Стабилизационна политика

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Стабилизационна политика е пакет или набор от мерки, въведени за стабилизиране на финансова система или икономика. Терминът може да се отнася до политики в два различни типа ситуации: стабилизиране на бизнес цикъла и кризисно стабилизиране.

Стабилизацията може да се отнася до коригиране към нормално поведение на бизнес цикъла.

Терминът също така може да се отнася до мерки, предприети за разрешаване на специфични икономически кризи, например кризи на нивата на валутен обмен или при резки занижавания на фондовия пазар с цел да се предотврати развитието в икономиката на рецесия или инфлация.

Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното Лиценз за свободна документация на ГНУ Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Stabilization policy“ в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година — от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница. Вижте източниците на оригиналната статия, състоянието ѝ при превода, и списъка на съавторите.