
Сакура и Чийо продължават битката си със Сасори, който ги превъзхожда. Сакура успява да разруши тялото на Сасори, но той се сглобява сам. Виждайки това Чийо призовава Десетте Кукли на Чикаматсу, на които Сасори отговаря с неговите Сто Кукли Джутсу. Сакура и Чийо, с помощта на Десетте Кукли изглеждат че започват да побеждават Сасори, но тайно Сасори премества единствената си жива част – сърцето – в друга кукла и се опитва да нападне Чийо от отзад. Сакура вижда това и се намесва, карайки Сасори да я прониже през корема.
27 „Невъзможната мечта“ "Kanawanu yume" 30 август 2007
Чийо инжектира последната противоотрова в Сакура и най-сетне убива Сасори като го пронизва през сърцето използвайки куклите Татко и Майка. Сасори не може да се движи, а Чийо започва да лекува полумъртвата Сакура, използвайки нейното специално джутсу. Умирайки, Сасори казва на Сакура къде мислеше да се срещне с един от шпионите си, който тайно е работил с бившия му Акатски партньор – Орочимару. През това време Какаши открива плана да активира своята версия на Мангекю Шаринган.
28 "Зверовете: Подновени Отново!" "Yomigaeru kemono-tachi" 13 септември 2007
Отбор Гай продължава битката си с клонингите си. Неджи обяснява на отбора си, че стават все по-слаби с всяка изминала битка, докато клонингите им нечовешки, остават толкова силни, колкото са били, когато са се появили. Лее разбира че единственият начин да победят клонингите си е да станат по-силни от колкото са били, когато са започнали да се бият. След като си спомнят тренировката им, си спомнят и желанието да се подобряват. Това им дава силата, нужна да унищожат клонингите си.
29 "Какаши Просветен!" "Kakashi kaigen!" 27 септември 2007
Какаши открива своя Мангекю Шаринган и използва неговата междупространствена техника Камуй, за да се опита да засмуче Дейдара, но засмуква само ръката му. След като Дейдара се отпуска, Наруто го отделя от глинената му птица и кара клонингите си да вземат тялото на Гаара от устата на птицата. Наруто напада Дейдара, но разбира че се бие с глинен клонинг. Ядосан, чакрата на Опашата Лисица се появява, което кара Наруто да се превърне в неговата Двуопашата форма.
30 „Естетика на Момента“ "Shunkan no bigaku" 27 септември 2007
След като Наруто е обладан от чакрата на Лисицата, Какаши използва печат, който Джирая му е дал, за да я потисне. Отбор Гай открива Дейдара, благодарение на Бакугана на Неджи. Виждайки това Дейдара уж се самодетонира, като изяжда собствената си глина и се взривява. Въпреки това взривът е засмукан от техниката на Какаши – Камуй. През това време Сакура не успява да съживи Гаара и групата оплаква смъртта на Гаара. Виждайки емоциите на Наруто, Чийо отива при тялото на Гаара и използва Животоразменящо Джутсу, за да го съживи.
31 „Наследството“ "Tsugareyukumono" 18 октомври 2007
– Чийо приключва нейното Животоразменящо Джутсу, след като Наруто ѝ помага, като ѝ дава от неговата чакра. Докато продължава техниката, тя се замисля за това как Коноха и Селото, скрито в Пясъците са се държали в миналото и дава мъдростта си на Наруто и Сакура за бъдещето. Един съживен Гаара се намира заобиколен от шиноби, които празнуват завръщането му. Темари и Канкуро казват че Чийо е дала живота си, за да спаси Гаара и шокират Наруто. Гаара и другите оплакват Чийо.
32 „Завръщането на Казекаге“ "Kazekage no kikan" 25 октомври 2007
Дейдара, разкривайки че самодетонирането е било причинено от негов клонинг, оцелява в битката и започва да търси липсващата си ръка. През това време Зетсу и новият партньор Тоби, който желае да се присъедини към Акатски, претърсва останките на Сасори за пръстена му. Дейдара ги вижда как търсят и неговия пръстен. Нинджите от Коноха напускат Селото, скрито в Пясъците след мисията им. В Коноха, Данзо дава на Сай инструкции за засекретената му мисия, след като се присъедини към Отбор Какаши. В Селото в Пясъците, нинджите от Коноха и от Пясъка отдават своите почести пред гроба на Чийо, и Наруто и kazekageto Гаара стискат ръце, преди да се разделят.

Сезон 2: 2007/08[редактиране | редактиране на кода]

ЕП# Заглавие Първо излъчване
33 „Новата цел“ "Aratanaru tāgetto" 8 ноември 2007
Какаши си почива в болницата на Коноха, докато Сакура казва на Тсунаде за информацията, която мъртвият член на Акатски ѝ е дал: Трябвало е да се срещне с един от шпионите си, от скривалищата на Орочимару, на моста Тенчи. След като 4 дни вече са минали, Наруто осъзнава нуждата за още един съотборник и тръгва из Коноха, за да търси нов член. Той отива при Отбор 8, но те не могат да му помогнат, защото те вече били определили тяхна мисия. По-късно Чоджи се съгласява да помогне на Наруто, а те двамата и Шикамару са нападнати от Сай.
34 "Формиране! Нов отбор Какаши" "Kessei! Shin Kakashi han" 15 ноември 2007
-
35 „Ненужно допълнение“ "Gadatensoku" 22 ноември 2007
-
36 „Фалшива усмивка“ "Itsuwari no egao" 29 ноември 2007
-
37 „Безименен“ "Mudai" 29 ноември 2007
-
38 „Симулация“ "Shimyurēshon" 6 декември 2007
-
39 „Мостът на Рай и Земя“ "Tenchikyō" 13 декември 2007
-
40 "Кюуби освободен!!" "Kyūbi kaihō!!" 20 декември 2007
-
41 „Начало на секретна мисия“ "Gokuhi ninmu sutāto" 20 декември 2007
-
42 „Орочимару срещу Джинчуурики“ "Orochimaru tai Jinchūriki" 10 януари 2008
-
43 „Сълзите на Сакура“ "Sakura no namida" 17 януари 2008
-
44 „Истината относно битката“ "Tatakai no tenmatsu" 24 януари 2008
-
45 „Резултатите от предателство“ "Uragiri no hate" 31 януари 2008
-
46 „Недовършена страница“ "Mikan no pēji" 7 февруари 2008
-
47 "Промъкване! Свърталище на отровната змия" "Sennyū! Dokuhebi no ajito" 14 февруари 2008
-
48 „Връзки“ "Tsunagari" 28 февруари 2008
-
49 „Нещо важно“ "Taisetsu na mono" 6 март 2008
-
50 „Книжка с картинки разказва история“ "Ehon ga kataru sutōri" 13 март 2008
-
51 „Среща“ "Saikai" 20 март 2008
-
52 „Силата на Учиха“ "Uchiha no chikara" 20 март 2008
-
53 „Заглавие“ "Taitoru" 3 април 2008
-

Сезон 3: 2008[редактиране | редактиране на кода]

ЕП# Заглавие Първо излъчване
54 „Кошмар“ "Akumu" 3 април 2008
-
55 „Вятър“ "Kaze" 17 април 2008
-
56 „Гърчене“ "Ugomeku" 24 април 2008
-
57 „Лишен от вечен сън“ "Ubawareta nemuri" 8 май 2008
-
58 „Самота“ "Kodoku" 8 май 2008
-
59 „Нов враг“ "Aratana teki" 15 май 2008
-
60 „Променливост“ "Uitenpen" 22 май 2008
-
61 „Контакт“ "Sesshoku" 29 май 2008
-
62 Съотборник "Chīmumeito" – 5 юни 2008
-
63 „Двама крале“ "Futatsu no gyoku" 19 юни 2008
-
64 „Смолисточерен сигнален огън“ "Shikkoku no Noroshi" 3 юли 2008
-
65 „Настъпване на тъмнината“ "Ankoku no Sejō" 3 юли 2008
-
66 „Възкресени души“ "Yomigaeru tamashii" 10 юли 2008
-
67 „Усилията на всички“ "Sorezore no shitō" 24 юли 2008
-
68 „Време на пробуждане“ "Mezame no Toki" 31 юли 2008
-
69 „Отчаяние“ "Zetsubō" 31 юли 2008
-
70 „Резонанс“ "Kyōmei" 7 август 2008
-
71 „Приятел“ "Tomo yo" 14 август 2008
-

Сезон 4: 2008[редактиране | редактиране на кода]

ЕП# Заглавие Първо излъчване
72 „Тихо наближаваща заплаха“ "Shinobiyoru kyōi" 21 август 2008
-
73 „Инвазията на Акатски“ "Akatsuki shinkō" 28 август 2008
-
74 „Под звездното небе“ "Hoshizora no moto de" 4 септември 2008
-
75 „Молитвата на стария монах“ "Rōsō no inori" 11 септември 2008
-
76 „Следваща стъпка“ "Tsuginaru Suteppu" 25 септември 2008
-
77 „Изкачващо Сребро“ "Bōgin" 25 септември 2008
-
78 „Произнесена присъда“ "Kudasareta sabaki" 2 октомври 2008
-
79 „Неосъществен вик“ "Todokanu zekkyō" 2 октомври 2008
-
80 „Последни думи“ "Saigo no kotoba" 16 октомври 2008
-
81 „Тъжните новини“ "Kanashiki Shirase" – 23 октомври 2008
-
82 „Отбор 10“ "Dai ji han" 30 октомври 2008
-
83 "Цел: Прихваната" "Tāgetto Rokkuon" 6 ноември 2008
-
84 „Способностите на Какузу“ "Kakuzu no nōryoku" 13 ноември 2008
-
85 „Ужасяващата тайна“ "Osorubeki himitsu" 20 ноември 2008
-
86 „Геният Шикамару“ "Shikamaru no sai" 4 декември 2008
-
87 „Когато прокълнеш някого, изкопаваш собственият си гроб“ "Hito o norowaba ana futatsu" 4 декември 2008
-
88 "Вятърен елемент: РасенШурикен" "Fūton: RasenShuriken" 12 декември 2008
-

Сезон 5: 2008/09[редактиране | редактиране на кода]

ЕП# Заглавие Първо излъчване
89 „Цената за силата“ "Chikara no daishō" 18 декември 2008
-
90 „Решителността на едно шиноби “ "Shinobi no ketsui" 25 декември 2008
-
91 „Разкритие – Скривалището на Орочимару“ "Hakken – Orochimaru no ajito" 8 януари 2009
-
92 „Сблъсък“ "Sōgū" 15 януари 2009
-
93 „Общуващи сърца“ "Kayoiau kokoro" 22 януари 2009
-
94 „Дъждовна нощ“ "Ame ichiya" 29 януари 2009
-
95 „Двата талисмана“ "Futatsu no omamori" 5 февруари 2009
-
96 „Невидим враг“ "Miezaru teki" 12 февруари 2009
-
97 „Лабиринтът на изкривените отражения“ "Ranhansha no meikyū" 19 февруари 2009
-
98 „Целта се появява“ "Arawareta hyōteki" 26 февруари 2009
-
99 „Яростен опашат звяр“ "Arekurū Bijū" 5 март 2009
-
100 „В мъглата“ "Kiri no Naka de" 12 март 2009
-
101 „Чувствата на всички“ "Sorezore no Omoi" 26 март 2009
-
102 "Прегрупиране!" "Saihensei!" 26 март 2009
-
103 „Запечатваща бариера – четирите ъгъла“ "Kekkai Shihō Fūjin" 9 април 2009
-
104 „Кристалната техника разрушена“ "Shōton kuzushi" 9 април 2009
-
105 „Ограничена битка“ "Kekkai kōbōsen" 16 април 2009
-
106 „Червени камелии“ "Akai tsubaki" 23 април 2009
-
107 „Заклети врагове се бият заедно“ "Goetsudōshū" 30 април 2009
-
108 „Камелия – пътепоказател“ "Tsubaki no dōhyō" 7 май 2009
-
109 „Контраатаката на прокълнатия печат“ "Juin no gyakushū" 14 май 2009
-
110 „Спомен за греха“ "Tsumi no kioku" 21 май 2009
-
111 „Нарушеното обещание“ "Kudakareta yakusoku" 28 май 2009
-
112 „Мястото, към което да се завърнеш“ "Kaerubeki basho" 4 юни 2009
-

Сезон 6: 2009[редактиране | редактиране на кода]

ЕП# Заглавие Първо излъчване
113 "Ученикът на великата змия "Orochi no dōkō" 11 юни 2009
-
114 „Окото на Ястреба“ "Taka no hitomi" 18 юни 2009
-
115 „Мечът на Забуза“ "Zabuza daitō" 25 юни 2009
-
116 „Пазачът от Железния затвор“ "Teppeki no bannin" 2 юли 2009
-
117 „Джуго от Северното скривалище“ "Kita ajito no Jūgo" 9 юли 2009
-
118 "Формиране!" "Kessei!" 23 юли 2009
-
119 "Хрониките на Какаши ~ Животът на момче на бойното поле ~ Част 1" "Kakashi Gaiden ~ Senjō no bōizuraifu ~ Zenpen" 30 юли 2009
-
120 "Хрониките на Какаши ~ Животът на момче на бойното поле ~ Част 2" "Kakashi Gaiden ~ Senjō no bōizuraifu ~ Kōhen" 30 юли 2009
-
121 „Събиране“ "Ugokidasumono-tachi" 6 август 2009
-
122 „Търсене“ "Tansaku" 13 август 2009
-
123 „Сблъсък“ "Gekitotsu" 20 август 2009
-
124 „Изкуство“ "Geijutsu" 27 август 2009
-
125 „Изчезване“ "Shōshitsu" 3 септември 2009
-
126 „Здрач“ "Tasogare" 10 септември 2009
-
127 "Разказите на една смела нинджа ~ Нинджа свитъците на Джирая ~ Част 1" "Dokonjō ninden ~Jiraiya ninpōchō~ Zenpen" 24 септември 2009
-
128 "Разказите на една смела нинджа ~ Нинджа свитъците на Джирая ~ Част 2" "Dokonjō ninden ~Jiraiya ninpōchō~ Kōhen" 24 септември 2009
-
129 "Проникване! Селото, скрито в Дъжда" "Sen'yū! Amegakure no Sato" 8 октомври 2009
-
130 „Човекът, който стана Бог“ "Kami to natta Otoko" 8 октомври 2009
-
131 "Активиране! Мъдрец форма" "Hatsudō! Sennin Mōdo" 15 октомври 2009
-
132 „Присъствие, Шестте Пътя на Пейн“ "Pein Rikudō, kenzan" 22 октомври 2009
-
133 „Историята на храбрия Джирая“ "Jiraiya gōketsu monogatari" 29 октомври 2009
-
134 „Покана за парти“ "Utage e no izanai" 5 ноември 2009
-
135 „Най-чаканият момент“ "Nagaki toki no naka de..." 19 ноември 2009
-
136 „Светлина и Мрак от Мангекьо Шарингана“ "Mangekyō Sharingan no hikari to yami" 19 ноември 2009
-
137 „Аматерасу“ "Amaterasu" 26 ноември 2009
-
138 „Краят“ "Shūen" 3 декември 2009
-
139 „Мистерията около Тоби“ "Tobi no nazo" 10 декември 2009
-
140 „Съдба“ "Innen" 17 декември 2009
-
141 „Истина“ "Shinjitsu" 24 декември 2009
-
142 „Битката при Унрайкьо“ "Unraikyō no tatakai" 7 януари 2010
-
143 „Осемте опашки срещу Саске“ "Hachibi tai Sasuke" 14 януари 2010
-

Сезон 7: 2010[редактиране | редактиране на кода]

ЕП# Заглавие Първо излъчване
144 „Скитникът“ "Fūraibō" 21 януари 2010
-
145 „Наследничката на забранената техника“ "Kinjutsu no keishōsha" 28 януари 2010
-
146 „Чувствата на наследничката“ "Keishōsha no omoi" 4 февруари 2010
-
147 „Миналото на търсената нинджа“ "Nukenin no kako" 11 февруари 2010
-
148 „Наследничката на тъмнината“ "Yami no kōkeisha" 18 февруари 2010
-
149 „Отделяне“ "Betsuri" 25 февруари 2010
-
150 „Забраненото джуцу е активирано“ "Kinjutsu hatsudō" 4 март 2010
-
151 „Учител и Ученик“ "Shitei" 11 март 2010
-

Сезон 8: 2010[редактиране | редактиране на кода]

ЕП# Заглавие Първо излъчване
152 „Мрачни новини“ "Hihō" 25 март 2010
-
153 „По следите на сянката на учителя“ "Shi no kage o otte" 25 март 2010
-
154 „Разкодирване“ "Angō kaidoku" 8 април 2010
-
155 „Първото изпитание“ "Daiichi no kadai" 8 април 2010
-
156 „Ученикът надминава Учителя“ "Shi o koeru toki" 15 април 2010
-
157 "Нападението над Коноха!" "Konoha shūgeki!" 22 април 2010
-
158 „Силата на вярата“ "Shinjiru chikara" 29 април 2010
-
159 „Пейн срещу Какаши“ "Pein vs Kakashi" 6 май 2010
-
160 „Мистерията на Пейн“ "The Mystery of Pain" 13 май 2010
-
161 "Аз съм Конохамару от клана Сарутоби!" "I am Konohamaru of the Sarutobi Clan" 20 май 2010
-
162 „Болката на света“ "Sekai ni itami o" 27 май 2010
-
163 "Експлозия! Мъдрец форма" "Bakuhatsu! Sennin Mōdo" 3 юни 2010
-
164 "Опасност! Лимитът на Мъдрец формата е достигнат" Pinchi! Kieta Sennin Mōdo" 10 юни 2010
-
165 "Кюби е заловен!" "Kyūbi hokaku kanryō" 17 юни 2010
-
166 „Признания“ "Kokuhaku" 24 юни 2010
-
167 „Чибаку Тенсей“ "Chibaku Tensei" 1 юли 2010
-
168 „Четвъртият Хокаге“ "Yondaime Hokage" 15 юли 2010
-
169 „Двамата Съученици“ "Futari no Deshi" 22 юли 2010
-
170 "Голямото приключение! В търсене на завещанието на Йондайме – Част 1" "Daibōken! Yondaime no Isan o Sagase – Zenpen" 29 юли 2010
-
171 "Голямото приключение! В търсене на завещанието на Йондайме – Част 2" "Daibōken! Yondaime no Isan o Sagase – Kōhen" 29 юли 2010
-
172 „Срещата“ "Deai" 5 август 2010
-
173 „Произходът на Пейн“ "Pein Tanjō" 12 август 2010
-
174 „Историята на Наруто Узумаки“ "Uzumaki Naruto Monogatari" 19 август 2010
-
175 „Героят на Коноха“ "Konoha no Eiyū" 26 август 2010
-

Сезон 9: 2010/11[редактиране | редактиране на кода]

ЕП# Заглавие Първо излъчване
176 „Историята на Коноха – Начинаещият учител Ирука“ "Shinmai Kyōshi Iruka" 2 септември 2010
-
177 „Историята на Коноха – Изпитанието пред Ирука“ "Iruka no Shiren" 9 септември 2010
-
178 „Историята на Коноха – Решението на Ирука“ "Iruka no Ketsui" 16 септември 2010
-
179 „Историята на Коноха – Завеждащият джоунин, Какаши Хатаке“ "Tantō Jōnin Hatake Kakashi" 30 септември 2010
-
180 „Историята на Коноха – Куражът на Инари е поставен пред тест“ "Inari, Tamesareru Yūki" 7 октомври 2010
-
181 „Историята на Коноха – Училището за отмъщение на Наруто“ "Naruto, Adauchi Shinanjuku" 14 октомври 2010
-
182 „Историята на Коноха – Връзката на Гаара“ "Gaara 'Kizuna'" 21 октомври 2010
-
183 "Историята на Коноха – Наруто: Епидемия!" "Naruto Autobureiku" 28 октомври 2010
-
184 "Историята на Коноха – Разгръщане! Отборът на Тентен" "Shutsugeki! Tenten-han" 4 ноември 2010
-
185 „Историята на Коноха – Резерват за животни“ "Animaru Bangaichi" 11 ноември 2010
-
186 „Историята на Коноха – О, лекарството на младостта“ "Ā, Seishun no Kanpōgan" 18 ноември 2010
-
187 "Историята на Коноха – Смелите учител и ученик: Тренировката" "Dokonjō Shitei Shugyōhen" 25 ноември 2010
-
188 „Историята на Коноха – Записът на смелите учител и ученик“ "Dokonjō Shitei Ninpūroku" 25 ноември 2010
-
189 „Историята на Коноха – Саске и котешката енциклопедия“ "Sasuke no Nikukyū Taizen" 2 декември 2010
-
190 „Историята на Коноха – Наруто и старият воин“ "Naruto to Rōhei" 9 декември 2010
-
191 „Историята на Коноха – Любовната песен на Какаши“ "Kakashi Koiuta" 16 декември 2010
-
192 „Историята на Коноха – Неджи Гайден“ "Neji Gaiden" 23 декември 2010
-
193 „Историята на Коноха – Човекът, който умря два пъти“ "Nido Shinda Otoko" 6 януари 2011
-
194 „Историята на Коноха – Най-дългото състезание на три крака“ "Saiaku no Nininsankyaku" 13 януари 2011
-
195 „Историята на Коноха – Екипната работа на Отбор 10“ "Renkei, Daijuppan" 20 януари 2011
-
196 „Историята на Коноха – Втурване през тъмнината“ "Yami e no Shissō" 27 януари 2011
-

Сезон 10: 2011[редактиране | редактиране на кода]

ЕП# Заглавие Първо излъчване
197 „Шестият Хокаге, Данзо“ "Rokudaime Hokage Danzō" 10 февруари 2011
-
198 „В навечерието на срещата на високо равнище“ "Kaigi Zen'ya" 10 февруари 2011
-
199 „Събирането на петте Кагета“ "Gokage Tōjō!" 17 февруари 2011
-
200 „Молбата на Наруто“ "Naruto no Tangan" 24 февруари 2011
-
201 „Болезнено решение“ "Kujū no Ketsudan" 3 март 2011
-
202 „Надигаща се светкавица“ "Hashiru Ikazuchi" 10 март 2011
-
203 „Нинджа пътя на Саске“ "Sasuke no Nindō" 17 март 2011
-
204 „Силата на Петте Кагета“ "Gokage no Chikara" 24 март 2011
-
205 „Обявяване на войната“ "Sensenfukoku" 31 март 2011
-
206 „Чувствата на Сакура“ "Sakura no Omoi" 7 април 2011
-
207 „Опашатият звяр срещу Опашатия звяр без опашка“ "Bijū VS O no nai Bijū" 14 април 2011
-
208 „Като приятел“ "Tomo to shite" 21 април 2011
-
209 „Дясната ръка на Данзо“ "Danzō no Migiude" 28 април 2011
-
210 „Забранената очна техника“ "Kinjirareta dōjutsu" 5 май 2011
-
211 „Данзо Шимура“ "Shimura Danzo" 12 май 2011
-
212 „Решението на Сакура“ "Sakura no Kakugo" 19 май 2011
-
213 „Изгубени връзки“ "Ushinawareta Kizuna" 26 май 2011
-
214 „Теглото“ "Seōbeki Omoni" 2 юни 2011
-
215 „Двете съдби“ "Shukumei no Futari" 9 юни 2011
-
216 „Шинобита на високо ниво“ "Ichiryū no Shinobi" 16 юни 2011
-
217 „Внедрителят“ "Sennyūsha" 23 юни 2011
-
218 „Мобилизацията на Петте Велики нации“ "Ugokidasu Taikoku" 30 юни 2011
-
219 „Какаши Хатаке – Хокаге“ "Hokage Hatake Kakashi" 7 юли 2011
-
220 „Пророчеството на Великия старейшина“ "Ōgama Sennin no Yogen" 21 юли 2011
-
221 „Съхранени“ "Kurairi" 28 юли 2011
-

Сезон 11: 2011[редактиране | редактиране на кода]

ЕП# Заглавие Първо излъчване
222 „Решението на петте кагета“ "Gokage no Ketsudan" 28 юли 2011
-
223 „Младият рибар и морето“ "Seinen to Umi" 4 август 2011
-
224 „Нинджите от Бенису“ "Benisu no Shōnin" 11 август 2011
-
225 „Проклятието на призрачния кораб“ "Norowareta Yūreisen" 18 август 2011
-
226 „Боен остров“ "Senkan no Shima" 25 август 2011
-
227 „Забравеният остров“ "Bōkyaku no Shima" 1 септември 2011
-
228 "Бий се, Рок Лий!" "Tatakae Rokku Rī!" 8 септември 2011
-
229 "Изяж или умри! Гъби от ада!" "Kuu ka Kuwareru ka! Odoru Kinoko Jigoku" 22 септември 2011
-
230 „Отмъщението на Сенчестите клонинги“ "Kage no Gyakushū" 29 септември 2011
-
231 „Затвореният път“ "Tozasareta Kōro" 6 септември 2011
-
232 „Момичешкото събиране“ "Konoha no Joshikai" 13 септември 2011
-
233 „Имитаторът на Наруто“ "Sanjō, Nise? Naruto" 20 септември 2011
-
234 „Любимият ученик на Наруто“ "Naruto no Manadeshi" 27 септември 2011
235 „Кунойчито от село Надешико“ "Nadeshiko no Kunoichi" 24 ноември 2011
-
238 „Почивният ден на Сай“ "Sai no Kyūsoku" 1 декември 2011
-
239 „Легендарното трио Ино-Шика-Чо“ "Densetsu no Inoshikachō" 8 декември 2011
-
240 „Решимостта на Киба“ "Kiba no Ketsui" 15 декември 2011
-
241 „Какаши, моят вечен съперник“ "Kakashi, Waga Eien no Raibaru yo" 22 декември 2011
-
242 „Клетвата на Наруто“ "Naruto no Chikai" 28 декември 2011
-

Сезон 12: 2012[редактиране | редактиране на кода]

ЕП# Заглавие Първо излъчване
243 "Островът! Наистина ли това е Рай?" "ōriku! Rakuen no Shima?" 5 януари 2012
-
244 „Килър Бий и Мотой“ "Kirābī to Motoi" 12 януари 2012
-
245 "Наруто предизвикателство: Наруто срещу Кюби!" "Saranaru Shiren! Naruto VS Kyūbi!!" 19 януари 2012
-
246 „Оранжева искра“ "Orenji-iro no Kagayaki" 26 януари 2012
-
247 "Мишена: Кюби" "Nerawareta Kyūbi" 2 февруари 2012
-
248 „Смъртоносната битка на Четвъртия хокаге“ "Yondaime no Shitō!!" 9 февруари 2012
-
249 „Благодаря“ "Arigatō" 9 февруари 2012
-
250 "Странният звяр срещу чудовището!" "Chinjū VS Kaijin! Rakuen no Tatakai!" 16 февруари 2012
-
251 „Мъжът на име Кисаме“ "Kisame to Iu Otoko" 23 февруари 2012
-
252 „Ангелският пратеник на смъртта“ "Shi e Izanau Tenshi" 1 март 2012
-
253 „Мостът към мира“ "Heiwa e no Kakehashi" 8 март 2012
-
254 "Супер секретната S-ранг мисия" "Doesu-kyū Gokuhi Ninmu" 15 март 2012
-
255 „Артистът се завърна“ "Geijutsuka Futatabi" 22 март 2012
-
256 "Събрание! Обединените шиноби сили!" "Shūketsu! Shinobi Rengōgun!" 29 март 2012
-
257 „Среща“ "Deai" 5 април 2012
-
258 „Съперници“ "Raibaru" 12 април 2012
-
259 „Разрив“ "Kiretsu" 19 април 2012
-
260 „Раздяла“ "Ribetsu" 26 април 2012
-
261 „За моя приятел“ "Tomo no Tame ni" 3 май 2012
-
262 "Войната започва!" "Kaisen!" 10 май 2012
-
263 „Сай и Шин“ "Sai to Shin" 17 май 2012
-
264 „Тайната на Едо-тенсей“ "Edo Tensei no Himitsu" 24 май 2012
-
265 „Старата заплаха се завръща“ "Shukuteki to no Saikai" 31 май 2012
-
266 „Първия и последния опонент“ "Saisho no Teki, Saigo no Teki" 7 юни 2012
-
267 „Брилянтният военен стратег на Коноха“ "Konoha no Tensai Gunshi" 21 юни 2012
-
268 "Полесражение!" "Sorezore no Gekisen!!" 28 юни 2012
-
269 „Забранени думи“ "Enu Jī Wādo" 5 юли 2012
-
270 „Златни връзки“ "Konjiki no Kizuna" 19 юли 2012
-
271 „Пътят на Сакура“ "Road to Sakura" 26 юли 2012
-
272 „Мифуне срещу Ханзо“ "Mifune vs Hanzō" 2 август 2012
-
273 „Истинска доброта“ "Hontō no Yasashisa" 9 август 2012
-
274 „Завършената формация Ино-Шика-Чо“ "Kanpeki na Inoshikachō!!" 9 август 2012
-
275 „Съобщение от сърце“ "Kokoro no Naka no Tegami" 16 август 2012
-

Сезон 13: 2012/13[редактиране | редактиране на кода]

ЕП# Заглавие Първо излъчване
276 „Атаката на Гедо Мазо“ "Gedō Mazō no Shūrai" 23 август 2012
-
277 „Хармоничният знак“ "Wakai no In" 30 август 2012
-
278 „Медицинска нинджа в опасност“ "Nerawareta Iryō Ninja" 6 септември 2012
-
279 „Капанът на Белия Зецу“ "Shiro Zetsu no Torappu" 13 септември 2012
-
280 „Естетиката на Артиста“ "Geijutsuka no Bigaku" 20 септември 2012
-
281 "Съединените сили на майките!!" "Kā-chan Rengōgun!!" 27 септември 2012
-
282 "Скрита история: Най-добрият отбор" "Hiwa: Saikyō Taggu!" 4 октомври 2012
-
283 "Две слънца!!" "Futatsu no Taiyō!!" 11 октомври 2012
-
284 "Мечът с тъпото острие! Джинин Акебино" "Kabutowari! Akebino Jinin" 18 октомври 2012
-
285 "Изгарящият стил! Пакура от Скрития пясък" "Shakuton Tsukai! Sunagakure no Pakura" 25 октомври 2012
-
286 „Нещата, които не можем да си върнем“ "Torimodosenai mono" 1 ноември 2012
-
287 „Облогът си струва“ "Kakeru ni Ataisuru mono" 1 ноември 2012
-
288 "Опасност: Джинпачи и Кушимару!!" "Kyōi, Jinpachi – Kushimaru Konbi!!" 8 ноември 2012
-
289 "Светкавично острие: Амеюри Ринго!!" "Raiken!! Ringo Ameyuri" 15 ноември 2012
-
290 „Сила – епизод 1“ "「力-Chikara-」episode1" 22 ноември 2012
-
291 „Сила – епизод 2“ "「力-Chikara-」episode2" 29 ноември 2012
-
292 „Сила – епизод 3“ "「力-Chikara-」episode3" 6 декември 2012
-
293 „Сила – епизод 4“ "「力-Chikara-」episode4" 13 декември 2012
-
294 „Сила – епизод 5“ "「力-Chikara-」episode5" 20 декември 2012
-
295 „Сила – Финален епизод“ "「力-Chikara-」episode Final" 10 януари 2013
-

Сезон 14: 2013[редактиране | редактиране на кода]

ЕП# Заглавие Първо излъчване
296 "Наруто се включва в битката!!" "Naruto, Sansen!!" 17 януари 2013
-
297 „Бащина надежда, майчина любов“ "Chichi no Omoi, Haha no Ai" 24 януари 2013
-
298 "Най-накрая се срещат!! Наруто срещу Итачи" "Tsuini Sesshoku!! Naruto VS Itachi" 31 януари 2013
-
299 „Този, който е признат“ "Mitomerareshi Mono" 7 февруари 2013
-
300 „Миражът на Мизукагето и Голямата Мида“ "Mizukage to Ōhamaguri to Shinkirō" 14 февруари 2013
-
301 „Противоречие“ "Mujun" 21 февруари 2013
-
302 „Ужас – горещият Имп“ "Kyōfu – Jōki Bōi" 28 февруари 2013
-
303 „Духове от миналото“ "Kako no Bōrei" 7 март 2013
-
304 „Джуцу прехвърляне в Подземието“ "Yomi Tenshin no Jutsu" 14 март 2013
-
305 „Отмъстителите“ "Fukushūsha" 21 март 2013
-
306 „Окото на сърцето“ "Kokoro no Me" 28 март 2013
-
307 „Вярата в лунната светлина“ "Gekkō ni Kiyu" 4 април 2013
-
308 „Нощта на полумесеца“ "Mikazuki no Yoru" 11 април 2013
-
309 "А-ранг мисия: Турнирът" "E-Ranku Ninmu: Gozen Jiai" 18 април 2013
-
310 Разрушеният замък "Rakujō" 25 април 2013
-
311 „Пролог на “Пътят на нинджата"" 2 май 2013
-
312 „Старецът и Драконовото око“ "Rōjin to Ryū no Me" 9 май 2013
-
313 „Дъждът е последван от сняг и малко светкавица“ "Ame Nochi Yuki, Tokidoki Kaminari" 16 май 2013
-
314 „Скръбна слънчева светлина“ "Kanashī Tenkiame" 23 май 2013
-
315 „Продължителен сняг“ "Nagoriyuki" 30 май 2013
-
316 „Прераждане на Съюзническите сили“ "Edo Tensei Rengōgun!!" 6 юни 2013
-
317 „Шино срещу Торуне“ "Shino VS Torune!!" 13 юни 2013
-
318 „Дупка в сърцето – Другият Джинджурики“ "Kokoro no Ana – Mō Hitori no Jinchūriki" 20 юни 2013
-
319 „Душата, живееща кукла“ "Kugutsu ni Yadoru Tamashī" 27 юни 2013
-
320 „Бягай, Омой“ "Hashire Omoi" 4 юли 2013
-

Сезон 15: 2013/14[редактиране | редактиране на кода]

ЕП# Заглавие Първо излъчване
321 „Подкрепленията пристигат“ "Zōen tōchaku" 18 юли 2013
-
322 „Учиха Мадара“ "Uchiha Madara" 25 юли 2013
-
323 "Събиране на Петте Кагета...!!" "Gokage shūketsu...!!" 1 август 2013
-
324 „Неразрушимата маска и спуканият мехур“ "Warenai Kamen – Wareta Shabondama" 8 август 2013
-
325 „Джинджурики срещу Джинджурики“ "Jinchūriki VS Jinchūriki!!" 15 август 2013
-
326 "Четирите опашки: Кралят на маймуните" "Yonbi – Sen'en no Ō" 22 август 2013
-
327 „Деветоопашатата“ "Nine Tails/Kyūbi" 29 август 2013
-
328 „Курама“ "Kurama" 29 август 2013
-
329 „Екип от двама души“ "Tsū Man Seru" 5 септември 2013
-
330 „Обещание за победа“ "Shōri e no Yogen" 12 септември 2013
-
331 „Очи, които виждат в мрака“ "Yami o Miru Me" 19 септември 2013
-
332 „Волята на камъка“ "Ishi no Ishi" 26 септември 2013
-
333 „Рискът от Едо-тенсей“ "Edo Tensei no Risuku" 3 октомври 2013
-
334 „Единен фронт“ "Kyōdai Taggu" 10 октомври 2013
-
335 „Всички сме листа от едно дърво“ "Tagai no Konoha" 24 октомври 2013
-
336 „Кабуто Якуши“ "Yakushi Kabuto" 31 октомври 2013
-
337 „Призоваване на Изанами“ "Hatsudō: Izanami" 7 ноември 2013
-
338 „Изанаги и Изанами“ "Izanagi to Izanami" 14 ноември 2013
-
339 „Винаги ще те обичам“ "Omae o Zutto Aishiteiru" 21 ноември 2013
-
340 "Едо Тенсей: Освободен" "Edo Tensei: Kai" 29 ноември 2013
-
341 „Орочимару се завръща“ "Fukkatsu!! Orochimaru" 5 декември 2013
-
342 „Тайната на времево-пространственото джуцу“ "Jikūkan Ninjutsu no Himitsu" 12 декември 2013
-
343 "Кой по дяволите си ти!!" "Temē wa Dare da!!" 19 декември 2013
-
344 „Обито и Мадара“ "Obito to Madara" 9 януари 2014
-
345 „В ада съм“ "Ore wa Jigoku ni Iru" 16 януари 2014
-
346 „Свят на мечти“ "Yume no Sekai" 23 януари 2014
-
347 „Пълзяща сянка“ "Shinobiyoru Kage" 23 януари 2014
-
348 „Новият Акатски“ "Shinsei: 'Akatsuki" 30 януари 2014
-

Сезон 16: 2014[редактиране | редактиране на кода]

ЕП# Заглавие Първо излъчване
349 „Маската, която скрива сърцето“ "Kokoro o Kakusu Men" 6 февруари 2014
-
350 „Смъртта на Минато“ "Minato no Shi" 13 февруари 2014
-
351 „Клетките на Хаширама“ "Hashirama Saibō" 20 февруари 2014
-
352 „Нинджата мошеник Орочимару“ "Nukenin: Orochimaru" 27 февруари 2014
-
353 „Тестовият обект на Орочимару“ "Orochimaru no Jikkentai" 6 март 2014
-
354 „Техните собствени пътища“ "Sorezore no Michi" 6 март 2014
-
355 „Набелязаният шаринган“ "Nerawareta Sharingan" 13 март 2014
-
356 „Шинобито от Коноха“ "Konoha no Shinobi" 20 март 2014
-
357 „АНБУ-то от Учиха“ "Anbu no Uchiha" 3 април 2014
-
358 „Превратът“ "Kūdetā" 10 април 2014
-
359 „Трагичната нощ“ "Sangeki no Yoru" 17 април 2014
-
360 „Надзорен джоунин“ "Tantō Jōnin" 24 април 2014
-
361 „Отбор седем“ "Dainanahan" 8 май 2014
-
362 „Решението на Какаши“ "Kakashi no Ketsui" 15 май 2014
-
363 "Джуцу на шиноби съюзническите сили!" "Shinobi Rengōgun no Jutsu!" 22 май 2014
-
364 „Свързаните“ "Tsunagareru Mono" 5 юни 2014
-
365 „Тези, които танцуват в сенките“ "Shinobimau Mono-tachi" 12 юни 2014
-
366 „Тези, които знаят всичко“ "Subete o Shiru Mono-tachi" 19 юни 2014
-
367 „Хаширама и Мадара“ "Hashirama to Madara" 3 юли 2014
-
368 „Във време на вражда“ "Sengoku Jidai" 10 юли 2014
-
369 „Моята истинска мечта“ "Hontō no Yume" 24 юли 2014
-
370 „Отговорът на Саске“ "Sasuke no Kotae" 31 юли 2014
-
371 „Празнота“ "Kazaana" 7 август 2014
-
372 „Нещо, което да върне надеждата“ "Umeru Mono" 14 август 2014
-
373 „Отряд Седем Сглоби“ "Dainanahan, Shūketsu!!" 21 август 2014
-
374 „Новите санини“ "Aratanaru Sansukumi" 28 август 2014
-
375 „Какаши срещу Обито“ "Kakashi VS Obito" 4 септември 2014
-
376 „Директивата с цел да вземе Деветоопашатия“ "Kyūbi Gōdatsu Shirei" 11 септември 2014
-
377 „Наруто срещу Мека Наруто“ "Naruto tai Meka Naruto" 11 септември 2014
-
378 „Джинчурикито на Десетоопашатия“ "Jūbi no Jinchūriki" 18 септември 2014
-
379 „Отворът“ "Toppakō" 25 септември 2014
-
380 „Рожденият ден на Наруто“ "Naruto ga Umareta Hi" 2 октомври 2014
-
381 „Божественото Дърво“ "Shinju" 9 октомври 2014
-
382 "Мечтите на шинобитата" 16 октомври 2014
-
383 "В преследване на надежда" 23 октомври 2014
-
384 "Сърце, изпълнено с приятели" 30 октомври 2014
-
385 "Учиха Обито" 6 ноември 2014
-

Филми[редактиране | редактиране на кода]

ЕП# Заглавие Първо излъчване
1 Наруто Ураганни Хроники: Филмът "Gekijōban NARUTO Shippūden" 4 август 2007
2 Наруто Ураганни Хроники 2: Връзки "Gekijōban NARUTO Shippūden Kizuna" 2 август 2008
3 Наруто Ураганни Хроники 3: Наследници на Огнената Воля "Gekijōban NARUTO Shippūden Hi no Ishi o Tsugu Mono" 1 август 2009
4 Наруто Ураганни Хроники 4: Изгубената Кула "Gekijōban NARUTO Shippūden Za Rosuto Tawā" 31 юли 2010
5 Наруто Ураганни Хроники 5: Кървавият Затвор "Gekijōban NARUTO Buraddo Purizun" 30 юли 2011
6 Наруто Ураганни Хроники 6: Пътят на нинджата "Naruto the Movie: Road to Ninja" 28 юли 2012
7 Последният филм на Наруто "The Last: Naruto the Movie" 12 декември 2014