Стабилизационна политика

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене

Стабилизационна политика е пакет или набор от мерки, въведени за стабилизиране на финансова система или икономика. Терминът може да се отнася до политики в два различни типа ситуации: стабилизиране на бизнес цикъла и кризисно стабилизиране.

Стабилизацията може да се отнася до коригиране към нормално поведение на бизнес цикъла.

Терминът също така може да се отнася до мерки, предприети за разрешаване на специфични икономически кризи, например кризи на нивата на валутен обмен или при резки занижавания на фондовия паза с цел да се предотврати развитието в икономиката на рецесия или инфлация.

Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното Лиценз за свободна документация на ГНУ   Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Stabilization policy“ в Уикипедия на английски. Оригиналната статия, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс - Признание, Споделяне на споделеното“, а за статии създадени преди юни 2009 — от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната статия, както и преводната страница, за да видите списъка на съавторите.